yarın ilk jinekolojik muayenem var korkuyorum lütfen yardım edermisiniz

SaskinAnne

Zeynep'im... babasının süsü annesinin ömrü...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
7.754
8.268
398
41
8 aylık evliyim ilk 7 ayım vajinismus belasıyla geçti Allaha şükürler olsun topiğimiz sayesinde 3 günde kurtuldum. yarın ilk jinekolojik muayenem var ama ben vajinal ultrasondan, spekulumdan kısaca hepsinden çok korkuyorum. aranızda benim gibi olup ilk muayenesi rahat geçen varmı arkadaşlar?

bugün bende ilk defa adet geçikmesi şikayeti için doktora gittim vajinal kontrol yaparmı diye çekinerek ama çok şükür karnımdan ultrasonda baktı...vajinismus için mi gidiyosun cnm

bugün bende ilk defa adet geçikmesi şikayeti için doktora gittim vajinal kontrol yaparmı diye çekinerek ama çok şükür karnımdan ultrasonda baktı...vajinismus için mi gidiyosun cnm
cnm vajinismusu yendim ama jinekolojik muayene korkumu yenemedim henüz

ben arkadaşımla gittim bugün oda muayene oldu.. anlattı vajinadan muayene oldu bebek olmuyo diye... ve alttan daha net sonuçlar alınabiliyomuş...örtü örtüyomuş üzerine sadece bi alet sokuyomuş vajinaya gezdirerek ultrasonda bakıyomuş...utandırıcı ama mecbur kalınca yapacak bişi olmuyo :))

acısı falan olmuşmu peki

korkma. sadece rahatsızlık hissi var onun dışında acısı yok. tek yapacağın rahat olmak ve derin nefes alıp vermek. doktorla konuşmayı deneyebilirsin işe yarıyor... seni lafa tutsun.

korkma. sadece rahatsızlık hissi var onun dışında acısı yok. tek yapacağın rahat olmak ve derin nefes alıp vermek. doktorla konuşmayı deneyebilirsin işe yarıyor... seni lafa tutsun.

doktora durumumu anlatıcam inşaallah ardımcı olur çünkü çok sinirli bir tipmiş ama iyi bir doktormuş

kesinlikle durumundan bahset. söylersen daha nazik olmayı dener. lakin sinirli bir tipse anlayışı ne boyutta onu tahmin edemedim buradan.

kesinlikle durumundan bahset. söylersen daha nazik olmayı dener. lakin sinirli bir tipse anlayışı ne boyutta onu tahmin edemedim buradan.

bende arkadaş tavsiyesi ile gidiyorum ilk gidişim yarın ilk muayenemi ve sonucunu yazarım. heyecandan uyuyamıyorum

Bende 6 aylık evliyim,ilk muayenemi geçen ay oldum.çok büyük bir panik ve stresle girdim ama hiçte korkulacak birşey olmadığını gördüm.gerçekten hiç stres yapmanıza gerek yok...

Vajinismusu atlatmanıza sevindim. Doktor kolay iş. Zoru aşmışsınız.

Son düzenleme:
Bende 6 aylık evliyim,ilk muayenemi geçen ay oldum.çok büyük bir panik ve stresle girdim ama hiçte korkulacak birşey olmadığını gördüm.gerçekten hiç stres yapmanıza gerek yok...

umarım öyle olur ama stres olmasa ahhhh

Yarın ne için muayene olacaksın yani hangi şikayetle?
Normalde şikayete göre değişir ama genelde vajinal ultrason ile muayene ediyorlar.Yani spekulum kullanılmıyor.Ama kullanılsa bile korkmayın can acıtan birşey değil.Ben 6 ay yumurta takibi yaptırdım ve birde aşılama.En az 50 kez vajinal muayene oldum güvenebilirsiniz can acıtmıyor.

Son düzenleme:
selam kızlar ya bende 10 aylık evliyim kasımdan beri korunmuyoruz jinekolojik muayeneye ne zaman gidilmesi gerekiyor...

selam kızlar ya bende 10 aylık evliyim kasımdan beri korunmuyoruz jinekolojik muayeneye ne zaman gidilmesi gerekiyor...

eğer bebek düşünüyorsan biran önce gitmende fayda. smear felan yapar doktor, yumurtalıklarına bakar herşey normal mi diye, gebelikten önce bir sorunun olup olmadığını öğrenmiş olursun. birde bebek düşündüğünü söylersen büyük ihtimal folik asite başlatır hemen. zaten 5dk lık kısa birşey muayene, eğer çekiniyorsan başlangıçta kadın doktor seçmen biraz daha rahatlatıcı olabilir.

tatlım ben dr gittim ekimde doğumkntrol hapım bittiğinde baktılar ama karnımdan ultrasonla bbaktılar ve idrar tahlili yaptlar herşey normal dedilerer bebek düşünüyorum ve korunmuyorum kasımdan bu yana dedim fakat 3 ayrı doktora gittim 3üde alttan bakmadı herşey normal deneyin dedi.

korkacak bişey yok şekerimm.....
vajinismusu yenmişsin muayene neki...
ne acı ne ağrı hiçbişeycik yok merak etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…