- 19 Ekim 2011
- 7.754
- 8.268
- 398
- 41
- Konu Sahibi SaskinAnne
-
cnm vajinismusu yendim ama jinekolojik muayene korkumu yenemedim henüzbugün bende ilk defa adet geçikmesi şikayeti için doktora gittim vajinal kontrol yaparmı diye çekinerek ama çok şükür karnımdan ultrasonda baktı...vajinismus için mi gidiyosun cnm
acısı falan olmuşmu pekiben arkadaşımla gittim bugün oda muayene oldu.. anlattı vajinadan muayene oldu bebek olmuyo diye... ve alttan daha net sonuçlar alınabiliyomuş...örtü örtüyomuş üzerine sadece bi alet sokuyomuş vajinaya gezdirerek ultrasonda bakıyomuş...utandırıcı ama mecbur kalınca yapacak bişi olmuyo :))
korkma. sadece rahatsızlık hissi var onun dışında acısı yok. tek yapacağın rahat olmak ve derin nefes alıp vermek. doktorla konuşmayı deneyebilirsin işe yarıyor... seni lafa tutsun.
kesinlikle durumundan bahset. söylersen daha nazik olmayı dener. lakin sinirli bir tipse anlayışı ne boyutta onu tahmin edemedim buradan.
Bende 6 aylık evliyim,ilk muayenemi geçen ay oldum.çok büyük bir panik ve stresle girdim ama hiçte korkulacak birşey olmadığını gördüm.gerçekten hiç stres yapmanıza gerek yok...
Vajinismusu atlatmanıza sevindim. Doktor kolay iş. Zoru aşmışsınız.
3 günde atlattım hemde topik sayesinde kızlar olmasaydı zordu biraz
selam kızlar ya bende 10 aylık evliyim kasımdan beri korunmuyoruz jinekolojik muayeneye ne zaman gidilmesi gerekiyor...
eğer bebek düşünüyorsan biran önce gitmende fayda. smear felan yapar doktor, yumurtalıklarına bakar herşey normal mi diye, gebelikten önce bir sorunun olup olmadığını öğrenmiş olursun. birde bebek düşündüğünü söylersen büyük ihtimal folik asite başlatır hemen. zaten 5dk lık kısa birşey muayene, eğer çekiniyorsan başlangıçta kadın doktor seçmen biraz daha rahatlatıcı olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?