Jinekoloji yarım vajinismus muyum?

yaykizi23

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
163
88
18
Merhaba. Ben yeni evliyim ve bir sure once iliskiye giremedigimden doktorda septali kizlik zarim oldgunu ogrenip kizlik zari cikarma operasyonu oldum. 1 ay sonra tam iyilesince tekrar iliski denemeye basladik ama asiri kanamam oldu, daha sonraki denemelerde bazen yarim girdi bazen hic girmedi.
En son 2 gun once tamamen birliktelik yasayabildik canim hic acimadan kolayca, sadece asiri buyuk ve kucuk tuvaletim var gibi hissettim.
Ve bugunki denemede sonuc yine husran Kendimi rahatlatmaya calisiyorum, istekliyim de. Neden boyle oluyor anlamiyorum icime igneler batiyor gibi hissediyorum ve en fazla yarisini icime alabiliyorum.
Vajinismus olma ihtimalim var mi? Ve iliski yasayabildigim sirada olan tuvalet hissi normal mi?
bu arada operasyondan sonra doktorum da muayene etti kac kere herhangibir problem gormedi:/

Tuvaletiniz varmış gibi hissetmek çok normal çünkü rahim ve idrar kesesi birbirine çok yakın. Git gel esnasında keseye de baskı oluyor. Başarmışsınız üstelik ağrı acı hissetmeden. Bundan sonra tadını cıkarmaya bakın.

Gleitgelen diye bir kayganlastirici vardı sanırım doktorlar onu veeiyor genelde. Normal kayganlastiricilar biraz daha katı kıvamda ve yapis yapış oluyor. Bu biraz daha sıvı. Bence kötü tecrübeniz olduğu için etkilenmissiniz. Büyük tuvalet gelme hissi bende de oluyor. İğne batma da oluyor. Biz kendimizi kastigimiz için oluyormuş ama vajinismus değil bu. İlişki esnasında kastiginiz için olan bir durummus. Kendinizi rahatlatmaya çalışın jel yardımı ile

Doğal yağlar veya bebe yağı faydalı olabilir. İlk zamanlar çoğu kişide oluyor.

hayır vajınısmus degılsınız
bende evlılıgımın 1. ayında septalı hymen sebebıyle ve cok dar olması sebebıyle genısletme ve kızlık zarı cıkartma operasyonu gecırmıstım normalde kanamaması lazımdı demek kı kasmışsınız ondan kanamıs anladıgım kadarıyla esınız aceleye getırıyor ve kayganlastırıcı onerırım sakın bebe yagı falan kullanmayın o bolgenın ph bozar mantar olursunuz ondan sonra sıkıntı cekersınız

Yaşadıklarınızdan etkilenmişsiniz doğal olarak. Artık tedavi oldum, sorunum kalmadı diyerek kendinizi telkin edin. İlişki öncesi tedbir amaçlı lavaboya gidin, mesaneyi boşaltmak tuvalet hissini azaltacaktır. Cinsel içerikli bir şeyler izleyerek uyarılmayı artırmak işinize yarar

ben iki çocuktan sonra agri duymadan yapabildim desem xD vajinismus anladığım kadari ile ilişkiye girmenize tamamen engel oluyor

Yeni olduğun için çok normal hemen kaç yıllık evli gibi olamazsın ağrı acı aylarca çektim zamanla geçti psikolojik olarak rahatlat kendini rahat ol acıya aldırma azalarak kayboluyor önerileri dinle öncesini uzatın önce ise yaramazsa krem vs son çare

Gleitgelen diye bir kayganlaştırıcı var.onu kullanabilirsin bir süre....zevk almaya odaklanırsan acın bir süre sonra geçer

herkese cok tesekkurler:) kayganlastirici ve uzun on sevisme deniyoruz. Sanirim aciyi gozumde buyutmeyi birakmaliyim ve dediginiz kremleri vs. kullanacagim. Zamanla asariz umarimm

Evli olup ilişkiye girebilenler bile vajinusmus olabiliyor. Vajinusmus tamamen ilişkiye girememek değildir. Ilişki sırasında acı duymak bile bir vajinusmus aşamasıdır. Doktor Cem Keçe, Doktor Müjdegül Karaca, Doktor Ayşe Duman 'ın youtube videolarını, kitaplarını okumani tavsiye ederim. Bir buçuk yıl vajinusmus hastasiydim. Yendikten 1 ay sonra tam adapte olup alisabildim. Tuvalet hissi herhangi bir tuvalet ihtiyacın yoksa zamanla her gün ilişkiye girdikçe ortadan kalkıyor. Kaslarını kontrol etmeyi zamanla öğreniyorsun. Ickiyle falan deneme. Ben denedim evet oldu ama ayık kafayla yine yapamamistik ve onun bilinç altında ki travması daha kötüydü. Ama korkma geçiyor zamanla. Doktor Cem Keçe nin bir tavsiyesi ile ben tamamen atlattım. Her gün ilişkiye girmeden bolca sevişmek. Birbirinizin tenini tamamen tanımak sevmek istemek ama ilişki denemesi tamamen yasak bu sürede. Uzun uzun sevişme ve organlarınızı tanıma. Özellikle eşin parmaklarını kullanarak yavaşça seni alıştırmalı. Iki üç gün böyle devam etmeli. Sonra penis teması, hepsi yavaş yavaş girme denemesi yine olmayacak. Bir de böyle deneyin kitabını alıp okuyun. şimdiden geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…