Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
iste bu saygılı olmus halim o yüzden ben oyle insanla evlenmem cünkü yapamam ben cumhuriyetciyim atatürkcüyüm diye bagrırken onların tülenti basörtüsünü nasıl baglayarak hangi tarikat mensubu olmasını kaldıramam

Sizin gibiler yüzünden sosyalist ve Atatürk'ü seven insanlar dinsiz olarak görülüyor. Farkı görüşlerdeki insanları ötekileştirip kutuplara ayırmayın lütfen.

Neyse konu sahibi arkadaşım anladığım kadarıyla nişanlın da benim sözlümün mezhebinden o yüzden konuya vakıf olabilirim. Onlar da bu takıntılar var maalesef istemezler çünkü ailelerin anlaşamayacağını düşünürler. Çocuklarının sizin aile de dışlanacağını düşünürler. Kendi etraflarında herkes açık olduğu için kapalı gelin almışlar diye insanların konuşacaklarını düşünürler. Yani hep ön yargıyla bakarlar maalesef. Ama baştan senin durumunu bilip sonradan bunu yapmaları büyük saygısızlık. Sakın geri adım atma sevdiğinden de vazgeçme. Birlikte bir ortak yol bulursunuz inşallah.

banada evlenmeden once mallar mulkler pirlantalar isteyen kizlar garip geliyor ama saygi duyuyorum mesela iyy nasil bi insansin nasil gorusuyor insanlar seninle demiyorum anlatabildim mi?
bunu istemiyosun ki zaten kendi görüsünde bi insanla evleniyosan bellidir yani ev olucak takı cok olucak normal seyle rbunlar bizim icin

yaa arkadasın anlatamadım galiba bana bu cokkkkkkkk garip geliyo öyle bi insanı ortama sokmam öyle bi ortamda rastalsamda durmam yani ne cevreme sokarım ne yanıma öylesini bide sarıklı diyosun yaa

minik dünyanızda mutluluklar size.her fikirden her ırktan her dinden insanla aynı ortamda bulunacak ve herkesle saygı çerçevesinde iletişim kuracak kadar büyük bir dünyam olduğu şükürler olsun Allaha

Nişanı atmakla iyi etmişsiniz buradakilerin aksine çocuğun da suçu var diyorum ben.
Ailesinin ağzını kapatması gerekirdi, 4 yıllık bir ilişkiden bahsediyorsunuz.Siz bayan halinizle nişanlınızı ailenize ezdirmemişken onun bunu yapması acizlik.
Eğer nişanlınız sağlam duruşlu kişilikli ve otorite sahibi biri olsaydı ailesi ağzını açıp tek kelime edemezlerdi korkularından oğullarını kaybedeceklerinden...
Evli biri olarak yazıyorum, nişan dönemi zaten bu gibi işler için vardır ve bu dönemde çıkan sorunlar asla hafife alınmamalı çünkü evlenince 10 katı olarak çıkacak karşınıza emin olun.
"Aileyle evleniliyor" klişesi vardı ya aslına bakarsanız o durum günümüzde geçerliliğini yitirdi, eskidenmiş öyle çatı birmiş kese birmiş, ataerkil düzen varmış vs. Bu yüzden sizin aile sorunu olarak gördüğünüz problem gerçekte nişanlınızın/ eşinizin karakter ve kişilik zaafiyeti olup eşi ve ailesi arasında saygı sevgi dengesi kuramayacak kadar olan acizlığidir.
O yüzden yanlış karar vermemişsimz bence.

atatürkcüyüm diye bagırmak haddini asmak mı bende sen haddini asma

Siz bagırmıyorsunuz, bir kesmi asagılayıp otekilestiriyorsunuz. Sizin yuzunuzden tum Ataturkculer bu sekilde algılanıyor. Bu yaptıgınızın Ataturkculukle uzaktan yakından alakası yok. Bu ne saygısızlıktır yahu? Yok yanımda barındırmam, yok ıyyy, yok ortamıma sokmam..Onlar da can atıyordu ortamınıza girmek icin..

Ataturk dusmanı boyle bir kesim var evet ama siz bas ortusunden yola cıkıp, kurunun yanında yası da yakıyorsunuz.

Neyse, konu sizi sacmalıklarınız yuzunden nerelere kaydı.

Son düzenleme:
böyle ciddi bi meseleden kv ile kavga ediyosn nişan atıyosn yarım saat geçmiyo foruma giremde yazam diye düşünüyosun bende bunu anlamıyorum arkadaş Allah korusun böyle bişey gelse başıma aklıma kk mü gelir ya kendime gelemem kaç gün gözüm hiçbişeyi görmez taki nişanlımı görüp konuşana kadar yazık orda çocuk delirmiş seni arıyo msj atıyo sen kk ne konu açmışsın olayı anlatmakla meşgulsün benmi farklı düşünüyorum acaba bilemedimki yada ben olan olayları farklı yaşıyorum o_O yinede Allah yardımcınız olsun diim ne diim :KK51:

bunu istemiyosun ki zaten kendi görüsünde bi insanla evleniyosan bellidir yani ev olucak takı cok olucak normal seyle rbunlar bizim icin
esimin ailesi dogulu ve kapalilar inanclilar onun icin dugunde bir suru altin taki falan oldu ama benim asla boyle bi talebim yoktu. Ailemin durumuda iyi cok sukur onlarda yardimci oldu ev konusunda falan. Demek istedigim sadece trakyaya ozgu bisey degil bu inancli olanlarda ogullarinina taki vs yapiyor tabi ki elinde varsa. yoksa da yoktur onemli bisey degil ki esinle beraber daha guzelini yaparsin. bu konunun ne ilgisi var anlamadim iyy demekle. neyse ben daha fazla uzatmak konu sahibinin uzulmesini istemiyorum konu baska yerlere gidiyor.

kapanacak konu yazık kıza.kız ne diyor millet ne derdinde.canım sen üzülme nişanlının seni seviyor sonuçta sen ailesiyle görüşmek zorunda değilsin.nişanlınnlada sakinleşince konuş herşey yoluna girer.

oooo en nefret ettigim tip eee sen o görümcelerler nasıl görüsüyosun nasıl icin alıyo sarıklı cübbeli ayyy allah korusun tövbe yarabbim sen kabul etmissin iste bunu ne ben ederim neden ailem bize göre cok ters cok hemde
Bu nasıl bir iğrenç yazın tarzı ve düşüncedir sen iyice saçmalamaya başladın :KK14: gayette iyi görüşüyprum ve eşimin ailesiyle ve kendisiyle ilgili hiç sorunum yok senin gibimhergün konu açmafığımdan anlamoş olman lazımdı ya neyse :KK53:

cokkk valla gurur duyuyorm kendi tarafımla burda okuyorm sok oluyorum cocugun ailesi bisey yapmamıs 3 sene borc ödedik diyolar valla hayret ediyorum o kıza sana saygı duymayıp ailesine bisey yaptıramamıs insanla nasıl evleniyolarlar sonra 2 3 sene borc ödüyolar o arada hep kavga kavga
Ayrıca sende benim en nefret ettiğim tipte birisin ota noka her dk konu açan ama sanada saygı duyuyorum gördüğün gibi naparsın

oooo en nefret ettigim tip eee sen o görümcelerler nasıl görüsüyosun nasıl icin alıyo sarıklı cübbeli ayyy allah korusun tövbe yarabbim sen kabul etmissin iste bunu ne ben ederim neden ailem bize göre cok ters cok hemde

De bağlacı. Noktalama işareti. Ne demek istedin ki anlaşılmıyor limoncu?

Bence verdlğin karar doğru geri dönme ilk başta karışan ömürboyu karışır , bence ailelerde uyumluluk mutluluğu artırıyor ve az gerilmelere sebep oluyor

hic kusura bakma cnm suc sende esinin ailesi madem acık saclı biriydi görüs olarak o sekıldeydi ya hic baslamıcaktın bu iliskiye yada sacını acıcaktın yani kusura bakma seni kabul etmisler dügünde sacını acsan nolur ben burda kendi düsncemi yazıyorum simdi yazıma atlayanlar cemberlitaslar cıkar bu benim düsüncem kapalı bi gelin istemeye bilirler ama ogulları icin bellki istemisler seni eee sende sacını acıver nolur yanii
kaynanan neden seni sevmiyo nedengittiğinizde yemek yapmıyo şimdi daha iyi anladım

canım sonuçta siz brbirinizi seviyorsunuz .bak nişanlın ailesini bile silmeye hazırmış.
Ama böyle bisey yapmasına izin verme tabiki ,yarın birgün karşına çıkarabilir bunu 'ben senin için ailemi silmiştim diye.ama mesafeli olman konusunda nişanlın senin yanındaysa ve birbirinizi seviyosunuz böyle bisey yapma ani karar verme derim ben

iste bu saygılı olmus halim o yüzden ben oyle insanla evlenmem cünkü yapamam ben cumhuriyetciyim atatürkcüyüm diye bagrırken onların tülenti basörtüsünü nasıl baglayarak hangi tarikat mensubu olmasını kaldıramam
Insanlarin basortuleri seni baya germis galiba ? Bende acigim ama kapalilara saygi gostermelisin.

Davul bile dengi dengine ben de test ettim onayladim. Hem de henuz 2 ay oldu. Bence siz de ex nisanliniz da yasam tarziniza gore birilerini bulmalisiniz. Ilerde daha mutlu olursunuz..
Acı ama gerçek bu ,şimdi olmasa bile ilerde iki tarafda birbirini değiştirmeye çalışacak,Anlamadığım mezhep farkı demiş konu sahibi benim bildiğim 4 hak mezhep var ama Müslümanlar,konu sahibi acaba din farkımı demek istedi biraz kafam karıştı :110:o_O

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X