Yarım saat önce nişanı attım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızlar burda bana suc bulmayın bu isler böyledir yani acık saclı bi aileye gidiyosan bastan iliskiye baslamıcam cünkü is sadece sac kapatma degil gelininde tatile gidemezsin ne biliyim bi sürü işi var yani benimde abim olsa kapalı gelin istemem gencsn dini acıdan herkezi görüsü farklı bak yine söylüyorum yöre farkı cok önemli trakyada kapalı bulamazsın mesela vardır ama nadir gelin acıktır straplez gelin coktur ama git doguya onlarda kapalı yani herkez kendi yöresini ve yasam tarzına göre es alsın es bulsun

Canim ilk basta hakkinda hayirli olani versin hz allah senden başını acmayi istemesi cok kotu birsey ins nisanlin konusur halleder eger ayrida oturursaniz fazla sorun olmaz bilemedim ki simdi ne soylesek fayda etmez cok dua edin hersey gonlunun guzelligince olsun

benim esimin ailesi kapali ama ben acigim.. dugunde kapan demediler mesela.. deselerdi de kapanmazdim.. eger dugunde acil diyeceklerse konu sahibini bastan kabul edip nisan takmayacaklardi.. ha yok illa acilsin dugun gununde diyorsan acildi diyelim sence bu istekleri burda biter mi? kayninin dugunu var ac basini.. cocugun sunneti var ac basini.. cok degerli misafirlerim var ac basini. vs vs.. cocuk oyuncagi degil ki bu. Butun inanclara saygi duyulmasi gerekilir.

Evlenirken eşinin ailesi düğünde kapalı gelin isteriz dese tesettürlü gelinlik giyer miydin?
biriyle tanısırken önce kendimi düsünürüm atatürkcümü yoksa dinine cokkkkk mütasıp birimi benim düsüncemi savunmayan aileyle olmam ben cnm ayrıcaaaa yasam standartınıda düsünürüm kirada oturamam takılarım daha evlenmeden hazır olur offfff siz beni anlamazsınız cnm bana trakyalı biri gelsin anca o anlar beni kendi yöremden biri olmasa tanısmam bile ırkcılık var bende herkez kendi yöresiyle evlenmeli

yemegi uymaz dügünü uymaz oturması uymaz herseyi uymaz yanii

SImarıklık etmissin ayrılmakla..Nisanlının talebi olsa neyse..istedikleri kadar basını acacaksın desinler..acmıcam dersin olur biter..

Hem ne munasebet sacını acacaksın yahu? Onlara ne senin giyim tarzından?

Memlelette sıkca "kapanacaksın" diye kadınları zorlayan yobazlara rastlıyoruz zaten, bir de modern yobazlar cıktı basımıza.

Bence evliliginizde basiniz agriyacakti. Yaptiklari korkutuk cahillik,yobazlik. Kompleksleri oldugunu dusunuyorum. Tavrinizi korudugunuz bu meselede boyle iradeli davrandiginiz icin sizi tebrik ederim.

Allah yolunuza hayirli bi aile hayirli bi es cikaracaktir.
Iyiki yuzlerini simdiden gostermisler. Cok gecmis olsun

aynen bende bunu dedim konu sahibi bastan nisanlanmıcaktı bu aileyle o zaman

saygı görüşten daha önemli değil yani sizin için.herkesin görüşü kendine oğlunun eşine karışmak, istediği şekile, kılığa sokmak kimsenin haddine değil.çok yanlış geldi bana

Eşimin annesi babası hacı abisi sarıklı cübbeli kızkardeşleride öyle tam dinini yaşayan insanlar ben açığım 2 senedir evliyim 9 senedir birlikteyiz kimse beni bişeye zorlamadı zorlasalar ne olurdu hiç bişey

aynen bende bunu dedim konu sahibi bastan nisanlanmıcaktı bu aileyle o zaman
konu sahibi sevmis sevdigi adam onu boyle kabul etmis.. konu sahibi kendi ailesiyle olan problemleri cozmus oyle nisanlanmis. kendi ailesinin o cocuktan boyle bir beklentisi yok. karsi taraf neden kabul edip nisan takmis ki? burda konu sahibinin bir sucu yok. Farkli mezheplerde evlebilir gayet mutlu bir sekildede yasarlar.. farkli irklarda evlenebilir ayni sekilde mutlu yasarlar.. Sorun ailenin nisan takip sonra acil sacil diye istekte bulunmasi

Limoncu sen bu kadar isteğe kritere rağmen koca buldun da bende ne ev ne takı ne düğün hiçbir talep yok hala sapım. Utandım kendimden ya :)

Eşimin annesi babası hacı abisi sarıklı cübbeli kızkardeşleride öyle tam dinini yaşayan insanlar ben açığım 2 senedir evliyim 9 senedir birlikteyiz kimse beni bişeye zorlamadı
oooo en nefret ettigim tip eee sen o görümcelerler nasıl görüsüyosun nasıl icin alıyo sarıklı cübbeli ayyy allah korusun tövbe yarabbim sen kabul etmissin iste bunu ne ben ederim neden ailem bize göre cok ters cok hemde

Limoncu sen bu kadar isteğe kritere rağmen koca buldun da bende ne ev ne takı ne düğün hiçbir talep yok hala sapım. Utandım kendimden ya :)
benimkiler istek degil be cnm olması gereken seyler bunlar beklenmez bizde oglun varsa evini hazırlıcan takısını yapıcam san şeref haysiyet herkez benim gibi düsüncemz kimi okusun yapsn der ben yapamam o işi bizim sülala böyle hatta trakyada cogu yer evini hazırlar dayar döser takılarını alır 10 bilezik 1 set sözde kalın kelepce pırlanta yüzük eger bayramlarda birinie gelirse sözlülük koc gelin el öpmeye geldiginde eline kücük altın bizde geline böyledir yani o yüzden trakyalı cok nadir baska yöreyle evlenir

inancli olmayabilirsin ama saygili olmak zorundasin.. bu nasil bir mantiktir ya?

Allah hayırlısı neyse onu yaşatsın inşallah...ama nişanlınızın bir suçu yok en azından onla konuşup karar verseydiniz

Konu sahibi bence nişanlına yazık etmişsin. Çocuğun ne günahı var ki. Ortalığı karıştıran ailesi olmuş. Eğer nişanlında ailesinin bu isteğini destekleseydi, seni bazı şeyler için zorlasaydı ayrılman mantıklı olurdu ama şu şartlar altındayken bilemiyorum.

Bence nişanlınla tekrar bir konuş. Hiçbir şeyinden taviz vermeyeceğini söyle, o da ailesine bu konuda rest çekip kararlı bir tavır sergilesin. Zaten anlattığına göre bunu yapmaya hazır. Yani bu kadar seviyorken aile yüzünden hemde nişanlıyken ayrılmamanız gerekiyor. Sevdiğini böyle bir şey için kaybedersen ileride daha çok pişman olursun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…