Dövme Yari Kalici Dövme

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,

Slania

♪♫
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
5.765
282
Yari kalici dövme yaptiran var mi? Ilk defa duyuyorum. Vücutta 5-10 yil kaliyormus. Az bir süre degil. Bence kalici dövmeden daha avantajli.

Dövme yaptırırken yaşanılan tereddütlerden bir tanesi seneler geçtikçe acaba dövmeden sıkılabilir miyim? diye kuşkular yaşanmakatadır. Bu kuşku ve endişeye kapılan kişiler için devreye
yarı kalıcı dövme girmektedir.

Peki Nedir Bu Yarı Kalıcı Dövme?

Yarı kalıcı dövme normal kalıcı dövme gibi uygulanmaktadır. Fakat yarı kalıcı dövmede kullanılan boyalar kalıcı dövmede kullanılan boyalardan farklıdır. Normal kalıcı dövmede, dövmenin kalacağı herhangi süre ile ilgili bilgi verilmez. Kullanım süresi ömür boyudur. Fakat kullanıcılara göre bu süre değişkenlik göstermektedir. Yarı Kalıcı dövmenin kullanım süresi ise 5 ile 10 yıl zaman zarfında kısıtlıdır. İlk dövme yaptırdığınızda normal dövme görüntüsünde olup, 5 yıldan 10 yıla kadar kalma süresi bulunmaktadır. Böylece kalıcı dövme yaptırmak istediğinizde artık tereddüt yaşamayacaksınız. Kullanım süresi belli olan bu dövme çeşidi bir çok kullanıcının kalıcı dövmeden sonra ikinci seçeneği olacaktır.

Alintidir.

nereden alıntı yaptığınızı bilmiyorum ama bu gerçek değil, 3-5 yıl sonra geçer diye bir şey yoktur dövmede. ya kalıcıdır ya hint kınasıyla yapılan 10-15 günlük dövmelerdir. (tepkim size değil böyle insanları kandıranlara)

Ben de ilk defa duydum konu acayim dedim. Sagolun uyardiginiz icin. En iyisi iyi düsünüp, dogru modelde karar kilmak...

Ben de ilk defa duydum konu acayim dedim. Sagolun uyardiginiz icin. En iyisi iyi düsünüp, dogru modelde karar kilmak...

rica ederim. evet yaptırmaya karar verildiği takdirde, en uygun en içinize sinecek modeli seçmek, hijyenik olduğuna inandığınız bir ortamda hijyenik malzemeler kullanılması gibi durumlara dikkat edin muhakkak.

Bunu buldum arkadaslar;

SORU: Bir iki yılda silinen geçici dövmeler varmıdır?

AHANDA CEVAP:Yıllardır karşılaştığımız en çılgın sorulardan biridir bu... Yıllardır öyle birşey yoktur dememize rağmen bir türlü insanları ikna edemediğimiz bir soru...Geçici dövme kına özlü bir karışımla deri yüzeyine uygulanır ve ortalama 10 - 15 gün içinde silinir... Bir iki yıl içinde silineceği söylenerek yapılan fakat bir türlü çıkmayan dövmeler yüzünden bize gelen birçok mağdur insan tanıyoruz.En çabuk vücudu terkettiği söylenen kimyasal özlü permanent make-up(kalıcı makyaj) boyaları bile asla tam olarak kaybolmazlar... bölge atması dediğimiz bir bölümün silinmesi olayına istinaden geri kalan bölümler ömür boyu estetiği zedeleyici bir formatta vücutta taşınır. Kısaca dövme yaptırmadan önce iyice düşünülüp , net karar verilmesi gereken bir olgudur... Çünkü bir iki senede kaybolup gitmez...

Kaynak: Köprüalti.com.tr

Ben de ilk defa duydum,doğru değilmiymiş yani?
Sıkılacağını düşünen yaptırmasın,en doğrusu bu olur bence.

konuyla hala ilginen var mı bilmiyorum ama şöyle bişey açıklayım ,

benim kuzenim yaptırdı 5 yıl süreli dövme , ama tam olarak dövme sayılır mı bilemem , kalıcı makyaj yapımı var ya onlarla yaptırdı , onların boyası ve iğnesiyle yani ...

keşke öyle birşey olsa... kalıcı dövmeden çok daha iyi olur ama ben doğru olduğunu düşünmüyorum. bende maalesef küçük yaşta düşünmeden bir dövme yaptırdım. çok pişmanım. eğer kalıcı dövme yaptırmak isteyen varsa size tavsiyem mutlaka çoookk ama çok iyi düşünüp yaptırın ve şunu söyliyebilirimki en az görünen yerinize yaptırın. benimki kolumda ve bi bayan olarak gece abiye giymem gerektiğinde ve en kötüsü düğünümde çok zorluk çektim..

benım de dövmem var bilmiyorum artık kaç sene oldu yaptıralı... çok sevişiyoruz kendisiyle...
zaten dövmem olsun diye değil benım ıcın cooooook özel bişeyi yaptırdım. hiç pişman ve şikayetçi değildim taaaaaaa ki yakın bildiğim 3 arkadaşımın aynı yere aynı dövmeyi yaptrmalarına kadar...
bide ortak arkadaşlarımız dövmemi görünce gelip demesinler mi aaaaa ayşenin dövmesiyle aynı...:KK4::KK20: çok sinirliyim her dövme konusu olduğunda. sanırım cıkarttırıcam. zaten benim hayatımın merkez üstünde o...

konuyla hala ilginen var mı bilmiyorum ama şöyle bişey açıklayım ,

benim kuzenim yaptırdı 5 yıl süreli dövme , ama tam olarak dövme sayılır mı bilemem , kalıcı makyaj yapımı var ya onlarla yaptırdı , onların boyası ve iğnesiyle yani ...

Tam olarak gecmiyormus o da...

keşke öyle birşey olsa... kalıcı dövmeden çok daha iyi olur ama ben doğru olduğunu düşünmüyorum. bende maalesef küçük yaşta düşünmeden bir dövme yaptırdım. çok pişmanım. eğer kalıcı dövme yaptırmak isteyen varsa size tavsiyem mutlaka çoookk ama çok iyi düşünüp yaptırın ve şunu söyliyebilirimki en az görünen yerinize yaptırın. benimki kolumda ve bi bayan olarak gece abiye giymem gerektiğinde ve en kötüsü düğünümde çok zorluk çektim..

Cok haklisin canim. Bayanlarda kola ben de yakistiramiyorum. En güzeli sirt ve bel. Daha güzel bir dövmeyle onu kapattirmayi denesen.

benım de dövmem var bilmiyorum artık kaç sene oldu yaptıralı... çok sevişiyoruz kendisiyle...
zaten dövmem olsun diye değil benım ıcın cooooook özel bişeyi yaptırdım. hiç pişman ve şikayetçi değildim taaaaaaa ki yakın bildiğim 3 arkadaşımın aynı yere aynı dövmeyi yaptrmalarına kadar...
bide ortak arkadaşlarımız dövmemi görünce gelip demesinler mi aaaaa ayşenin dövmesiyle aynı...:KK4::KK20: çok sinirliyim her dövme konusu olduğunda. sanırım cıkarttırıcam. zaten benim hayatımın merkez üstünde o...

Ne kötü bir durum. Insanlar ne cok seviyorlar birbirlerine benzemeyi. 3 kisi hem de az degil. Kendi kisilikleri, begenileri yok mu ki onlarin...
Ben de arkadasim yaptirdiktan bir süre sonra piercing yaptirmistim, herkes soruyordu hanginiz hanginizden özendi diye. Halbuki ben aylar öncesinden düsünmüstüm ama arkadasim anlik bir kararla yaptirmisti.
Özel olmazsa acaba nasil bir dövme ki, biraz bahseder misin? Merak ettim... :KK1:

yarı kalıcı dövme nasıl oluyor kızlaar :/

Ilk sayfada yaziyor canim...

X