Tuvalet Eğitimi yardımmmmmmmmmmmmmmm

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

despin_a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
28
0
36
İzmir
mrb arkadaşlar,32 aylık dünya tatlısı bir paşam var ama şu wc alışkanlığını kazanma sendromu beni mahvetti,nasıl inat anlatamam,lazımlık,wc aparatı... yapmadığım maymunluk söylemediğim şarkı sarfetmediğim cümle kalmadı...oturmuyorda oturmuyor...nasıl akıllı nasıl zeki bütün gelişim basamaklarımız süper ilerledi bugüne kadar herşey çok güzel ...bu durumunda olması gerektiği gibi tabiki zor ama normal atlatılacağını düşünüyordum ama hiç umduğum gibi olmadı..nasıl davranacağımı şaşırdım.eşimle bu yüzden sürekli tartışıyoruz baskıyla olmayacağını zorlamamk gerektiğini söylüyorum, bıktım senin bu kitap cümlelerinden diyor,sen pedegoglamı büyümüşsün,sen yaptın bu çocuğu böyle şımarık....haydiii bakalım buyur burdan yak ben suçlu oluyorum.neolur birşeyler anlatın bana şöyle yap böyle yap şöyle davran((((

i

Çocuğun nelerden hoşlanıyorsa lazımlık/tuvalet bunu onunla bitiştir. Mesela benim ki araba resimlerine bakmaya bayılır. Araba dergisi aldım ona ona bakarak oturuyor. Bizi de görmüştü klozete otururken onuda hatırlatıyorum sürekli. Sen ve eşin stres yapmayın tartışmayın. Bu sürecin sıkıntılı bir dönem olduğunu çocuğa hissettirmeyin. Herşeyi anlıyorlar çünkü, çok akıllılar.
Biz de 33 aylığız 6. günümüzdeyiz. Oturmada sıkıntımız yok ama daha ilerleyen safhalarda takıldık. Hepimize kolay gelsin.

Cnm benim kızım da ne lazımlığa ne de klozete oturmak istedi.Son olarak normal bizim girdiğimiz alaturka wc ye girmek istedi.Anne babanın tuvaletine yapmak istiyorum dedi...İstersen bi de onu dene ilk günler elbette çok zor yıpratıcı bir süreç sakin olmaya çalışın çok akıllılar gerçekten parmaklarında oynatıyorlar bizi ama işte kandıracak bişey bul ve ödül ver hep...
Bir de çişin var mı demiyecekmişiz çiş vakti deyip belli aralıklarla wc ye götürülecekmiş çocuklar aklında olsun...

Bu kısma dikkat etmiyordum hiç. Hımm :26:

tşk.ederim arkadaşlar,hepimize kolay gelsinnnnn,umarım hepimiz için çabalarımız
biran önce rahat bir şekilde sonuç verir...

arkadaşlar aklımı kaçırmak üzereyim ne tuvalete ne lazımlığa oturtmayı başaramadım henüz...delirmeme ramak kaldı..hele birde k.validem,demekki erken alıştırmak gerekiyormuş,ben 1 yaşında alıştırdım eee tabi bizim zamanımızda hazır bez yoktu işten gel bez yıka...valla anne bravo 1 yaşında tebrik ediyorum seni..elbet alışıcak 7 yaşında bezli çocuk görmedim ben deyince...ben 4 yaşında gördüm diye cvp verip zıttıma gitmiyormu,iki gecedir uyku uyumuyorum..nasıl alışacak benim oğlum(((

Bezli mi duruyor gündüz? Hep üstüne mi yapıyor? Allah yardımcın oldun. Ben de hala uğraşıyorum. :95:

Bezli mi duruyor gündüz? Hep üstüne mi yapıyor? Allah yardımcın oldun. Ben de hala uğraşıyorum. :95:

yok cnm gündüz bez bağlamıyoruz gece yatarken ama ne fayda bir korkuyorum tutturdu gidiyor, oturmamda oturmam...dudaklarım uçuk attı stresten birde çevreden böyle konuşan olunca dahada çok sıkılıyorum inanki

cnm Allah ayrdımcımız olsun gerçekten zor bi süreç bizimkide ii gidiyodu maşalalh tarın bir hafta olucak ama iki gündür tuvalete zorla sokuyorum ya girmek istemiyo inat ediyo girincede yapıyo çişini hemen uffffff daha artık ansıl tuvalete taşıyacağımı şaşırdım inanki yapmadığım şebeklikler kalmıyo nie böle bu çocuklar bukadar inatlar yaa bezsiz duruyoruz bizde hep dün alıştırma kilodu aldım en azından dışarı çıkarken takarım die ama sanırım bu tuvalet mevzusu bitene kadar bi yere oturmaya falan gitmek işkence evde halledicez bu konuyu çünkü gittiğim yerde değişiveriyo hemen yüz buluyo inş atlatıcaz bu dönemii

aynen cnm bir yere gitmek ne mümkün eşim yıllık izine çıkmıyor sırf bu yüzden..çıksak neolucak bir yere gidemezsin gitsen işkence,en iyisi otur oturduğun yerde...oturmamızda bir işe yarasa bari...şimdiki çocuklar niye böyle anlamıyorum bir şımarıklık bir inat( yaramaz afacanlar...Allah sağlık versin de neyapalım artık herhalde alışacaklar eninde sonunda,hepimize çok çokk kolay gelsin.

bu çocukların sağı solu gerçekten belli olmuyor.. kendi deneyimimi anlatayım önce; bizimkinin tuvalete oturma korkusu vardı ben bezini çıkarmadan önce 1 ay boyunca neredeyse her gün klozet adaptörüne oturttum 1-2 damla da yapmışlığı var.. ama bezini gündüz çıkartmaya başladığımızda artık klozete oturmaya hazırdı. başlarda korktuğunda bak sımsıkı tutuyorum seni sakın korkma felan diyordum.. şuan bizde klozete oturtmakta sorun yok ama kakasını kesinlikle tuvalete yapmıyor.. diyorum ya ne zaman neden korkacakları belli olmuyor, 3-4 gün tutup sonra uyukusunun arasında yapıyor kakasını. belki sen de başlangıç olarak hadi oturup şunu yapalım bunu yapalım diye ikna edebilirsin eminim herşeyi denemişsindir ama benim inadını kırmak için yöntemlerimi paylaşayım;

öncelikle birşeye hayır diyorsa kesinikle ısrar etme, benimki bazen hayır dediği şeyi hiç ısrar etmeyip kabul edersem 2 dk sonra gelip kendi yapmak istiyor..

tuvalet eğitiminde kullanılan bir yöntem kesin duymuşsundur etiket yöntemi en sevdiği çizgifilm karakterlerinin en jan janlı etiketlerini al ona göster eğer tuvalete oturursan sana bundan vercem de. biz faydasını göremedik ama görenler olmuş..

benim en çok faydasını gördüğüm yöntemse sen kocaman oldun yöntemi benim oğlum büyüdü kocaman oldu artık çişini tuvalete yapcak/artık bez kullanmayacak :) bunu sık sık tekrarlayıp babasına annanesine hatta kendi kendime sık sık söyledim. ve bir süre sonra tuvalete giderken ben kocaman oldum şimdi dimi anne? diye sormaya başladı :)

inşallah bi faydası olmuştur yazdıklarımın.. ayrıca 15-20 günü geçerse de bir pedagog'a götürmekte fayda var. anında çözümlenmese de fikir olarak faydalı oluyorlar :)

aslında en iyisi hiç sormamak çünkü bu senden çok onun meselesi olmalı.. yani nasıl olsa götüren biri var diye çocuklar vücutlarını dinlemeyi bırakıyorlar. en iyisi baştan itibaren "çişin gelince söyle" demek.

ben de son zamanlar hep bunu düşünüyorum. bizimki annanesini görür görmez bana ne aldın diye soruyor.. telfonda konuştuğu herkese aynısını soruyor.. evden çıktık ya eve girerken ona bişey alınmadıysa kıyamet kopuyor. biz de üzülmesin ya da sevinsin diye bir dönem fena alıştırmışız şimdi de çekiyoruz böyle.aldığımızın kıymeti olsa içim yanmicak. hiç birinin yüzüne bir daha bakmıyor, bunları çöpe atıyorum dersem bakmadan at diyor bana..
eskiden insanlar ağlayan çocuklarına bi tane çakarlarmış, ben çok hatırlarım ağlamaya korktuğumu felan. hep derler ya annem gözünü açtı mı ben kaçardım diye aynı o hesap :) eskiden insanlar çocuklarına göre değil çocuklar ailelerine göre yaşarmış. şimdi yeni nesili iyi yetiştirelim diye kendimizi içten içe çürütüyoruz. en azından ben öyle hissediyorum..

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum,dışarıya çıkınca yada onun istekleri gerçekleşmeyince kızılca kıyamet kopuyor...ve biz eşimle bu konu üzerine son zamanlarda çok konuşuyoruz ...bilemedim bende ,pedegogtu uzman tavsiyesiydi çocuk gelşimiydi derken dozu fazlamı kaçırıyoruz,eşim biz bunlarla büyümedikte ne oldu diyor,ona kızsamda böyle konuşunca aslında içten içe düşünmüyor değilim,şimdiki çocuklara yetmek memnun etmek çok zor,bizler varlığıda yokluğuda bilerek,anne babamızın bakışından eveti hayırı anlardık,çok şükür sağlıklı bireylerizde doğrusunu onlarmı yapmış yoksa bizmi yapıyoruz,acaba demeden edemiyor insan...

kızlar bende 2 haftadır uğraşıyorum benim oğlum 24 aylık tam 2 yaşında yani. biz lazımlığa pturmakla çözüm bulduk ne klozet ne diğer tuvalet çünkü... arabaları sevdiği için bide öyle bir lazımlık aldık. bu hafta adaptör alıcam kısmetse bide öyle denemek istiyorum yavaş yavaş.. benim oğlum pek söyleme taraftarı değil ben çiş vakti gelmiş gel oğlum diyorum peçete koyuyorum lazımlığa hadi bunu ıslayalım diyorum yapıyor. yada oyuncaklarını sırayla tuvalete götürüyoruz eymen büyüdü bak tuvaletini nasıl yapıyor diyorum oda bak diyo ve yapıyor ama kakada problemimizi var. altına yapıp söylüyor bazen de söylemiyor ben yakalarsam. anlayacağınız durumum vahim.. siz ne önerirsiniz yanlış bişilermi yapıyorum diyorum ama benim sinirler iyice koptu ona biş belli etmiyorum gidip başka odada ağlıyorum sinirden.. ya çiş neysede kakasını halıya yaptı geçende oturrken kaçırmış..daha silinmedik koltuk halı kalmadı evde...

yok cnm gündüz bez bağlamıyoruz gece yatarken ama ne fayda bir korkuyorum tutturdu gidiyor, oturmamda oturmam...dudaklarım uçuk attı stresten birde çevreden böyle konuşan olunca dahada çok sıkılıyorum inanki

En başta çevrendekileri boşver. Stres de yapma saldım çayıra mevlam kayıra, biraz rahat ol ki çocuk da rahatlasın. Ben de ilk zamanlar çok stres yapıyordum. Çocuğumun da yüzünden okunuyordu stresli olduğu, şimdi ikimiz de rahatız. Yaklaşık 1 aydır kilot yıkıyorum, alıştım galiba Bir şekilde yapacak onu tuvalete. Çok nadir şıp diye öğrenenler.
Lazımlığına sevdiği bir oyuncağı oturtabilirsin.İnternetten lazımlığa oturmuş çocuk resimleri oturtabilirsin. Sevdiği karakterlerin etiketlerini lazımlığa yapıştırabilirsin... Belki işe yarar.

aaa çok rica ederim cnm sen k.validemi bir dinle bak,8 aylıkmış tuvalete tutmaya başladığında:)) offfffffffffffffffffff çıldırıyorum elimde değil( biliyorum böyle stres yapınca oğlumda bende çok etkileniyoruz ama işte yani görmüş geçirmiş olgun birisin sen dimi üzülme kızım alışır zamanla şimdiki çocuklar böyle neyapalım vs...falan diyeceğine saçma sapan bilmişlikler gereksiz cümleler....deniyorum her yolu bakalım elbet oda tmm anne diyecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…