mrb arkadaşlar,32 aylık dünya tatlısı bir paşam var ama şu wc alışkanlığını kazanma sendromu beni mahvetti,nasıl inat anlatamam,lazımlık,wc aparatı... yapmadığım maymunluk söylemediğim şarkı sarfetmediğim cümle kalmadı...oturmuyorda oturmuyor...nasıl akıllı nasıl zeki bütün gelişim basamaklarımız süper ilerledi bugüne kadar herşey çok güzel ...bu durumunda olması gerektiği gibi tabiki zor ama normal atlatılacağını düşünüyordum ama hiç umduğum gibi olmadı..nasıl davranacağımı şaşırdım.eşimle bu yüzden sürekli tartışıyoruz baskıyla olmayacağını zorlamamk gerektiğini söylüyorum, bıktım senin bu kitap cümlelerinden diyor,sen pedegoglamı büyümüşsün,sen yaptın bu çocuğu böyle şımarık....haydiii bakalım buyur burdan yak ben suçlu oluyorum.neolur birşeyler anlatın bana şöyle yap böyle yap şöyle davran((((
i
Cnm benim kızım da ne lazımlığa ne de klozete oturmak istedi.Son olarak normal bizim girdiğimiz alaturka wc ye girmek istedi.Anne babanın tuvaletine yapmak istiyorum dedi...İstersen bi de onu dene ilk günler elbette çok zor yıpratıcı bir süreç sakin olmaya çalışın çok akıllılar gerçekten parmaklarında oynatıyorlar bizi ama işte kandıracak bişey bul ve ödül ver hep...
Bir de çişin var mı demiyecekmişiz çiş vakti deyip belli aralıklarla wc ye götürülecekmiş çocuklar aklında olsun...
Bezli mi duruyor gündüz? Hep üstüne mi yapıyor? Allah yardımcın oldun. Ben de hala uğraşıyorum. :95:
cnm Allah ayrdımcımız olsun gerçekten zor bi süreç bizimkide ii gidiyodu maşalalh tarın bir hafta olucak ama iki gündür tuvalete zorla sokuyorum ya girmek istemiyo inat ediyo girincede yapıyo çişini hemen uffffff daha artık ansıl tuvalete taşıyacağımı şaşırdım inanki yapmadığım şebeklikler kalmıyo nie böle bu çocuklar bukadar inatlar yaa bezsiz duruyoruz bizde hep dün alıştırma kilodu aldım en azından dışarı çıkarken takarım die ama sanırım bu tuvalet mevzusu bitene kadar bi yere oturmaya falan gitmek işkence evde halledicez bu konuyu çünkü gittiğim yerde değişiveriyo hemen yüz buluyoinş atlatıcaz bu dönemii
Cnm benim kızım da ne lazımlığa ne de klozete oturmak istedi.Son olarak normal bizim girdiğimiz alaturka wc ye girmek istedi.Anne babanın tuvaletine yapmak istiyorum dedi...İstersen bi de onu dene ilk günler elbette çok zor yıpratıcı bir süreç sakin olmaya çalışın çok akıllılar gerçekten parmaklarında oynatıyorlar bizi ama işte kandıracak bişey bul ve ödül ver hep...
Bir de çişin var mı demiyecekmişiz çiş vakti deyip belli aralıklarla wc ye götürülecekmiş çocuklar aklında olsun...
aynen cnm bir yere gitmek ne mümkün eşim yıllık izine çıkmıyor sırf bu yüzden..çıksak neolucak bir yere gidemezsin gitsen işkence,en iyisi otur oturduğun yerde...oturmamızda bir işe yarasa bari...şimdiki çocuklar niye böyle anlamıyorum bir şımarıklık bir inat( yaramaz afacanlar...Allah sağlık versin de neyapalım artık herhalde alışacaklar eninde sonunda,hepimize çok çokk kolay gelsin.
ben de son zamanlar hep bunu düşünüyorum. bizimki annanesini görür görmez bana ne aldın diye soruyor.. telfonda konuştuğu herkese aynısını soruyor.. evden çıktık ya eve girerken ona bişey alınmadıysa kıyamet kopuyor. biz de üzülmesin ya da sevinsin diye bir dönem fena alıştırmışız şimdi de çekiyoruz böyle.aldığımızın kıymeti olsa içim yanmicak. hiç birinin yüzüne bir daha bakmıyor, bunları çöpe atıyorum dersem bakmadan at diyor bana..
eskiden insanlar ağlayan çocuklarına bi tane çakarlarmış, ben çok hatırlarım ağlamaya korktuğumu felan. hep derler ya annem gözünü açtı mı ben kaçardım diye aynı o hesap :) eskiden insanlar çocuklarına göre değil çocuklar ailelerine göre yaşarmış. şimdi yeni nesili iyi yetiştirelim diye kendimizi içten içe çürütüyoruz. en azından ben öyle hissediyorum..
yok cnm gündüz bez bağlamıyoruz gece yatarken ama ne fayda bir korkuyorum tutturdu gidiyor, oturmamda oturmam...dudaklarım uçuk attı stresten birde çevreden böyle konuşan olunca dahada çok sıkılıyorum inanki
En başta çevrendekileri boşver. Stres de yapma saldım çayıra mevlam kayıra, biraz rahat ol ki çocuk da rahatlasın. Ben de ilk zamanlar çok stres yapıyordum. Çocuğumun da yüzünden okunuyordu stresli olduğu, şimdi ikimiz de rahatız. Yaklaşık 1 aydır kilot yıkıyorum, alıştım galibaBir şekilde yapacak onu tuvalete. Çok nadir şıp diye öğrenenler.
Lazımlığına sevdiği bir oyuncağı oturtabilirsin.İnternetten lazımlığa oturmuş çocuk resimleri oturtabilirsin. Sevdiği karakterlerin etiketlerini lazımlığa yapıştırabilirsin... Belki işe yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?