• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardimmmmm?

Mommom7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
66
31
38
27
4 gün önce sezaryan doğum yaptım. Sütüm bugün geldi ama cok yoğun değil. Sarılık oldu hastanede mavi ışıkta kldi 2 gün sütüm olmadığı için mama yedi smdi emziriyorum 2 göğsümüde doymuyo göğüslerim yara oldu mama veriyorum uyuyor doyunca moralim.bozuldu besleyememekten korkuyorm Sariligi artarsa diye :( ağladıkça bnm icim daralıyor ağlayasım geliyor ilk bebeğim korkuyrm

4 gün önce sezaryan doğum yaptım. Sütüm bugün geldi ama cok yoğun değil. Sarılık oldu hastanede mavi ışıkta kldi 2 gün sütüm olmadığı için mama yedi smdi emziriyorum 2 göğsümüde doymuyo göğüslerim yara oldu mama veriyorum uyuyor doyunca moralim.bozuldu besleyememekten korkuyorm Sariligi artarsa diye :KK43: ağladıkça bnm icim daralıyor ağlayasım geliyor ilk bebeğim korkuyrm
1 2 haftaya atlatır ınsallah. 2 saatte 1 beslendıkce o fazla olan billirubin i dısarı atıcak bosaltım yoluyla :) hıc emmeyıp sırf mamaya kalan bebişler de var :dua:. kontrole cagırmıstır yuksek ıhtımal 2 3 gun sonra gel dıye. ya da sız tekrar gıdın artmıs mı dıye bı bakıyolar. rabbim bebegını de senı de korusun saglık sıhhat versın ınsallah :)) kontrolu aksatmayın sız. gecmıs olsun.:) yok sut dıye vazgecme sakın emzırdıkce artar o allahın ıznıyle :)

Emzirdikçe sütünüz gelir.
Tabi çok az ise mama desteği vereceksiniz mecburen.
Ama önce emzirin, ardından 30 cc mamayı kaşık ya da şırıngayla verin.
Onun şuan midesi 50 cc kadardır, yani azıcık emse ve 1 ölçek mama doyurur.

Emzirdikçe sütünüz gelir.
Tabi çok az ise mama desteği vereceksiniz mecburen.
Ama önce emzirin, ardından 30 cc mamayı kaşık ya da şırıngayla verin.
Onun şuan midesi 50 cc kadardır, yani azıcık emse ve 1 ölçek mama doyurur.
Bende oyle yapıyorum insallah beslenir🤲

1 2 haftaya atlatır ınsallah. 2 saatte 1 beslendıkce o fazla olan billirubin i dısarı atıcak bosaltım yoluyla :) hıc emmeyıp sırf mamaya kalan bebişler de var :dua:. kontrole cagırmıstır yuksek ıhtımal 2 3 gun sonra gel dıye. ya da sız tekrar gıdın artmıs mı dıye bı bakıyolar. rabbim bebegını de senı de korusun saglık sıhhat versın ınsallah :)) kontrolu aksatmayın sız. gecmıs olsun.:) yok sut dıye vazgecme sakın emzırdıkce artar o allahın ıznıyle :)
Öyle yapıyorum bgn acilden gttim 10.4 norml sinir seviyesinde degil dedi baskada bsy demedi hafta ici bi cocuk dr gitmeyi düşünüyorum

Öyle yapıyorum bgn acilden gttim 10.4 norml sinir seviyesinde degil dedi baskada bsy demedi hafta ici bi cocuk dr gitmeyi düşünüyorum
sıksık makınayla sag bn oyle yaptım rezene cayı ıc humananın rezene cayını da alabılırsın hemde gazı olmaz gazı oluncada az emer bnm 7 gun kuvezde kaldı hergun sıksık sagdım oyle cogaldı bıskuvı petıborde sutu cogaltıyor

sarı sarı cıkar ılk altı gun onun ıcın antıbıyotık derler o ılk sute cok fydalı bebek ıcın sıksık emzırınce sarılık olma rıskı azalıyor cabuk gecıyor

Anne çayı var eczanelerde onlar çok çoğaltıyor sütü tavsiye ederim.
Rezene çayının onerildigini biliyorum hem gazida alıyor.
Bir de pompa ile ne kadar çok sagarsan o kadar çok sütün çoğalır..
Goguslerin için lansinoh krem ya da kantaron yağı öneririm. Sürekli sur ve üstünü hava alacak bir şekilde kapat.
Bir de annesi sen dik dur üzülme ki bebeğinde üzülmesin . Şimdi sen ne hissedersen bebekte onu hissedecektir senden .

4 gün önce sezaryan doğum yaptım. Sütüm bugün geldi ama cok yoğun değil. Sarılık oldu hastanede mavi ışıkta kldi 2 gün sütüm olmadığı için mama yedi smdi emziriyorum 2 göğsümüde doymuyo göğüslerim yara oldu mama veriyorum uyuyor doyunca moralim.bozuldu besleyememekten korkuyorm Sariligi artarsa diye :KK43: ağladıkça bnm icim daralıyor ağlayasım geliyor ilk bebeğim korkuyrm
nişasta süt bal ile yapılan muhallebiye benzer bi karışım varondan çok ye sütünü doyurucu yapacak yiyeceklerden ye canım üzülmen sütünü azaltır bol sü meyve suyu tüket bebegininin güneş görecegi cam önünde bi yere koymaya çalış güneş görsün az da olsa

Bende oyle yapıyorum insallah beslenir🤲
Hic üzülmeyin yeterince su icin psikolojik olarak sütünüzün yetecegine inanın. Mama hic yokmus gibi düşünün. Biberon ve mamayla kokaya alıştırmadan bolca emzirmeye devam edin.

Hem ayrıca bebişler sadece aç oldukları için emmezler ki, o yüzden yetmediğini düşünüp üzme kendini ☺️ sen iyi olursan o da iyi olur

Back