Yardımmmmm lütfennn!!!

nehru43

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
28
3
286
bilmiyorumkismileArkadaşlar 6 yıl önce poikistik over teşhisi konuldu. Dr,Desolet başladı 1ay kullandım ve dr tavsiyesiyle bıraktım.o dönemde tek şikayetim adet dönemlerimdeki ağrıydı. sonra kilo aldım ve adet düzensizliği başladı.26 yaşındayım 4yıllık evliyim 2 ay önceki kontrolde tsh:7.98 prolaktin:27.18 çıktı.Tsh için levotiron, diğer şikayetlerim için yasmin başlandı. 2 hafta önce tekrar kontrol testi yaptırdım tsh normal dönmüş bu sefer prolaktin uçuşa geçmiş 68.97 lerde onun içinde dostinex başalyıp yasmini kestik. dr 1.5ay kullanıp tekrar test yapıp gebelik düşünmem gerektiğini söyledi.Gebelik için endişelerim var 1.57 boyunda ve 66.5 kiloyum kilo vermede zorluk çekiyorum.gebeliteki kilo beni korkutuyor.Manen ve madden bebek için hazır hissetmiyorum kendimi üstelik Pkolo olduğum için gebe kalmam zorlu bir süreç olabilir.benzer durumda olanlar doktorunuz sizi nasıl yönlendirdi?Sizce ne yapmalıyım?önerileriniz benim için çok önemli... Şimdiden teşekkür ederim...

mrb lar.öncelikle geçmiş olsun.bende de pko var.prolaktinim 60 larda idi dostınex ile 0,5 e kadar indi.pko için bekarsan doğum kontrol hapı veriyorlar.o pko yu baskılıyormuş.yani yeni kist oluşumunu engelleyip oluşan kistlerin büyüklüğünü küçültüyormuş.evlenince tedavi sürecin çocuk isteğine göre değişiyor.eğer çocuk istiyorsan: hormonlarında sorun yoksa ve adetlerin düzenli ise sadece korunmayı bırakıyorsun ve hamile kalmaya çalışıyorsun. hormonlarında sorun varsarolaktin yüksek ise ilaçla onu düşürüyorlar.o şekilde hamile kalmaya çalışıyorsun..pko'n varsa insülin ve şeker direncin kanda ölçülüyor.(her dr yapmıyor bunu malesef iyi dr a denk gelmen lazım bu tedavi şekli için).eğer insülin direncin varsa glifor vb gibi şeker ilaçlarını kullanıyosun tedavine yardımcı olması için.ayrıca bu ilaçların yumurtamaya da olumlu etkisi var..
evli olup hemen çocuk sahibi olmak istemeyenler için de (senin gibi) doğum kontrol hapı veriliyor.ama şunu belirteyim ki pko zor bi hastalık ve tedavi süreci (şuan hamile kalmak istesen bile) aylar hatta yılları bulabiliyor ve tedaviler aşama aşama..yanii zaten zaman gerektiren bişey..pko su olup kolay hamile kalanların sayısı çok az..kolay hamile kalamayanların hatta tüp bebeğe vb geçenlerin sayısı ise çok çok fazla..kararınızda bunu da göz önünde bulundurun..
geçmiş olsun arkadaşım..hakkında hayırlısı olsun..

km0734 çok teşekkür ederim. Fikirleriniz benim için çok önemli. Farkında olmadığım önemli bir ayrıntıyı farketmemi sağladınız.Pkolu kolay hamile kalanların sayısı gerçekten az.Vakit ayırdığınız ve bu onemli aytıntıyı hatırlattığınız için çok teşekkür ederim.. Sizede çok geçmiş olsun..Hakkımızda hayırlısı inşaallah..

rica ederim..bende siz gibi karar aşamasında zorlandım..hatta evlendikten sonra ilk 5 ay doğum kontrol hapı kullandım..pko lu olduğumu öğrendikten sonra (ani bi kanama geçirdim o sırada öğrendim) siz gibi karar aşamasında bi karar vermem gerekti..ben doğum kontrol hapını bırakıp hamile kalmaya çalışmaya karar verdim..4 ay geçti hala hamile kalamadım..dahası 2-3 ayda bir adet oluyorum hala..adetlerim bile düzensiz..önümde uzun bi tedavi süreci var daha..yanii kararımın üstünden 4 ay geçti..daha ne kdr geçicek onu bile bilemiyorum kestiremiyosun bu hastalıkta malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…