geçmiş olsun öncelikle..ç Hiç bir ilaç iyi gelmediyse nazara inanıyorsanız bence bir nazar duası okutun ...
merhabalar
annemin bayadır suren bir ağız hastalığı var dr. gittik ama çözüm bulamadık yardım ederseniz sevinirim.. Annemin dilinde rahatsızlık var dilinin üstü çatlak gibi yara yemek yiyemiyor baharatlar bile ağzının aşırı yanmasına sebep oluyor. Nedeni ne olabilir ???
tanı koymak için tam bir muayene gereklidir; ama söylediğiniz bulgularla aklıma gelen ilk durum "coğrafik dil" denilen rahatsızlık.. malesef etkin bir tedavisi yoktur. sadece lezyonun şiddetlenmesini engellemek için dikkatli olmak gerekir. mesela çok ekşi, acı yiyeceklerden, asitli içeceklerden kaçınmak gerekir; eğer durum çok şiddetliyse doktor kontrolünde topikal steroid, veya anestezikli gargaralar kullanılabilir belki. (bunlar sadece fikir verme amaçlı yazılan bilgiler; tanı, tedavi yerine geçmez.) geçmiş olsun.
çok teşekkürler annemin suan baya ilermiş durumda sanırsam ama doktorların verdiği şeylerde iyi gelmiyor hafifletmedi bile yemeklerdeki salçalı su bile yakmaya yetiyor ağızını
ne verdi doktorlar şimdiye kadar?
canım ilacın adını suan bilmiyorumama gargara verdi
büyük ihtimalle klorhex tarzı bir gargaradır. isterseniz bir doktora daha görünün; analjezik veya anestezik içeren gargaralar verilebilir. geçmiş olsun
büyük ihtimalle klorhex tarzı bir gargaradır. isterseniz bir doktora daha görünün; analjezik veya anestezik içeren gargaralar verilebilir. geçmiş olsun
çok teşekkür ederim bugünlerde daha beter oldu annemin ağızı cuma gunu dr. tekrar gidicezz inş iyi gelir çok üzülüyorum
grip, soğuk algınlığı veya en büyük etkenlerden biri olan stres mevcutsa annenizde; şikayetleri artabilir..bünyenin zayıf düşmemesi lazım; aklınızda bulunsun. geçmiş olsun
merhaba..
annemi gene dr. götürdük cuma günü B grubu vitamini verdi ve aşırı derecede demir eksikliği var ddı bunlardan kaynaklanabilirmi acaba???
Kaynaklanabilir tabiki. Ben tahlil yaptırdınız ve birşey çıkmadı sanıyordum; onun için böyle bir fikir yürütmüştüm. Umarım kısa sürede iyileşir anneniz
benim annem konuşamıyodu çok yaşadı zavallı gargara falan fayda etmedi meğerse b12 eksikliğindenmiş iğne vurununca hemencik geçiverdi
bize hap şeklinde verdi işe yarar mı acaba??
evet yarar meğer b12 eksikliği yaparmış ağız yarası sağolsun doktorlar söylemedide sağlık ocağında hemşire söyledi benim oluyo b12 alınca düzeliyo diye ama tabi altta yatan bi sebep yoksa
merhabalar
annemin bayadır suren bir ağız hastalığı var dr. gittik ama çözüm bulamadık yardım ederseniz sevinirim.. Annemin dilinde rahatsızlık var dilinin üstü çatlak gibi yara yemek yiyemiyor baharatlar bile ağzının aşırı yanmasına sebep oluyor. Nedeni ne olabilir ???
Gargaranın hiç bir faydası yok..aynen dilimde yarıklar oldu 1 hafta yemek yiyemedim..bir arkadaşım nar yememi önerdi...
akşam oturdum nar yedim..dilim acayip yandı..ve sabah kalktım iyileştimbence denemelisin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?