• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YARDIMMM :( hamilemiyim yoksa dış gebelik mi bu yaşadığım?

ciceek

Meleğim gitti...
Kayıtlı Üye
4 aylık evliyim , bebek düşünmüyorduk ancak En son 03.02.2013 te regl oldum. 06.03.2013 te kan tahlili yaptırdım beta hcg oranı 182,10 çıktı, hamile olablirsin bekle dediler. 12.03.2013 te tekrar doktora gittim ultrasonla baktı doktor ama keseyi göremedi :( sanırım dış gebelikten şüphelendi vajinal muayene etmek istedi ama ben istemedim çünkü düşük olabileceğini okumuştum o muayene sonucunda. tekrar kan testi yaptı 2038 çıktı değer. yarın muayeneye gel dedi ama ben çok korkuyorum :( çok alıştım bu fikre :( kese neden görülmez 2038 lerde iken dışgebelik olabilir mi? kanamam da yok. ama ilk günlerde kasıklarımda ağrı vardı şimdi çok da ağrım yok. Nolur bişeler söyleyin aklımı kaçırıcam.

canım 6 haftalıkken benimde görünmemişti kesem
vajinal ultrasondan baktı öyle göründü bi zararı yok dedi
çok şükür bişeyde olmadı
bence vajinal ultrason yapabilir korkma

kese düşebilir demişlerdi bana ondan yaptırmadım ama içim içimi yiyor :( nasıl bakıyorlar ?

kese düşebilir demişlerdi bana ondan yaptırmadım ama içim içimi yiyor :( nasıl bakıyorlar ?

hiç korkmayın ve kesinle vajinal ultrasonla baktırın. Allah korusun eğer dış gebelik varsa bir an önce tedbir alınır? hem kanamanız var mı ki, neden dış gebelik dediler?

kanamam yok , hiç olmadı ama kasık ağrısı oldu ilk günler

hem sakinliğinizi koruyun evvela. Allahın takdiri. Mevla ne yazduysa o olacak öyle değil mi? canımız sağolsun, Allah dermansız dert vermesin gerisi hallolur. belirsizlik çok sıkıcı bir durum. o süreçte insan kafayı tırlatacak gibi oluyor. hayırlısıyla sonuçlanır inşaallah. hem daha çok yeni evliliğiniz. hiç sıkmayın canınızı.

herkeste ultrasonla kese görünmeyebilir canım hemen canını sıkma bende hamileyim keseyi görebilmeleri için biraz geçsin istedim cuma gününe randevu aldık bakalım görebilecekmi doktorun uzman biriyse bişey olmaz alttan muayeneden çoğu arkadaşım alttan muayene oldular kese görülmediği için korkulacak bişey yokmuş,hem dış gebelikde kanama olurmuş bir şekilde belli eder kendini beta hcg testindede çıkardı olsaydı...

:( teşekkür ederim paylaştığınız için ama kendime anlatamıyorum işte . aslında zaten istemiyordum şimdilik ama hamile olduğum fikrine alıştım sanırım ve eşim de tabi. Doktorun söyledikleri onu da çok üzdü ancak bana belli etmemek için uğraşıyor. yarın muayene olacağım ben de beklemek istedim ama doktor yarın gel dedi. sanırım dış gebelikse müdahale edelim diye düşünüyor. vajinal muayene nasıl oluyor ? anlatabilir misiniz?

herkeste ultrasonla kese görünmeyebilir canım hemen canını sıkma bende hamileyim keseyi görebilmeleri için biraz geçsin istedim cuma gününe randevu aldık bakalım görebilecekmi doktorun uzman biriyse bişey olmaz alttan muayeneden çoğu arkadaşım alttan muayene oldular kese görülmediği için korkulacak bişey yokmuş,hem dış gebelikde kanama olurmuş bir şekilde belli eder kendini beta hcg testindede çıkardı olsaydı...

umarım senin için de herşey yolunda gider. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Sonucunu mutlaka yaz merak ederim :)

:( teşekkür ederim paylaştığınız için ama kendime anlatamıyorum işte . aslında zaten istemiyordum şimdilik ama hamile olduğum fikrine alıştım sanırım ve eşim de tabi. Doktorun söyledikleri onu da çok üzdü ancak bana belli etmemek için uğraşıyor. yarın muayene olacağım ben de beklemek istedim ama doktor yarın gel dedi. sanırım dış gebelikse müdahale edelim diye düşünüyor. vajinal muayene nasıl oluyor ? anlatabilir misiniz?

çok kolay bi işlem korkulacak hiçbir şey yok müsterih olun. asla ağrısı, acısı, sızısı olmayan bi işlem. Rabbim gönlünüze göre versin. hiç üzülmeyin büyüklerimizin tabiriyle; daha gençssiniz yine olur.) Allah yardımcınız olsun, gönlünüze ferahlık versin inşaallah.

canim dis gebelik olmadigi kesin , cunku dis gebelikte degerler boyle bir anda artmiyo ve bu kadar yukselmiyo.Bende 16 haftalik hamileyim benim regl dongum 22 gun.Bu yuzden ilk kontrole gittigimde sadece rahimdeki kalinlasmayi , yani dr. un dedigine gore kesenin olmasi gereken muhtemek yerini gorduk.Kan tahlili yaptirdim.632 cikti.1 hafta sonra gittim.6 haftalikken yani keseyi gorduk.10 gun sonra da kalp atisini ve bunlarin hicbiri vajinal yolla gorulmedi.Ben vajinal muayenenin gerekli olduguna inanmiyorum.. Bence birazcik bekle ama gonlun rahat olsun , Allah in izniyle hamilesin bende :)

Aklina kotu seylerde getirme..Cunku minigin simdiden hisseder annesi :)

canim dis gebelik olmadigi kesin , cunku dis gebelikte degerler boyle bir anda artmiyo ve bu kadar yukselmiyo.Bende 16 haftalik hamileyim benim regl dongum 22 gun.Bu yuzden ilk kontrole gittigimde sadece rahimdeki kalinlasmayi , yani dr. un dedigine gore kesenin olmasi gereken muhtemek yerini gorduk.Kan tahlili yaptirdim.632 cikti.1 hafta sonra gittim.6 haftalikken yani keseyi gorduk.10 gun sonra da kalp atisini ve bunlarin hicbiri vajinal yolla gorulmedi.Ben vajinal muayenenin gerekli olduguna inanmiyorum.. Bence birazcik bekle ama gonlun rahat olsun , Allah in izniyle hamilesin bende :)

Aklina kotu seylerde getirme..Cunku minigin simdiden hisseder annesi :)

Çok çok çok teşekkür ederim ya duymaya ihtiyacım olan şey buydu sanırım biraz olsun rahatladım :) Hisseder dimi teyzesi :) Rabbim seni ve tüm anneleri korusun inşallah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

canim bence kesinlikle dis gebelik diil...cunku degerlerin gayet iyi artmis.hcg degeri 2 gundebir%60 artmasi terli...
vajinal muayenede hicbirsey olmuyor gerekiyorsa baktir canim 5000lerde karinda gorunebiliyorki zaten 2000lerde nasil gorsun doktorun...eger doktorun dis gebelik derse baska doktorada gorun ne olur ne olmaz...benimde hamileligimde cok kasik agrim olduu ama hersey normal cok sukur senin de oyle olur insalllh...

4 aylık evliyim , bebek düşünmüyorduk ancak En son 03.02.2013 te regl oldum. 06.03.2013 te kan tahlili yaptırdım beta hcg oranı 182,10 çıktı, hamile olablirsin bekle dediler. 12.03.2013 te tekrar doktora gittim ultrasonla baktı doktor ama keseyi göremedi :( sanırım dış gebelikten şüphelendi vajinal muayene etmek istedi ama ben istemedim çünkü düşük olabileceğini okumuştum o muayene sonucunda. tekrar kan testi yaptı 2038 çıktı değer. yarın muayeneye gel dedi ama ben çok korkuyorum :( çok alıştım bu fikre :( kese neden görülmez 2038 lerde iken dışgebelik olabilir mi? kanamam da yok. ama ilk günlerde kasıklarımda ağrı vardı şimdi çok da ağrım yok. Nolur bişeler söyleyin aklımı kaçırıcam.

Sevgili cicek kesinlikle baska bir hastane test yaptir bence cunku benim bir arkadasim seninle ayni durumdaydi, meğerse ogün hastanenin ölcüm cihazlarinda bir sorun varmis, sonra baska bir hastanede normal cikti :)))))))) olabilir yani :))

Bide başka bir ihtimal var: coğul gebeliklerde beta hcg cok yüksek cıkar yani ikiz olbilir :))) biraz sabırlı olursan haftaya belli olur :)))))))

İnşallah kızlar ya bugün tekrar kontrole gideceğim eğer hala bişey diyemezse başka bir doktora görüneceğim. 2 gündür zehir oldu herşey :( canım hiçbişey yapmak istemiyo :(

canım 2038 yuksek bir değer ve 600 den sonra kesenin mutlaka görünmesi gerekir diye biliyorum. Vajinal baktırtmaktan korkma lütfen normalde ilk aylar vaijanadan bakabiliyorlar...

canım 2038 yuksek bir değer ve 600 den sonra kesenin mutlaka görünmesi gerekir diye biliyorum. Vajinal baktırtmaktan korkma lütfen normalde ilk aylar vaijanadan bakabiliyorlar...

vajinadan bakınca kese zarar görüyormuş öle duydum ben :( ama artık ne olursa olsun bugün öğrenmek istiyorum ne olduğunu :(

Back
X