Yardımm lazım kızlar (yabancı uyruk)

Ecekisalar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2014
3
1
1
İstanbul
Kızlar merhaba.. Yakın tarihte evlenme kararı aldık ama eşim Yabancı Uyruklu olucak bu nedenle evraklar falan biraz sıkıntılı..
Şöyle ki TC vatandaşı olmadığı için sağlık raporunu benim Aile hekimliğimden alabilirmiyiz? Alamazsak nereden ve ne kadar bir ücretle alabiliriz?
İstediğimiz güne tarih alabilirmiyiz?
Sizler bu nikah işlemleri için ne kadar bir ücret ödediniz?
6 adet fotoğraf istenmiş ama görüğüm üzere sağlık raporu cart curt hepsinde fotoğraf isteniyo.
Eşimin noterden onay alması gerekiyor onların ücretleri falan lütfen yardımcı olursanız çok seviniriz ptesi evrakları halledicez ama yeterli bütçeyi bilmemiz gerekiyor.

Merhaba,

Benim de nisanlim yabanci. Biz de Agustos ayinda nikah basvurusunda bulunacagiz. Eger siz basvurduysaniz, bana da bilgi verebilirmisin? Biz bir ay kadar once nikah mudurlugune gittik gerekli belgeleri sorduk ama hala daha net degil kafamizda. Saglik raporu icin aile hekimi bakar demislerdi. Nisanlinin kendi ulkesinden dogum belgesi almasi gerekiyor, bir de evlenmeye engeli yoktur diye bir belge. Bu belgenin diline gore ya noterden tasdikli tercume ettiriyorsun ya da konsolosluga onaylatiyorsun dediler. O belgeler de 3 ay gecerliymis, o yuzden biz ancak Agustos'ta basvurabiliyoruz. Cunku dugunumuz Kasim'da.

Zaten evlendirme dairesine sormuşsunuz aynen size söyledikleri evrakları toplayın. Ülkesinden bekar olduğuna dair belge alacak, doğum belgesi alacak. Bu ikisi apostilli olacak,ayrıca pasaport fotokopisi varsa oturma izni.Oturma izni dışında tüm evraklar tercüme edilecek ve noterde tasdik edilecek. Düzgün bir tercümana gidin en ufak hata başınızı ağrıtabilir. Sadece tercüme ve noter 500 tl cıvarı tutar. Kendi ülkesinden alacaklarıda 200 tutar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…