• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza İhtiyacım Var???

TheSePi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
19
0
86
Diğer
Merhabalar..20 yaşında bekar biriyim.2 gün öncesinde pko teşhisi konuldu.yasmin hapıyla tedaviye başlamam gerektiği söylendi.fakat reglim biteli 2 gün oluyor ilaca hemen mi başlamalıyım yoksa reglimin ilk gününü mü beklemeliyim..telaştan sormayı unuttum doktora yardımcı olursanız sevinirim....a.s.

Merhabalar..20 yaşında bekar biriyim.2 gün öncesinde pko teşhisi konuldu.yasmin hapıyla tedaviye başlamam gerektiği söylendi.fakat reglim biteli 2 gün oluyor ilaca hemen mi başlamalıyım yoksa reglimin ilk gününü mü beklemeliyim..telaştan sormayı unuttum doktora yardımcı olursanız sevinirim....a.s.

korunma amaçlı olduğunda ilk veya ikinci günü başlamanız lazım fakat sizin durumunuzda nasıl olur bilmiyorum ama etrafımda kist için falan kullanan arkadaşlar var hepsi adetliyken başladı..yerimseniben

benim bildiğim adetin bitince başalnıyor ,ilaç bitince 7 gün ara veriliyor ve o dönemde yeniden adet görülüyor ,zaten yasmin 30 günlük ,ilaç biter bitmez 7 gün içinde adet olman gerekiyor ,bu ilaç zaten adetini düzene soknak için ..
ama bence keşke hiç başlamasan ,çünkü bu ilaçlar doğum kontrol ilaçları ve yumurtalıkları tembelleştiriyor ,zaten pko lu olduğundan yumurtlama problemin var kistlerinden dolayı ,bu ilaç
uzun vadede zararlı olabiliyor ,yumurta üretimine zarar veriyor ,yakın dönemde de evlilik planın yoksa uzun süre kullanman gerekebilir ,çünkü ilacı bıraktığın anda yine eski düzensizlikler başlayacaktır ..
bu pko illeti evlendiğinde gebe kalmanı zorlaştıracaktır ,ama tedavisi olan en kolay infertil grubudur aynı zamanda ..
bence drunla konuş sana kalıcı bir tedavi uygulansın ,sonradan pişman olma ..
bunalrı neden mi söylüyorum bende pko luydum ,ama evliydim ve çocuk sahibi olamıyordum ,tam 9 ay yasmin kullandım ve sonrasında pko olduğumu öğrendim ..dr um bana farklı bir tedavi yöntemi uyguladı ,insülin direncimiz yüksek olduğu için öncelikle onu düşürmek için ilaçlar kullandım ve kilo verdim ,sonrasında da bebek için tedavi gördüm ama 16 ay sonunda başarıya ulaştım ..
bence sende evliliğin yakınsa böyle bir tedavi uygulaması isteyebilrisin ..

Back