• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardimina ihtiyacim var ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
133
37
Babamk akciger kanserinden uzun tedavi sürecinden öturü kaybettim yikkildik ; ( hala inanamiyorum canimi vermek çok istemiştim.Babamin maliyede borcu görünüyor bakur da görünmüyor .Maliye ye . Is yeri calistiyordun Hic girisi yokmuş kendisi öyle diyor. Daha onceleride söforler dernegine kayidi varmış iran ırak fas gibi yerleere şoförluk yapmis ama ssk ya da bakur başlangıcım yok diyor. Şimdi annemin hic bir guvencesi yok. Annemi madur etmek istemiyorum benden faydalaniyor kurum olarak. Emeklilik hakki olablir mi ?babam tedavi görürken %80 ağir hasta raporu vardı ? Kanser hastası olduğu icun o raporu almistik. Annemi bole güvencesiz birakmak istemiorm kardeslerimde küçük napabilirm .? Evde bir ben çalışıyorum kardesimde ama duzeli işi yok ve ben evlenme arifesindeydim onlari boyle birakmak istemiorm suan simdi varim yogum annemiz cok üzülüyor yaninda aglayamiyorim bile neler yasadigimzi Allah biliyor ! Ve insanin ailesi kadar degerli hic bişey yok su hayatta insan diyoki yasada gece gündüz pervane olsam icimee o kadar keskelr varki ailemizi. Kiymetini bilelim yarin nolca belli olmuyor ben babam sarilamadim son gunler cok istiyofm ama sarilirsam aglarim diye yapamadim en büyük pismanligim cok özledim . Annem daha fazla uzulmesin istiorm napabilirim annem icin ? Babamn bu raporuyla olur mu acaba?

Son düzenleme:
Başın sağolsun canım :KK1::cry:

Annenizle Kaymakamlığa gidip yeşilkart başvurusunda bulunun. Kafana takılan varsa özelden yazabilirsin . Tekrar başınız sağolsun.

ben anlamadım . kaydı var mı yok mu ?
ssk, bağkur kaydı yoksa maliyeye borcu olamaz.

borç çok bğyükse reddi miras yapın. 90ların sonunda dijital ortama geçildi önceki kayıtlar gözükmeye biliyo.

bunun için önceki çalıltığı yerlerden belge alabilirsiniz tabi oraları açık mıdır belgeler saklanıyo mudur bilemem

• Beğen
Reactions: tse
Anlamadım ki ben Bağku'a kaydı var mı yok mu? Kaç yıl SGK lı çalışmış. Gidip bir sosyal güvenlik kurumuna baktırsanız

E
ben anlamadım . kaydı var mı yok mu ?
ssk, bağkur kaydı yoksa maliyeye borcu olamaz.

borç çok bğyükse reddi miras yapın. 90ların sonunda dijital ortama geçildi önceki kayıtlar gözükmeye biliyo.

bunun için önceki çalıltığı yerlerden belge alabilirsiniz tabi oraları açık mıdır belgeler saklanıyo mudur bilemem
Evet bbaam demisti kaydım yok ssk ya da bagkura ama maliye borcu çıkıyor bi ara silindi dediler bize cok tsk ediyorm aydinlattiginz icinnn elimdeki rapor belki ise yarar direk emekli yapmak icin. Is yeri calistirirken muasebecisi hic yatırmadi olarak bilio babam bi kere girisi varmi yok mu onu öğreneceğim. Cok soalun

BAŞIN sağolsun canım bende geçen yıl aynı hastalıktan babamı kaybettim :KK43: çok zor rabbim yardımcınız olsun..benim babam emekli olduğu için maaşı kaldı annem ve bana..kredi borçları felanda vardı biz bilemedik reddi miras yapabilirmişiz ben reddi miras yapınca emekli maaşını alamayız sanıyordum ama öyle bişey yokmuş..babana miras ev arsa felan kalma olasılığı var mı bide git sgk ya babanın araştır kaydı varmı yokmu ölüm belgesiyle gitmen gerekiyor..ve baban öleli ne kadar oldu bunlarında bi süresi var o sureyi kaçırma

BAŞIN sağolsun canım bende geçen yıl aynı hastalıktan babamı kaybettim :KK43: çok zor rabbim yardımcınız olsun..benim babam emekli olduğu için maaşı kaldı annem ve bana..kredi borçları felanda vardı biz bilemedik reddi miras yapabilirmişiz ben reddi miras yapınca emekli maaşını alamayız sanıyordum ama öyle bişey yokmuş..babana miras ev arsa felan kalma olasılığı var mı bide git sgk ya babanın araştır kaydı varmı yokmu ölüm belgesiyle gitmen gerekiyor..ve baban öleli ne kadar oldu bunlarında bi süresi var o sureyi kaçırma
Allah razi olsun canim .Sizinde basiniz saolsun.Allah düsmanjma vermesin bu hasatalgi...; ( reddi miras nedemek ki? Sey evet ev var 5 kardesler babalarindan kalma ? Babam giriş yok diyo ama maliye borcu çıkıyor .? İnşallah bi kerede olsa vardır. Elimizde agir hasta heyet raporu var çünkü annem bari bundan sonra madur olmasın ; (

Başınız sağolsun öncelikle,
Eğer babanızın hiçbir güvencesi yoksa anneniz kendi babasından faydalanabilir ona başvuru yapsa.

reddi miras demek babanızın hiç bir kalan mirasını kabul etmemeniz demek..yani onu yapınca aynı zamanda banka vergi borcu vs hepsi siliniyor..
bence sen ölüm belgesini al bi sgk ya git sonra vergi dairesine eğer kalacak miras varsa yazık olmasın reddi miras yapıp..
aynı zamanda vergi borcu varsa yapılandırma yapıp taksitlendiriyorlar..

reddi miras demek babanızın hiç bir kalan mirasını kabul etmemeniz demek..yani onu yapınca aynı zamanda banka vergi borcu vs hepsi siliniyor..
bence sen ölüm belgesini al bi sgk ya git sonra vergi dairesine eğer kalacak miras varsa yazık olmasın reddi miras yapıp..
Cok saolun ya Allah razi olsun ama peki ev var dedem den kalma hak idda edemezsek sonra? Ole bisey olur mu ki bugün gidicem.

Başınız sağolsun öncelikle,
Eğer babanızın hiçbir güvencesi yoksa anneniz kendi babasından faydalanabilir ona başvuru yapsa.
Saolun Allah razi olsun. En kotu ihtimal ole yapicam

Bide daha önceden irak irana gitmiş şöforler derneğine filan kayidi var acaba olnlarda yapmış olablir mi cunku cikislar girissiz olma degil mi

Başın sağolsın.ölümden itibaren 3 ay içinde sebep göstermeden mirasın reddi davası açabilirsiniz ya da tereke borca batıksa süre kısıtlaması olmadan mirasın borca batık olması sebebi ile mirası reddedbilirsiniz.bu dava ölenin son ikametgah yerindeki sulh hukuk mahkemesindr açılır.

Sgk'ya gidip bir sorun, şartları oluşmuşsa dul yetim aylığı için başvuruda bulunun.mirası reddetmeniz bu başvuruya engel değil.

Saolun Allah razi olsun. En kotu ihtimal ole yapicam

Allah yardımcınız olsun ,en kötü ihtimal olarak düşünmeyin herkes başvuru yapabilir ihtiyacı var neticede ilk aklınıza gelenlerden biri olsun aksatmayın.

• Beğen
Cok saolun ya Allah razi olsun ama peki ev var dedem den kalma hak idda edemezsek sonra? Ole bisey olur mu ki bugün gidicem.
sen şimdi önce sgk ya git bi bak bakalım babanın kaydı varmı orda durumunu anlat yardımcı olurlar..
baban vefat ettiği için otamatik olarak varisleri sen annen ve kardeşlerin oluyor..
hak idda edememe gibi bi durum söz konusu değil ..ama sen önce gidip babanın harcı borcu varmı bi onu öğren sonra adliyeye gidip veraset belgesi çıkarman lazım

• Beğen
Tsk
Başın sağolsın.ölümden itibaren 3 ay içinde sebep göstermeden mirasın reddi davası açabilirsiniz ya da tereke borca batıksa süre kısıtlaması olmadan mirasın borca batık olması sebebi ile mirası reddedbilirsiniz.bu dava ölenin son ikametgah yerindeki sulh hukuk mahkemesindr açılır.

Sgk'ya gidip bir sorun, şartları oluşmuşsa dul yetim aylığı için başvuruda bulunun.mirası reddetmeniz bu başvuruya engel değil.
Tsk ederimm bilginiz icin Allah razi olsun

babanın baka kredisi varmıydı bankalara da git eğer hayat sigartası yapılmışssa orda para bile alabilirsiniz..

Back