Hüzünlendim okurken, maalesef hiçbir egzotik koku, sabun, pudra ya da portakal çiçeği esansı sizi o günlere götürmez, koku hafızası var ama aktif hale gelmesi için o dönemden kodladığınız bir koku olması gerekiyor. Sizin durumunuzda hatıraların güzel rayihası var ama onu da şişeleyebilen bir teknoloji yok ne yazık ki.Selam hanimlar. Ben seneler once izcilikten arkadaslarimla uzun bir sure yazin egede tatil ve kamp yapmistim.. O donemin bende o kadar ozel bir yeri var ki, o kadar mutluydum ki.. Ozellikle de geceleri deniz kenarinda kamp kurdugumuz vb zamanlar cok ozeldi benim icin.. Neyse uzatmayayim hani bilirsiniz koku hafizasi denen sey muthistir ve duyunca hemen o zamana isinlar seni.. Maalesef o donem sadece kokusuz deodorant kullaniyordum, baska da o zamana dair o tur kokulu bir sey hatirlamiyorum maalesefBen o doneme beni isinlatabilecek bir koku bulup mutlu olmak istiyorum. Soyle bir sey farkettim mesela bazi kokulari koklayinca sana bir yeri yasadigin bir donemi cagristiriyor hemen (o donem o kokuyu kullanmamis olsan bile) neyse yani umarim anlatabilmisimdir istedigim seyi.. Boyle koklayinca beni o bahsettigim yerlere goturebilecek bir koku olabilir mi acaba? Yardimci olursaniz o kadar sevinirim ki..
Yorum icin cok tesekkur ederim. Evet maalesef oyle. Peki hatiralarin guzel rayihasi derken ne demek istediniz onu anlamadim daHüzünlendim okurken, maalesef hiçbir egzotik koku, sabun, pudra ya da portakal çiçeği esansı sizi o günlere götürmez, koku hafızası var ama aktif hale gelmesi için o dönemden kodladığınız bir koku olması gerekiyor. Sizin durumunuzda hatıraların güzel rayihası var ama onu da şişeleyebilen bir teknoloji yok ne yazık ki.
Rayiha da koku demek, aslında sadece hormonlarımızdan kaynaklanan beynimizin algılayabildiği bir koku var, hatta bilim insanları aşık olmamızda, üreyeceğimiz kişiyi seçerken bu kokunun (feromon) etkisi altında olduğumuzu söylüyor, “Agent Provocateur” feromon etkili olduğunu iddia ettiği parfümü piyasaya sürdüğünde çok tartışılmıştı, teoride yaklaşsalar bile pratikte bu çok mümkün görünmüyor. Siz de belli ki hormonların etkisiyle bir koku kodlamışsınız ama kozmetikte bu hormon kokuların bir karşılığı yok henüz. Belki gelecekte böyle bir teknoloji mümkün olur.Yorum icin cok tesekkur ederim. Evet maalesef oyle. Peki hatiralarin guzel rayihasi derken ne demek istediniz onu anlamadim da
Yorum icin sagolunRayiha da koku demek, aslında sadece hormonlarımızdan kaynaklanan beynimizin algılayabildiği bir koku var, hatta bilim insanları aşık olmamızda, üreyeceğimiz kişiyi seçerken bu kokunun (feromon) etkisi altında olduğumuzu söylüyor, “Agent Provocateur” feromon etkili olduğunu iddia ettiği parfümü piyasaya sürdüğünde çok tartışılmıştı, teoride yaklaşsalar bile pratikte bu çok mümkün görünmüyor. Siz de belli ki hormonların etkisiyle bir koku kodlamışsınız ama kozmetikte bu hormon kokuların bir karşılığı yok henüz. Belki gelecekte böyle bir teknoloji mümkün olur.
Tesekkur ederim canim. Ama sanirim pek anlatamadim. Aslinda anlatmak istedigim soyle bir seydi: boyle hic koklayinca aa bu egedeki bir yaz aksami gibi kokuyor dediginiz bir koku yok mu mesela? Belki o kokulardan biri beni o zamana goturur. Anlatmak istedigim buydu..Canım merhaba. Koku hafızası dediğimiz şey yukarda da belirtildiği gibi o an kullandıgımız kokuları tekrar kokladığımızda gerçekleşiyor. Ama istersen Maison Martin Margiela By The Fireplace bi dene:) belki hatırlatır sephoralarda satılıyor diye biliyorum
Tesekkur ederim canim. Ama sanirim pek anlatamadim. Aslinda anlatmak istedigim soyle bir seydi: boyle hic koklayinca aa bu egedeki bir yaz aksami gibi kokuyor dediginiz bir koku yok mu mesela? Belki o kokulardan biri beni o zamana goturur. Anlatmak istedigim buydu..
Tesekkur ederim canim. Ama sanirim pek anlatamadim. Aslinda anlatmak istedigim soyle bir seydi: boyle hic koklayinca aa bu egedeki bir yaz aksami gibi kokuyor dediginiz bir koku yok mu mesela? Belki o kokulardan biri beni o zamana goturur. Anlatmak istedigim buydu..
Ege’de yaz aksamini bilemem ama benim kullandiklarim arasindan en cok dolce gabbana light blue bu tarife uyuyordu.Tam yaz parfumu.Cok kalici degil ama intense olaninin performansi biraz daha iyiydi.Tesekkur ederim canim. Ama sanirim pek anlatamadim. Aslinda anlatmak istedigim soyle bir seydi: boyle hic koklayinca aa bu egedeki bir yaz aksami gibi kokuyor dediginiz bir koku yok mu mesela? Belki o kokulardan biri beni o zamana goturur. Anlatmak istedigim buydu..
Merhabalar kusura bakmayın uzunca bir süredir foruma girmiyordum yazdıklarınızı şimdi gördüm.nickimi feriha koydum Etkili Eleman S sirinsmurff R Renklirenkli Safsarisin CocoChanelmademoiselle
Bu bolumdeki yazdigi yorumlarinda koku konusunda tecrubeli olduklarini belirten arkadaslar.. Benim icin gercekten onemli, bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?