yardımcı olursanız coook sevinirim.. karma ortamda üni okumak dinen uygun mu?

ci-ceek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
2
0
25
ben yeni bir üyeyim, sizlerin görüşlerine ihtiyacım olduğunu düşünüyorum...

cevap verseniz de vermeseniz de teşekkür ederim üye olmadan önce de buradan konu okumuşluğum çoktur,

şimdi şöyle ki ben 11.sınıf bir mf öğrencisiyim. benim ilerideki hedefim kadın doğum uzmanı olmak fakat din alimlerinin bu konularda farklı görüşleri var. bir yanım tm çalış ilahiyat kazan ve dışardan oku diyor, bir yanımsa oku ve doktor ol bu da bir hizmettir diyor..

ne yapacağımı bilemiyorum, bu şekilde okumam dinimize uygun mu? yoksa ilahiyat okuyup camide öğretmen vs. mi olmalıyım? aslında o da çok hoş bir meslek bence fakat iş olanaklarının kısıtlı olduğunu okudum aynı zamanda benim bölümüm sosyal olmadığı için kazanmam zor aynı zamanda açıktan bitirebilmek zor..aynı zamanda ben tesettürlü bir kızım şayet doktor olabilirsem saçımı açmam gerekecek mi? din hakkında bilgili olan ablalarıma soruyorum karma ortamda üniversite okumam mahsurlu mudur? çok teşekkür ederim:)

Iyi de ilahiyatlar da karma.
Ilahiyat cok guzel bir bölüm ama tabiki Tıp cok daha guzel. Hele kadin dogum doktoru olmali bayanlarimiz. Bizim sizlere ihtiyacimiz var.
Merak etme, kendini bildikten sonra bin erkegin icinde de olsan bir sey olmaz.
Ama kendini bilmedikten sonra bin kadinin icinde de olsan neler olur neler..

haklısınız, her sey insanın icinde bitiyor. kadınlar icinde olup her sey de yapılabiliyor maalesef ki..

bir de isin hukum kısmı var, yani icimizde hicbir fitne olmasa dahi boyle karma ortamda okumaya dinimiz izin veriyor mu acaba..
zaten benim dusuncem su sekildeydi; ilahiyatı okursam dısardan okurum veya ilahiyat bolumunde baylar bir tarafta bayanlar bir tarafta oturur(oyle duymustum) o sekilde egitimi tamamlarım demistim,

unıversıte bir sekilde bitse bile bu ileriki hayatımda bana zorluk yasatır mı diye de dusunuyorum, mesela saclarımı acmam gerekır mi?
cevabınız icin cok tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…