• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yardımcı olurmusunuz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

1meyra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2017
605
496
23
18 ınde doktora gttm bebek ıstemıyle..bıkac gun once yumurtlamıssın dendi, kan testı v.s. ıstendı alttan muayene oldum.Yaşım bıraz buyuk oldugu ıcın endişeliyim ama gayet guzel bır sorunuz yok dendi, progesteron degeri iyiymiş adetin 25. gününe denk geliyor bu ölçümün yapılması,, fakat polip varmış patolojıye gonderıldı 2 haftaya sonuc alıcaz, anlamadıgım yumurtlamam 13 14 ocak olsa bıkacgun oncesi ama benim takıp için indirdiğim takvımde 8 ocak gösteriyordu o gunu degerlendırdım, başkada bişey olmadı cenazemız vardı takıp edemedim sonra..genelde 28 gunde bır dongum ama bat olmadım dün olmam gerekıordu, gunlerdır agrım var belımden, üşütmüş olsam cıkardı testten..kan testınde bişey cıkmadı hamilelik falan..
Forumu okuyrm adetten 3 5 gun önce öğrenenler var illaki, geç yumurtlama oldugunu dusunursem 8 ile 13 -14 arasında 5 -6 gün var hamile olma olsaılıgım varmı geç döllenme okuyrm anlayamadım, o gunlerde ilişki olmayınca olmazmı

18 ınde doktora gttm bebek ıstemıyle..bıkac gun once yumurtlamıssın dendi, kan testı v.s. ıstendı alttan muayene oldum.Yaşım bıraz buyuk oldugu ıcın endişeliyim ama gayet guzel bır sorunuz yok dendi, progesteron degeri iyiymiş adetin 25. gününe denk geliyor bu ölçümün yapılması,, fakat polip varmış patolojıye gonderıldı 2 haftaya sonuc alıcaz, anlamadıgım yumurtlamam 13 14 ocak olsa bıkacgun oncesi ama benim takıp için indirdiğim takvımde 8 ocak gösteriyordu o gunu degerlendırdım, başkada bişey olmadı cenazemız vardı takıp edemedim sonra..genelde 28 gunde bır dongum ama bat olmadım dün olmam gerekıordu, gunlerdır agrım var belımden, üşütmüş olsam cıkardı testten..kan testınde bişey cıkmadı hamilelik falan..
Forumu okuyrm adetten 3 5 gun önce öğrenenler var illaki, geç yumurtlama oldugunu dusunursem 8 ile 13 -14 arasında 5 -6 gün var hamile olma olsaılıgım varmı geç döllenme okuyrm anlayamadım, o gunlerde ilişki olmayınca olmazmı
Her ay aynı uzunlukta adet olursan takvim doğru çıkar 8 Ocak'ta olurdu. Ama yumurtlaman 5-6 gün geç olmuş. Haliyle adetin de 5-6 gün geç gelecek. Geç döllenme öyle bişey değil. Geç döllenme beklenen yumurtlama tarihinden geç yumurtladığında haliyle döllenme de geç oluyor. Yani 10 günde kanda çıkardı da geç döllendiğinden 15 günde çıktı falan diye bişey yok. Yumurtlaman 13-14 te olmuş. Kanda en geç 23-24'ünde çıkar. Ama öncesinde de az da olsa bi oynama olurdu bhcg'de. Yumurtlamanın üzerinden baya zaman geçmiş. Takvimdeki beklenen adet tarihine 5-6 gün ekle. Öyle düşün bat'ı.

Saol canim
Baya agrim cok bu ay ilk defa oldu bel agrisi 10.gündür cekiorum
Ozaman dedigin gibi yapayım beklim ben cok arada 28 ise bazen 30 olur oda bugün olmasi lazimdi 30.gün
Allah gönlüne göre versin bikacyerde goruorum kardeşim seni

ben tahmını olarak 13 14 ocak dıorum yakın zamanda dedı ben de bu sonucu cıkardım, ovulasyon testı alayım netten belkı yardımcı olur tarıhlerı takıp etmede.

Saol canim
Baya agrim cok bu ay ilk defa oldu bel agrisi 10.gündür cekiorum
Ozaman dedigin gibi yapayım beklim ben cok arada 28 ise bazen 30 olur oda bugün olmasi lazimdi 30.gün
Allah gönlüne göre versin bikacyerde goruorum kardeşim seni
Bildiğim bişey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

ben tahmını olarak 13 14 ocak dıorum yakın zamanda dedı ben de bu sonucu cıkardım, ovulasyon testı alayım netten belkı yardımcı olur tarıhlerı takıp etmede.
Aynen ovü. Testi yap. Garanti olsun.

Yumurtanın ömrü 24 saattir..
Spermlerin ömrü de 48 saatmis.
Yani yumurtlama gününden 1 gün önce, yumurtlama günü veya 1 gün sonra hamilelik olasılığı var.
14 ocakta yumurtalamaniz olursa üzerine 14 gun ekleyip adet tarihinizi hesap edersiniz.
Yani yumurtlamadan 14.gun sonra adet oluyor genelde.
Her ay düzenli ovulasyon olmasını beklemeyin. Hormonal değişimlerden dolayı da gecikebilir.
Mesela ben 3 ay adet olmadım. Adet söktürücü verdi doktor. Kullandım 1 hafta içinde adet olmayı bekledim ama yok ne gelen ne giden var. Hamile olduğumu öğrendim..
Yani son adet tarihinden tam 2 ay sonra yumurtlamisim :)
Allah gönlünüze göre versin. Hesap ile olmuyor bazen ama yumurtlama günlerinde kasık ağrısı ve göğüs hassasiyeti olur ordan anlayıp değerlendirebilirsiniz..

Malesef oldum simdi, insan üzülüyor yapacak bisey yok yeni biseyler öğrenmeye calisiorum, 10 gündür cektgm bel agrisi:( bir umitti

özür dilerim ama yazmak zorundayım, dun akşam saat 10 gibi bir parça kan geldi hatta yazdım adet oldum dıe, hiçbişey yok dun akşamdan beri, agrım hala var inceden karın agrısı var kasık agrısımı anlayamadım, lavaboda kahve damlalar gelıyor adet falan yok..ilk oluyor acaba kafayı taktımda kesıldımı hiç gelmeden.. salı doktora gıdıcem randevu almıstım..

Back