Yardımcı olurmusunuz lütfen kafam çok karışık...

kelepek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2009
12
0
39
arkadaşlar 10 haftalık hamileyim..bidahaki haftaya kontrole gidicem benim doktorum ne folik ne b12, vitamin fln vermio doğal yollarla besleniceksin diyor.ama benim içime hiç sinmiyor.etrafta sorduklarım demir+folik+b12 bir bi hap içiyolar ve içmişler..ben daha hiç bişey içmedim..acaba ne yapmam gerekiyor?içmememin zararı olurmu.çok halsizlik var gece bacaklarım ağrıyo.iştahsızım..benim gibi doktoru olan varmı?değiştirmelimiyim..tekirdağ çorluda oturuyorum..

Kesinlikle ıçmelisin Folik asit bebeğinin gelişimi için çok önemli...

Doktoruna güvenmiyorsanda değiştir derim cnm..

bencede içmelisin canım daha çok büyüyünce karnın kasılmalırın bile başlar ozamanda kalsiyum almalısın ozaman napıcaksın agrılarını doktorunu degiştir bence

ilk üç ay folik asit ve devamında demir ilacını mutlaka almalısın..
vücudun yediğin besinlerle D vitamin (folikasit) ve demiri tamamlayamaz.. bence tek dr.un fikrine güvenme..

folik asit eksikliğinde bebekte sıkıntı olduğunu okumuştum.omurilik gelişimi eksik kalıyormuş bence de doktorunu değiştir.

folıc asit dönemın geçmış senın bence sen artık elevit iç. benim dr. folıc ıçın yeterlı bu haftadan sonra elevır ıç dedı. zaten elevıtın içinde hem folıc hemde saydıgın butun vıtamınler var.

arkadaşlar 10 haftalık hamileyim..bidahaki haftaya kontrole gidicem benim doktorum ne folik ne b12, vitamin fln vermio doğal yollarla besleniceksin diyor.ama benim içime hiç sinmiyor.etrafta sorduklarım demir+folik+b12 bir bi hap içiyolar ve içmişler..ben daha hiç bişey içmedim..acaba ne yapmam gerekiyor?içmememin zararı olurmu.çok halsizlik var gece bacaklarım ağrıyo.iştahsızım..benim gibi doktoru olan varmı?değiştirmelimiyim..tekirdağ çorluda oturuyorum..

Canım öncelikle doktorundan memnun değilsen başka bir doktora da danışabilirsin bu konuyu. Fakat şöyle bir durum var, Herkes aynı değildir.muhakkak doktorun gerekli kontrolleri yapmıştır eğer sende bu vitaminlere ve haplar için eksiklik görseydi vermemezlik yapmazdı. Şunu unutma ki herşeyin fazlası da zarar.
Sen doktoruna açık açık endişeni belirt istersen,o da sana izahını yapar eminim ki.
Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin bebişini.

Kelepekcim böyle birşey bende hiç duymadım. Doktorun hiçbirşey vermesede Folik asiti mutlaka kullanmalısın sen. Gerçi hamile kalmadan 3 ay önce başlaman gerekirdi ama olsun hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın canım.

vıtamın tavsıyesı yapmak gerek we bacaklarında agrın da warsa muhtemelen magnezyum eksıklıgıdır. maalesef yedıgımız ıctıgımız hıcbısey dogal degıl hersey hormonlu. nerden nası wıtamın alıcaz kı? vucudunun ılawe wıtamınle bunu karsılaması lazım.

X