• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olur musunuz?

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
3-4 yıldır gözlük kullanıyordum. gözlük derecelerim aşağı yukarı aynı. önceden beri pek değişme yok. birkaç yıl önce deneme, 1 aylık lens kullandım ama alışamamıştım. şimdi tekrar lens aldım ama çıplak gözle, gözlüksüz dursam lensten daha iyi daha rahat gördüğümü hissediyorum. lensle bulanık görüyorum. göz reçeteme göre numaralarım şöyle:

DAİMİ

SAĞ: SPH, -0,50 CYL, -1,25 AXE, 180
SOL: SPH, +0,50 CYL, -1,25 AXE, 180

Miyop ve hipermetrop derecesi düşük ama astigmat derecesi biraz yüksek. acaba diyorum ne lens ne gözlük kullanmasam mı?

3-4 yıldır gözlük kullanıyordum. gözlük derecelerim aşağı yukarı aynı. önceden beri pek değişme yok. birkaç yıl önce deneme, 1 aylık lens kullandım ama alışamamıştım. şimdi tekrar lens aldım ama çıplak gözle, gözlüksüz dursam lensten daha iyi daha rahat gördüğümü hissediyorum. lensle bulanık görüyorum. göz reçeteme göre numaralarım şöyle:

DAİMİ

SAĞ: SPH, -0,50 CYL, -1,25 AXE, 180
SOL: SPH, +0,50 CYL, -1,25 AXE, 180

Miyop ve hipermetrop derecesi düşük ama astigmat derecesi biraz yüksek. acaba diyorum ne lens ne gözlük kullanmasam mı?

astigmat derecen kaç?

Astigmat 1,25 iki gözüm de.derecesi de 180.reçeteden çok anlamıyorum ama netten araştırınca değerlerin okunuşunu anladığıma göre reçetemdeki derecem böyle.

hem miyop hem hipermetrop hem astigmatın varken lens gözlük olmadan daha iyi görmen mümkün olmamalı gibi geldi.. lensin torik değil mi yani astigmatını da düzeltiyor?

hem miyop hem hipermetrop hem astigmatın varken lens gözlük olmadan daha iyi görmen mümkün olmamalı gibi geldi.. lensin torik değil mi yani astigmatını da düzeltiyor?

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. epeydir bakamadım. netim yoktu.lensim torik ama rahat edemiyorum lensle. zaman zaman bulanık görüyorum ve bazen batıyor.gözlük çok daha rahat ama estetik değil. lens almıştım zaten artık birkaç ay onları kullanıcam. sonra yine gözlük kullanırım.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. epeydir bakamadım. netim yoktu.lensim torik ama rahat edemiyorum lensle. zaman zaman bulanık görüyorum ve bazen batıyor.gözlük çok daha rahat ama estetik değil. lens almıştım zaten artık birkaç ay onları kullanıcam. sonra yine gözlük kullanırım.
batma oluyor diye yazınca cevap verme gereği duydum.
ilk lensimi alırken doktora söylemiş olmama rağmen göz çapını ölçmediği için yanlış lens verildi bana.
hem bulanık görüyordum hemde batma oluyordu.zira kullanamadım da.
daha sonra çapına uygun lens aldım.sıkıntım olmadı.
şuanda da hala aynı sıkıntınız devam ediyordur diye yazdım.
iyi günler.

Back