Yardimci Olur musunuz?

Giresunlu_Arzu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
231
0
Arkadaslar, ben fransada dogdum buyudum, fransiz vatandasi oldum. Agustos ayinda evlencem, hem türk hem fransiz nikahi yapmagi dusunuyoruz, ve artik hayatimi turkiyede devam etirmek istiyorum benim bilmek istediklerim evrak olarak neler lazim, ne yapmam lazim, bilmiyorum interneten arastirdim, pek birsey bulmadim.

Bilginiz varsa yardiminiz bekliyorum. Konuyu yanlis actiysam ozur dilerim.

slm kizz ayni sorun bndede var bnde yani sen gibi fr de dogdum buyudum j'ai la nationalité francaise ,bnde agustos ayinda evlenmeyi dusunuoruz ....mais moi je vais vivre ici... Simdi basliyalim en premier est ce que ta envoyé une dossier ki sapelle "certificat de capacité à mariage"yani turkcesi "bekarlik belgesi" bu dosyayi ankara konsolosluguna gonderiosun ordan 2 3 ay beklemek zorundasin randevu gununu vermeleri icin ...BN HALA bekliyorum cok sinir oluorum valla sa menerve 3 ay oldu hala bi haber yok simdi bu belge olmadan fransiz vatandaslar turkiyede nikah kiyilmiomu$ illa bu belgeyle kiyilmaliymi$ ... bn bole yaptim . gerisini bnde tam olarak bilmiorum ..insallh buraya kadar sana ii anlatmi$imdir je sé jarrive pa tro a expliké lol hadii kib

Türk konsoloslugunu telefon et, gerek olan evraklari söylerler sana. Ama bil, fransiz nikah kiymiyorlar, yani tûrkiyede nikah kiydiktan sonra , konsolosluga gidip, sana livret de famille çikartiyorlar, ama herkesin sandigi gibi nikah kiymiyorlar, haberin olsun.
Türkiyede yasamak istiyorsan, arti evraklari neden ögrenemekk istiyorsun ki? Fransa'ya arada bi çikismi yapmak istiyorsun? daha net yazarsan ....

Ilk once Turkiyede evlilik yaparsan buraya geldiginde yapamazsin cunku orda Livret de famille in verilmis olcak bile
Burda Nikah yapmak istiyorsanda t'appelle La Mairie et tu te renseigne
Ve Turkiyede yasayacaksan burdan vatandasligini sildirmek istiyormusun ? yoksa yok ben arada gelirim mi diyorsun .Eger gelirim diyorsan bence o an Fransada evlilik yapman yersiz ve sacma oLur cunku burda senin bir hayatin bir kimligin var kagit kurek isleri ne olacak hic dusunuyormusun daima birisinin ilgilenmesi gerekecek demektir yada her 2 ayda yada en fazla 6 ayda girip cikman mecburi olcaktir Herkes istedigi ulkede evlilik yapsaydi ohh yavYum ohh bende o zaman gidip hollywood'ta yapardim :teytey:

seninle ayni durumdaydim 2005 de evlendim once turkiyede turk nikahi kiydirdim , tr ye gitmeden once fransiz konsoloslugundan randevu aldim sonrada evliligimi "tercume" ettirdim ( transcription ) o zamanlar ogrenciydim , goturdugum kagitlar : acte de célibat ( artik mecburi degil bu sanirim ) , okuyorsan çalisiyorsan ona dair bir belge , photocopie passeport + photocopie carte d'identité + photocopie des papiers qui prouvent que tu a eu la nationalité française , ben birde babam'in adina mektup yazdim esim fransaya gelince bir muddet babamin evinde yasariz diye , + turk nikahi kiydirdigina dair belge, + livret de famille turc ( ondan sonra onlar sana fransiz olanini veriyorlar ).. belki bir kaç kagit daha var ve belki o zamandan bu yana biraz degismistir bilemiyorum .
1. turk nikahi
2. fransiz konsoloslugunda "transcription"
3. vize islemleri

kolay gelsin arkadaslar

türk vatandaşlığınız varsa türkiyede evlilik için bir sorununuz yok. ancak sadece fransız vatandaş iseniz fransız konsolosluğundan evrakları almanız gerekir yada gelirken yanınızda getirmeniz istenir. türkiyede yaşamak için de eşiniz türk vatandaşı olduğu için oturma hakkı kazanacaksınız AB üyeleri bu konuda zorluk çekmiyor.

bende oturum suresinin son gunune kadar turkiye de yasayabilinecegini duydum yani 6 ay sinirlamasi yomus fransa icin ama hollanda ve almanya da varmis bu kural

Nette arastirma yaparken bu foruma düstüm. Giresunlu_Arzu Fransada dogmu$sun türkiyede evlendin galiba, 2009 da sormu$sun baya zaman geçmi$ ama belki biri bana cevap verebilir:)) . bende seneye Türkiyede evlenicem, Fransada dogdum büyüdüm, dügünden sonra Türkiyede yasamak istiyorum. Sonradan Fransaya istedigim zaman gidebilirmiyim, ne gibi sorun lar karsima çikabilir bana yardimci olabilirmisiniz. Bide hangi evrak lar lazim, ne yapmam lazim baya kafam karisik bu evraklar yüzünden.
Simdiden tesekkür ettim by

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…