- 3 Haziran 2014
- 2.341
- 882
-
- Konu Sahibi fiyonkbakery
Tatlm bende doktoruma gecen ay bana klomen ver dedim ama bence gerek yok dedi hormonlarini bos yere bozma dedi. Ovulasyon testi kullanabilirsin bence.Günaydınlar kızlar, önceki konumu bilenler bilir diyerek klişe bir giriş yapmak istiyorum
Çocuk sahibi olmak istiyoruz 6 aydır ilk 3-4 ay kendiliğinden olmayınca doktora gittim sağ yumurtalığında tembellik görüyorum dedi doktorum bu arada doktorumdan gayet memnunum doğrusunu söylemek gerekirse beni ve eşimi aydınlatıcı cevaplar vererek bilgilendirdi bu konuda, kendisi beni geçen ay yani ocak ayında takibe aldı sık sık muayene ederek yumurta gelişimimi ölçtü sonunda yeterli büyüklüğe geldiğinde yumurtam ilişki günlerimizi söyledi ve söylediği günlerde ilişki oldu fakat 5 şubatta çok çok açık pembe ve bir iki damla kahverengi akıntım geldi internetten araştırdım bu akıntı yerleşme kanamasına çıkıyordu umutlandım kimseyle paylaşmadım eşimle bile umutlanmasın o da diyerek o gün gece yatmaya hazırlanırken yine de bir ped takıyım belki regl olurum diye düşündüm sabah uyandım kanamam başlamış doktoruma haber verdim konuştum kendisi beni görmek istediğini söyledi cmt gününe randevu verdi eşim ile birlikte gittik muayene etti beni herşey yolunda gözüküyor iki ay görüşmeyelim normal hayatınızı yaşamaya devam edin mayıs ayına kadar derdi mayıs ayında regli görürseniz haber verin tekrardan çağıracağım dedi, benim aklıma takılan ve bana dert olan sorun ise neden beni buradaki diğer arkadaşlar gibi bir çatlatma iğnesi bir klomen kullandırtmıyor her şey normal, normal yaşantınıza devam edin gün aşırı ilişkiniz olsun yeterli dedi, dayanamayıp kendisine de sordum hocam gördüğüm kadarıyla benim gibi tembellik olan kadınlarda doktorları klomen çatlatma iğnesi yapıyorlar dedim yani siz niye gerek duymadınıza getirdim size gerek yok biz doktorlar olarak ilaç pek tavsiye etmiyoruz ama isterseniz kullanabilirsiniz dedi kesti attı bende bir şey diyemedim daha fazla
Lütfen yardımcı olun arkadaşlar düşünmekten gerçekten artık bezdim sıkıldımgün aşırı ilişki diyor koca bir ay eşim inanılmaz yoğun çalışıyor akşam 10 dedin mi adam yorgunluktan koltukta sızıyor hoş doktordan çıktıktan sonra eşimle ikimiz konuştuk yorgunluk felan olmayacak bu dönemler hayatımızda diye söz verdik, ama aklıma takılıyor neden bu adam bana ilaç yada iğne yapmadı
Her zaman farklı fikirler almak güven verir insana.
Sen de başka bir doktora daha gidebilirsin. Bu doktorun yaklaşımını ben doğru buldum aslında, ilaç vermek kestirme ve en kolay yoldur. Her ilacın da bir yan etkisi vardır. senin bilimsel olarak sonuçların normalse bundan sonra stres yapmadan ve düzgün beslenerek şansını arttıracaksın ve tabi nasip olan zaman da geldiğinde her şey gerçekleşecek.
Ancak yine de başka bir doktora daha gitmende her zaman fayda var.
Tatlm bende doktoruma gecen ay bana klomen ver dedim ama bence gerek yok dedi hormonlarini bos yere bozma dedi. Ovulasyon testi kullanabilirsin bence.
Iste ya kendiliginden buyuyorsa hic gerek yok bencede doktorda soylemis. Siz eger gunasiri surakli imkaniniz yoksa Ovulasyon testi kullanin gercekten ise yariyo...Bana da şuan için gerek duymuyorum ben ilaç ve iğneye dedi çünkü geçtiğimiz ay ki yumurta takibinde hiç bir ilaç kullanmadan kendiliğinden yumurtan büyüdü zaten dediya gerçekten ne düşüneceğimi bilemedim ben
Canım bu doktordan önce başka bir doktora gitmiştim ben bana pko var dedi doğum kontrol hapı verdi 73 gün gelme dedi ben zaten çocuk sahibi olmak istiyorum bana doğum kontrol hapı verdi bu arada adetlerim düzenlidir 1-2 gün ya ileri ya da geri atar, ilk gittiğim doktordan hiç memnun kalmamıştım bir arkadaşım sayesinde bu doktora gittim hakikaten çok ilgili baştan savmıyor insanı ama niye böyle yaptı hiç anlamadımoff eşimden de sperm testi istemişti cmt günü gittiğimizde doktora ona da baktı eşimin hareketli sperm sayıs iyi denebilecek düzeyde çıktı onda da sıkıntı yok yani bilemedim inan bilemiyorum ne yapacağımı, eşimle ikimizin cinsel ilişki durumumuzda pek aktif sayılmaz aslında belki de ondan bu 6 ay hiç tutturamadık biz eşim çok yoğun çalıştığı için haftada 1 ilişki oluyordu bizde bu doktor ilk defa bize bir hafta içinde bu kadar fazla ilişki günleri verdi onda da ilk ay takip tutmadı
doktorunuzdan memnunsunuz ama bu yaptığı kafanızda şüphe bırakmış. bi doktorla daha görüşseniz durumunuzu anlatsanız bu zamana kadar ki tüm süreçleri belirterek. her zaman için ikinci bir görüş yararlıdır. ama doktorunuz mantıklı yaklaşıyor gibi geldi bana çünkü 1 seneye kadar genellikle çok büyük bir problem görülmediği sürece sağlıklı bir üreme sistemi varsa sizde ve eşinizde doktorlar ekstra müdahale etmek istemiyorlar. ama yine de içiniz rahat edecekse ikinci bi görüş almanızda fayda var. çocuk yapmaya çalışmak (ki bende 3 aydır deneyip henüz sonuç alamayanlardanım) oldukça zor ve stresli bir süreç. bence eşinizlede durumu paylaşarak bir doktor tavsiyesi daha alın bakalım o da aynı şeyi söylerse telaşlanacak bir durum yok demektir
Neden bu kadar takıldınız ki ben anlayamadım? Eğer doktorum bana böyle deseydi daha da bir bağlanırdım ona sanırım, çünkü bu bahsettiğiniz tedaviler hep hormonlarla ilgili. Artık ilaç sektörü de öyle bir hal aldı ki ben güvenemiyorum açıkçası, sanki daha çok ilaca bağımlı hale getiriliyoruz gibi
O ilaçlar direk hormon dengesine etki eden ilaçlar, kimi doktor gerçekten gerekli görmeden vücudun doğasını
bozacak bir tedavi önermez ..
Senin doktorun da bu tarz düşünen doktorlardan belli ki ..
Eşinde bir problem yoksa, stres yapmadan denemek mantıklı aslında .
Bunu bende düşündüm annem e bahsettim o bile çok sevindi iyi tarafından bak sana ilaç bile önermiyorsa demek ki sen normal yolla hamile kalabilirsin ki sana ilaçlar verip vücudunun dengesini bozmak istemiyor demek ki dedi ama işte insanız yine de aklımdan çıkaramaz oldum
Başka bir doktoraa git.
Çevrende güvendiğin arkadaşlarının doktorlarının isimlerini alıp gitmeni tavsiye ederim...
Benim doktor da çok iyi abimlerin 2 yıl dolucaktı olmuyordu.
Sonra bizim gelinin beyinden gelen bir hormonu çok hızlı çalışıyormuş bu yüzden çocuk olmasını engelliyormuş.
İlaç tedavisinden sonra doktorun verdiği tarihlerde ilişkiye girdiler ve oldu Allaha şükür ve şu an yeğenim 6 yaşında.
Hatta 2.çocukları bile oldu ve bunda hiç tedavi bile olmadılar...
Nerde oturuyorsun bilmiyorum ama istersen doktorun ismini verebilirim istanbuldaysan...
Iste ya kendiliginden buyuyorsa hic gerek yok bencede doktorda soylemis. Siz eger gunasiri surakli imkaniniz yoksa Ovulasyon testi kullanin gercekten ise yariyo...