Nişan yardımcı olacak var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

different_61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
63
5
48
Kızlar 10 gün sonra söz-nişan birarada olacak. Bana ne istiyorsun diye sordular benisistemiyorum dedim sonra bazı olaylar oldu bana bilezik takmaya karae verdiler (zorlama gibi oldu gerçi iclerinden gelerek aldıklarını düşünmüyorum) geçen gun laf carpti nişanlı adayim annen ne takacak ya diye. Ben de nişanda kız tarafı birşey takmaz dedim ama sonra araştırdım internetten damada saat alınır diyenler var. Nişanda saat takılırsa düğünde ne takılacak o zaman damada? Yada kendim için bir bilezik yada bileklik gibi birşey mi aldirayim. Oofff çok kafam karıştı biraz da gurur meselesi oldu bu iş. Bilenler lütfen yardım etsin

benim bildiğim nişanda kız tarafıda erkek tarafıda takar ama söz de sadece geline bi bilezik veya bileklik tarzı bişey takılır. saat damada düğünde takılır nişanda sizinkiler ya altın ya da erkeklerinde taktığı şık deri bileklikler olur onlardan takabilirler zaten başka ne takılabilir ki erkeğe

Söz nişan bir arada olacak demişsin. Sanırım evde olacak bu tören. Benim sözüm ayrı nişanım ayrı oldu ve nişanım salonda oldu. Nişanda kız tarafı takı takmaz diye bir durum yok zaten nişan kıza aittir salonu, ikramları v.s. bu nedenle takmakta gerekir.(Evde olması birşey değiştirmez sonuçta nişan) Çok fazla olmasada en azından 1 bilezik takılabilir.

Ben nişanlıma saat almadım nişanda. Sadece yüzük alındı. Ama bana damat tarafı 3 bilezik, 1 saati 1 küpe aldılar. Benim ailemde 2 bilezik ve 1 zincir kolye taktı. Nişanlıma saati düğünde almayı düşünüyorum ve öylesi uygundur. Kimisi nişanda alır tercih meselesidir.

Yöreniz neresi bilmiyorum ama genel anlamda benim çevremdeki insanlar bu şekilde yapıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Benim nişanım ocak ayının başında oldu
Söz ve nişan bir aradaydı.
Bizde nişanda takı takılır ama nişanlımın tarafında nişanda takı takılmaz gibi bir şey vardı.
Annesi bir bilezik taktı,abileri ablaları küçük altın taktı.
Ben nişanlıma nişanlım bana saat aldık.
Annemler birer yarım altın taktı.
Hiç bir şey takılmadan olmuyor,takılması iyi bence
Sen boşver şimdi laf etse bile sonuçta ailene karşı bu güzel gözükür

canım bu iler tamamiyle ailelerin adetlerine bağlı. kimi yörede bişey takılmaz kimi yöredeyse düğünden daha çok takı olur. mesela benim nişanımda annemlerde kayınvalidemlerde 3 er tane bilezik taktı. nişanlıma birşey takılmadı. bence sen bu işi ailelerin kendi arasında halletmelerini sağla.

Nişanda ne takıcak diye sorarken kendisinimi kastetti yoksa sizi mi kastetti.Nişan kız tarafına aittir,onların ailesi size takarken sizin aile bireylerininde küçükte olsa takması gerekir illa bilezik olacak diye birşey yok çeyrekte takılabilir,eğer saati düğünde takmayı düşünüyorsanız nişanlı adayınıza bileklik takabilirsiniz yada nişan yüzüklerini sizde kim alır bilmiyorum bizde erkeğin yüzüğünü kız tarafı erkeğin yüzüğünü kız tarafı alır sizde nişanlınızın yüzüğünü alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…