Söz Kesimi yardıma ihtiyacım var

ays83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
490
6
96
Diğer
merhabalar

bu sitede ilk konu açışım. ama konuları sürekli takip ediyorum.

bayramdan sonra beni istemeye gelecekler. daha sonra da nişan yapacağız. şimdi benim kafam çok karıştı.

normalde kız isteme ve söz aynı gün mü olur, farklı zamanlarda mı? şimdi biz söz yapmadan nişan mı yapmış olacağız? ben de açıkçası söz mendili gibi ufak ta olsa adetleri uygulamak istiyorum. isteme günü yüzük takılmayacak (konusu geçmedi hiç), nişanda takılacak. gerçi sevgilim bana evlenme teklif ederken tek taş almıştı ama yüzük bende. al bunu isteme günü takarsınız da diyemem heralde. napsam ki bilmiyorumkismile
zaten yüzüğü ailem de biliyor babam siz zaten sözlenmişsiniz diyor.

her ne kadar çok detaylı uğraşmak istemesem de yüzeysel de olsa geleneklere uymak istiyorum. bu nedenle isteme günü yüzük takmasak ta ben söz mendili versem saçma mı olur?
kafam iyice karıştı.

Canım benm de isteme ve sözüm bir arada olucak allh nasip ederse bayramdan sonra kimisi isteme söz birarada yapar kimiside ayrı ayrı bu size kalmış.Eğer ailen sorun çıkarmıyorsa yüzük konusunda istendikten sonra nişan yaparsınız ne farkeder..yada illada herşey adete uygun olsun diyorsan ya tektaşını sevgiline verip usulen takacaksın yada birer söz yüzüğü alıcaksınız öylede olur okadar takma bence inş herşey yolunda gider cnm

coolfire öncelikle cevap için teşekkürler.

Ailem sorun çıkarmıyor da herşeyi geçiştiriyormuşuz gibi olsun istemiyorum ben. gerçi nişan da istemeden sonra 1 ay içinde olur herhalde.

Benim isteme nişan hepsi aynı gün olmuştu;5 ay sonrada evlendik.Sen kendininkine geçiştirme diyorsan benim ki kaptı kaçtı oluyor heralde:)

Benim isteme nişan hepsi aynı gün olmuştu;5 ay sonrada evlendik.Sen kendininkine geçiştirme diyorsan benim ki kaptı kaçtı oluyor heralde:)

sırnaşık şey sizin ki sonuç odaklı olmuş işte.

sevgilim düğün filan da istemiyor da ondan dedim. ona kalsa aile arasında nişan, seneye de nikah tamam. ben de biraz hissederek yaşamak istiyorum o yüzden demiştim.

Canım hiç kafan karışmasın eğer kendi ailen ve erkek arkadasının ailesi hem fikir insanlarsa hiçbirşeyde problem çıkmaz bizde önce tanışmaya geldiler daha sonrda isteme ve söz bir arada oldu sonrada nişan taktık ama inan şimdiki aklım olsaydı söz nişan bir arada yapardım boşu boşuna ikikere masraf oluyor çünkü ki bilirsinki evleneceklere gerçekten para çok lazımm ...
Umarım herşey gönlünce olur
mutluluklar...

canım çok teşekkür ederim. :1rolleyes:

bize tanışmaya geldiler ramazandan önce. ailesi geldi de sevgilim yoktu. şimdi de istemeye gelecekler işte.maşallah diyeyim çok iyi anlaştılar. ailelerden hiç problem çıkmaz da ben biraz heyecanlıyım herhalde o yüzden takıyorum sanırım. yerimseniben

Hiç üzme tatlı canını herşey öyle güzel olucakki sen bile şaşıracaksın heyecan illaki oluyor ama biliyorsun bunlar tatlı heyecanlar.
Allah geçim versin canım önemli olan budur bence...

hayırlı olsun. herşey adetlere uygun olsun istiyorsan istemeye geldiklerinde tek taşını sevgiline ver onu orada taksınlar. o zaman söz yapmış olursunuz. nişan zaten sonradan olacak diyorsun. ama bana kalırsa hiç sıkıntıya sokma kendini derim. istesinler olsun bitsin.

evet karar verdik sonunda. sevgilimi biraz zorla da olsa ailemle tanıştırdım çarşamba akşamı. anneme de tembihledim. hiç tanışmadan direk istemeye gelince neye göre vereceğiz filan dedi ailesine telefonda. beni vermeyecekler diye korkusundan hemen geldi benimki :) bence de önceden tanışmaları iyi oldu. 2 eylülde kısmetse istemeye gelecekler. biz söz mendili vereceğiz. zaten sevgilimin annesi de telefonda mendil almaya geleceğiz diyerek söylemiş anneme. yüzük takılmayacak sanırım. hiç konuşmadık. 9 ekimde de dışarda nişan yapacağız inşallah.

bayramdan sonra isteme derken onlar erkene almak istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…