• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardıma cok ihtiyacım var.karar verememiyorum.bana bilgi verirseniz sevinirim

singlelife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
511
3
46
Antalya
bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum.ygs sonucu dün acıklandıbarajı geçip diger sınava girmeye hak kazandım ama puanlarım baya düşük geldi.ben ögretmen olmak istiyorum.ama biraz zor gibi görünüyor.tabi elimden geleni yapacagım yinede.en kötü ihtimalle acıköğretim okumak istiyorum bu yıl.fakat uzaktan eğitim görmek saglıklımıdır bilmiyorum???
bankacılık
sosyoloji
edebiyat
işletme
maliye
yazmak istediğim acıkögetim bölümleri bunlar bana zorluk derecelerinden bahsedermisiniz.?
bide sadece eskişehirdemi okunuyor ?nasıl kayıt yaptırıyoruz?sınavlar nerde oluyor?takibi nasıl?
bulundugum sehirde sınavlara girebiliyormuyum?
yardım ederseniz cok sevinirim.teşekkürler

Aöf'de Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeyim. Derslere ağır ya da değil diyemem, bu kişinin çalışmasına bağlı. Yeterince çalıştığında geçemeyeceğin ders yok. Bu bölümden mezun olunca ne yazık ki formasyon alamıyorsun. Bu yüzden de devlet okullarında öğretmen olamıyorsun bildiğime göre ama özel kuruluşlarda öğretmenlik yapma hakkın var.

AÖF lisans bölümlerinden herhangi birinden mezun olduğunda yüksek lisans yapma hakkın da oluyor. Yani bu konuda bir kısıtlama yok.

Sınavlar için Eskişehir'e gitmiyorsun, herkes oturduğu şehirde giriyor. Sınavlardan önce sınava giriş kağıdı geliyor, onda yazıyor hangi okullarda gireceğin. Kaydını da yine bulunduğun şehirdeki AÖF bürolarında yaptırıyorsun. Hatta mezun olduğunda diploman bile o büroya geliyor, yani eğitim hayatın boyunca Eskişehir'e gitmene gerek yok. Notlarını da Anadolu Üniversite'sinin sitesinin AÖF, öğrenci işleri bölümünden takip ediyorsun.

Öğretmen olmak istiyorsan sana tavsiyem örgün öğretim şansını zorlaman.

Son düzenleme:
Barajı aşman yeterli. Ygs puanıyla giriyorsun, AÖF için Lys'ye girmene gerek yok. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü dışındaki her bölüm kontenjansız ama Edebiyatın kontenjanı da geçen sene 10.000 kişiydi. Yani seçip de yerleşemeyeceğini zannetmiyorum. Yine de tercih etmeyi düşünürsen, bu seneki kontenjanlara bak, değişmiş olabilir.

Barajı aşman yeterli. Ygs puanıyla giriyorsun, AÖF için Lys'ye girmene gerek yok. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü dışındaki her bölüm kontenjansız ama Edebiyatın kontenjanı da geçen sene 10.000 kişiydi. Yani seçip de yerleşemeyeceğini zannetmiyorum. Yine de tercih etmeyi düşünürsen, bu seneki kontenjanlara bak, değişmiş olabilir.

teşekkür ederim...:71:

ben iktisat mezunuyum örgün iki yıl bankacılık daha snra geçiş yaparak iki yıl aöf iktisat btrdm yani 4 yıllığa tamamladım bankacılık ve iktisat zordur fakat işletme daha kolaydır maliye ise orta zorlukta ama zevklidir

ben açıköğretim değil ama örgün öğretim sosyoloji mezunuyum. zor bir bölümdür. eğer gerçekten sosyolojiyi toplum bilimlerini seviyorsanız okuyun derim. çünkü açıköğretim oldukça zor bir eğitimdir.. bol bol okumalısınız hepsi için geçerli tabii bu..
allah kolaylık versin..

ben iktisat mezunuyum örgün iki yıl bankacılık daha snra geçiş yaparak iki yıl aöf iktisat btrdm yani 4 yıllığa tamamladım bankacılık ve iktisat zordur fakat işletme daha kolaydır maliye ise orta zorlukta ama zevklidir

aslında kolay iş bulacagım bi bölüm istiyorum..bankacılık işletle maliye okudugumda hepsinin meslek alanı aşagı yukarı aynı degil mi?

ben açıköğretim değil ama örgün öğretim sosyoloji mezunuyum. zor bir bölümdür. eğer gerçekten sosyolojiyi toplum bilimlerini seviyorsanız okuyun derim. çünkü açıköğretim oldukça zor bir eğitimdir.. bol bol okumalısınız hepsi için geçerli tabii bu..
allah kolaylık versin..

sosyoloji güzel bi bölüm aslında ama bende zorlanacagımı düşünüyorum bide iş imkanları fln kısıtlı diye düşünüyorum..

aslında kolay iş bulacagım bi bölüm istiyorum..bankacılık işletle maliye okudugumda hepsinin meslek alanı aşagı yukarı aynı degil mi?

evt canım ama kamuyu düşünüyorsan maliye ya da iktisat oku derim bankalarda çalışmayı düşünüyorsan bankacılık özel de ise pek farketmiyor :9:

evt canım ama kamuyu düşünüyorsan maliye ya da iktisat oku derim bankalarda çalışmayı düşünüyorsan bankacılık özel de ise pek farketmiyor :9:

maliye aklıma yatıyor aslında suan için en azından kpss yi denem fırsatım daha yüksek olur.umudumda öyle tabi.hos artık bu devletin yaptıgı hiç bi sınava girmek istemiyorum ama:1:

seninle aynı fikirdeyim. öğretmenlik hayallerim suya düştü. ben de bir daha ygs sınavını kaldıramayacağım için (çünkü ilk yıl üniv. yerleştim sonra bıraktım) polislik sınavlarını denemeye karar verdim. bir daha kpss'ye girmek gereği olmadığı için bir kere girdikten sonra mesleği garantilemek hangisinde mümkün ki zaten ? :44:

istediğimiz meslekleri yapamıyoruz tek amaç kolay iş bulmak oldu.kestirmeden para kazanmaya odaklandık..tercihleri bize bırakssalar eminim herkes cok daha mutlu olacaktır..öğretmen olmak istiyorum ama olamıyorum bu gidişle olamayacagımda.artık neyse kısmetim diyip geciyorum.ama belirsizliğin yükü bazen agır geliyo.pes edicek gibi oluyorum

canım benim şahsi fikrim bu zamanda ya sağlık alanı ile ilgili bölümler okumak mesela labaratuvar acil teknikerliği yada teknisyenliği en güzeli hemşirelik bunlar kpssde garanti çok puan almanada gerek yok ama seneler gectikçe alımların az puanların yüksek olduğunu göryoruz artık zaman kaybetme yani
diğer bölümlerde sosyal hizmetler çocuk gelişimcisi ve tapu kadastro bölümleri bunlar artık garantili ve dediğim gibi kpss puanlarıda düşük istersen bakabilirsin kpss taban puanları die
eger bunlara puanın yetiyor bölümün tutuyorsa bunları tercih et tabi açık öğretimde de yer alıyorlarsa pek bilmiyorum çünkü açık öğretim bölümleri var mı die ama önerebilecegim meslek dalları bunlar canım allah gönlüne göre ve hayırlısını versin

cok teskkür ederim herkese..aslında en son acıkögretim diyorum daha önümde girecegim 3 sınav var cok iyi asılıp calısırsam acıköğretm düşünmeme gerek bile kalmaz inşşşşşşşşş

acıköğretim bankacılık okusam bana avantaj sağlar mı??

selamlar..
bir çok banka artık sınavla alıyor.. bu yüzden maliye işletme gibi konularda, okulun yanısıra kendinizi geliştirmeniz beklenmekte.. 2 senelik bankacılık bölümünün üzerine 2 sene de işletme okuyup, işletme mezunu olursanız ve güncel bilgileri takip ederseniz, bankada iş bulmanız mümkün.. aksi takdirde genelde call center için tercih ediliyorsunuz..

Back