Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yardım :)

zaman

Anne :)
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
3.975
1.647
398
bacılar benim kızımın ne zaman geleceği belli değil bakarsınız bayrama kalmaz gelir ama muhtemelen kışın gelecek sıralar maşallah hızlı ilerliyor
sorun şurada kızımın örgü patiği yeleği yok çok istiyorum ilerde bak kızım bende sana şunu ördüm demeyi bir hatıra bırakmayı ama ben tığ haricinde bişey bilmem anlatımları okuyorum ama bilmediğim için anlayamıyorum bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim tığ ile patik nasıl yapılır? tabi ilmek, böcek ayağı, tırabzan nedir, nasıl yapılır ?
kızım kış bebeği olacak ama bir yelek öreni yok, bende çalışıyorum ve daha kötüsü örgü bilmem şimdi illa örgü şart mıdır? örgü olmasa kızım ısınmaz mı? Hazır alsam sıcak tutar mı ?
birde son olarak ilk aylarda muhtemelen kızım 0-3 aylık gelecek ne almam gerekir? neler kullanışlıdır?

tecrübeli annelere de bir soru kızıma oda takımı bakıyorum büyüyen beşikli alacam kullanışlı mıdır? ben 3 kapılı gardırop , büyüyen beşiğini almayı düşündüm büyüyen parçaları çalışma masası olanlardan ilerde çalışmasa masasına çeviririz yeterli midir? yoksa yanına başka parçalarda alsam mı ?

yatak odasınada park yatak almayı düşündüm. alsam mı ? ihtiyaç olur mu ? bilemedim

Aşağıdaki linkte bebek patiği yapılışını anlatıyor. Oradan faydalanabilirsin.

Samyeli'nin Örgüleri: Kız Bebek Patiği Yapılışı (Tığ işi)

Yatak odan eğer büyükse yerin varsa park yatak alabilirsin canım. Ama ben kızım için aldığım mobilya beşiği yatak odama koydum. Gardrobunu da çocuk odasına koydum. Bebeğimin ilk zamanlar yanımda olması her ikimiz içinde en iyisi. Ne zaman bebeğimi ayrı odada yatırmak istersem beşiğini odasına taşıyacağım. Bence 2 beşik masrafına hiç gerek yok. Ama tabi senin tercihin.

Bebişin örgü yelek olmasa da ısınır. Bence hazır al. Birçok çeşit var. Ayrıca triko örgülerde var hazırlarda. Eğer illa örgü hoşuna gidiyorsa yüncü dükkanlara uğra mutlaka örüp satanı bulursun.

0-3 ay için hastane çıkışı, yedek zıbın takımı, çıtçıtlı badiler, çorap, eldiven, şapka, battaniye, alt üst takımlar, ağız bezleri, önlük, havlu, kış bebeğin olacağı için kalın battaniye, eğer imkanın varsa yün yorgan yaptırabilirsin ve ince yün yastık bence çok sağlıklı.

vs vs biçok şey var alınacak. Ama tam olarak ne sorduğunu anlayamadım 0-3 ay konusunda. Kıyafet konusunda yardımcı olmaya çalıştım sadece.

çok teşekkürederim cevabın için
sıramız baya düşmüş çok kızım geliyor
çok heyecanlıyım ve şaşkınım yıllarca hasret çektiğim meleğim geliyor insanıda tarifsiz korku heyecan sarıyor
hadi kıyafet şubu alınırda mama konusunda kararsızım hangi mama daha besleyici ve anne sütüne yakındır bunda kararsızım kızım için en iyisini ulamaya çalışıyorum bilgin varmı hangi mama daha iyi
birde bebek yıkanrken uyulması gereken kullar nler gerçi yıkamayla ilgili videları izledim ama diyorum ya heyecan korku karışık inşallah başarılı bir anne olurum

Ayyyyy bu kadar heyecanlı olduğuna göre sen çok şeker bir anne olacaksın emin ol..

Mama konusunda benim çok bilgim yok. Ama en iyisinin Aptamil olduğunu düşünüyorum. (Hem bikaç tavsiye hemde üretim koşullarına göre böle düşünüyorum) Eğer sütün yetmeyecek olursa aptamil ürünüyle başlamanı tavsiye ederim ama yinede iyice araştır.. Sütün yeterliyse zaten sorun yok. Bir de bebeğine mama yaptıktan sonra ilk sen tadına bak. Sonuçta fabrikasyon ürünleri herhangi bir hata varsa tadı mutlaka bozuk olur. Zaten bebeğin yemez ama en azından önceden senin fark etmen senin içini daha rahat ettirir. 6 aydan sonrada ek gıdaları başlar. Ek gıdalarda doğal hazırla bence. Şu hazır püreler falan var onlara hiç bakma, sonuçta toplu üretimlerde çok hassas olunamıyor. Evde hazırlananlar hem faydalı hem doğal hem katkısız hem güvenilir...

Valla ben böle konuşuyorum ama bende ilk bebeğime hamileyim son günlerimiz doğdu doğacak. Yıkama konusunda tecrübem yok. bende video falan izledim. Dikkat ettiğim şey ilk yıkamada öle aman aman liflenmiyo bebek, bi kez köpürtüyolar tamam. Başınıda bir kez köpürtmek yeterli, zaten çokta fazla uzatmıycaksın hızlı olucaksın yıkarken ve dikkatli. Başını yıkarken bebeği yüz üstü çevirip öle başından su döküceksin. Kulaklarına dikkat ediceksin su kaçmasın diye. Sonrada hop yumuşacık havlunun içine... Kurulanma zamanı geldi. Çok fazla kozmetik ürüne gerek yok zaten, rabbim yeterince mükemmel yatıyor bebişlerimizi. Kıyafetlerinide giydimi uyku moduna geçerler inş..

Laf aramızda bende kızımın gelmesi için sabırsızlanıyorum

Sen ne düşünüyosun peki beslenme ve banyo konusunda ?

bacım benimde ilk bebeğim :)
yıllarca dr kapılarında bekledikten sonra kızım geliyor benim doğum sancılarım başladı bile 1 aydır gece gündüz aklımda sıramı öğrendiğimden beri korku panik heyecan adını ne koyarsan artık bi garip haldeyim :) kolay mı yıllar sonra kızım geliyor
biz çocuk esirgeme kurumuna müracaat ettik sıramızıda 1 ay önce öğrendik maşallah çok güzel başladı sıramız
kızımın ne zaman geleceği belli değil 2 hafta sonrada 2 y sonrada 2 yıl sonrada gelebilir ani bir telefonla hayatım değişicek :)

beslenme konusunda doğal besinlerden yanayım biz ilaçsız meyve sebze tüketiyoruz kızım o konuda şanslı :) birde sütçümüzde var
ama işte ilk bebek tecrübesizlik diz boyu :))))

Canım dualarım seninle inşşş hemencecik kavuşursun yıllarca hasretini çektiğin yavruna ..

Beslenme konusunda şanslıymışsınız... Kızınız da şanslı olacak.

Tecrübesizliği hiç düşünme bence, kimse anasının karnında öğrenmiyor demi, senin sevgin ilgin yeter bebeğine... Gerisi zaten gelir ardı sıra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…