Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mrb arkadaşlar
bebegim 2 bucuk aylık benı emmıyor sagıp verıyorum ama yetmıyor bı kac gundur de mama ıcmek ıste
mıyor.ne verebilrim baska. Bırde sutumu arttırmak ıcın ne tavsiye edersınız.
Benim 29 günlük bebeğimde mama içiyor maalesef. Sütüm olmadı önce, sonrada mamaya alıştı almıyor mememi. Sağıp verebileceğim derecedede bir sütüm yok
Süt artması için dut kurusu ( aktarlarda var ) ve bulgurun iyi olduğunu duymuştum.
merhaba benim dört buçuk aylık kızım var benim göğüslerim çok yara olmuştu emzirememiştim iki buçuk aylıkken emmek istemedi kızım çok sinirim bozulmuştu sonra önce uykudayken vermeye başladım sonra uykulu yani uyanır gibi olduğunda hemen alıp emzirdim sonra uyanınca şimdi emiyor göüğüs ucuna tatlı sür ver insan ilk aylarda çok stres oluyor bırakacak en az altı ay emsin istiyor sen sitres yapama canım sakin ol bebeğinde rahat olur yavaş yavaş tekrar seni emmeye başlayacak.. sütünü arttırmak için ise kayısı hoşafı kuru üzüm kuru incir hoşafı humona siti süt arttırıcı çay bol bol rezene ısırgan otu çayı hem bebeğin gazına iyi gelir bütün bunları denedim ben ama en çok şeftali arttırdı sütümü kızımın kabızlık probleminde çözdü bol bol su iç sıvı tüket meyve suyu şeftali kayısı vişne suyu içmelisin portakal suyu ve gazlı içecekler çocuğa gaz yaptığı için tercih etme ne kadar emzirirsen o kadar sütün artıyor kolay gelsin canım zor ama her geçen gün güzelleşen uğraşlar bunlar..
birde canım süt arttırmak için keşkek çok işe yaramıştı ama en önemlisi bol bol su mama konusunda ise mamanın markasını değiştir belki başka markaları yer mesal aptamil ile esama çok farklı kokuları bile deneye deneye bulacaksın bebeğin için en iyisini ben kaç kutu mama zebil ettim öyle en iyisi aptamil geldi onu verdim..
cevaplarınız ıcın tesekkur ederım arkadaşlar
anladım ki sutum stresten azalıyor ama o kadar cok aglarken sakın olamıyorum cok uzuluyorum aslında baskalarında daha ne dertler var bılıyorum allaha cok sukur fazla bı sıkıntımız yok ama emmeyınce aglayınca ıster ıstemez uzuluyorum.
Süt artırmak için içmediğim şey kalmadı.Nette bakınıp her okuduğumu deniyordum.Her gıda her bünyeye süt yapmıyor.Başkasına çok süt yapan bende yapmayabiliyor.Ama deneme yanılma yoluyla öğreneceksin canım.
İlk başta Humana Stel Tee yi çıkaranlara teşekkür ederim o çook işe yarıyor.Şimdi kızım 3 aylık olacak hala içiyorum.
Tahin helvası
Tahin-pekmez
Alkolsüz bira
Malt içeceği ( şok marketlerde var )
Dereotu
Bulgur pilavı ( kimyon döküp yiyebilirsin gaz yapmasın diye )
Nar suyu ( Bende yaramadı ama çok yarayanı duydum )
Ve tabii günde 3 lt su
Dene dene gör hangileri sana yarayacak. Bol sütlü günler canım...
Ayrıca sık sık emzir-pompayla sağ artık hangisi olursa.Sütün artyması için bu da önemli.Birde pompayla sağarsan bebeğini düşün...