• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim

Lavista

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
492
267
53
35
Soze nasil baslasam bilemiyorum....Bilenler vardir belki sikintili bi gebelik yasadim.En nihayetinde bebegim doğdu. Ben yasamasini bile beklemezken dogdu gayet aktif.Emmesi iyi hareketler iyi.Kalbinde fallot tetrolojisi var.kapanmayan bir delik 1-1.5 yasinda ameliyat öneriliyor.goz damarlati gelismemis takip ediliyor.Gorme merkezinde problem yok. Suan 2.5 aylik.mr cekilmesi gerek.esim tedirgin biraz uyursa uyanamaz diye. Ama cektiricez.simdi gelelim asil konuya.2-3 gundur bebegimde bi tuhaflik seziyorum...Gece yarisi karanlikta kalkip sesizce duruyor aglama yok kendince ses cikariyor oynar tarzda.goz bebekleri daha buyuk sanki gozlerini acip etrafa bakiyor bi saga bi sola kafasini oynatiyor.emerken meme ile once oynuyor sonra emiyor ( bu emizik vermeye calistik belki ondan kaynakli)devamli basini sola cevirmeye calisiyor..,bilmiyorum ben mi.dikkat ettikce bi seyler cikariyorum.Normal seylerde ben mi cok tedirginim.Ozellikle ozel cocuklar yetistirmis tecrubeli annelerden yardim istiyorum.Bebeginizde hatirladiginiz degisik hareketler nelerdi.nasil fark ettiniz sorunlarin??????

bana normal geldi yani bebeğin bu tip davranışlardan anlam çıkarmak güç.
Sizin bir kardesiniz vardi yanilmiyorsam dogustan mi sorunu vardi yoksa sonradan mi oldu.dogustansa bebekligi nasıldı hatirlarmisiniz nasil fark edildi??yardimci olursaniz sevinirim

Soze nasil baslasam bilemiyorum....Bilenler vardir belki sikintili bi gebelik yasadim.En nihayetinde bebegim doğdu. Ben yasamasini bile beklemezken dogdu gayet aktif.Emmesi iyi hareketler iyi.Kalbinde fallot tetrolojisi var.kapanmayan bir delik 1-1.5 yasinda ameliyat öneriliyor.goz damarlati gelismemis takip ediliyor.Gorme merkezinde problem yok. Suan 2.5 aylik.mr cekilmesi gerek.esim tedirgin biraz uyursa uyanamaz diye. Ama cektiricez.simdi gelelim asil konuya.2-3 gundur bebegimde bi tuhaflik seziyorum...Gece yarisi karanlikta kalkip sesizce duruyor aglama yok kendince ses cikariyor oynar tarzda.goz bebekleri daha buyuk sanki gozlerini acip etrafa bakiyor bi saga bi sola kafasini oynatiyor.emerken meme ile once oynuyor sonra emiyor ( bu emizik vermeye calistik belki ondan kaynakli)devamli basini sola cevirmeye calisiyor..,bilmiyorum ben mi.dikkat ettikce bi seyler cikariyorum.Normal seylerde ben mi cok tedirginim.Ozellikle ozel cocuklar yetistirmis tecrubeli annelerden yardim istiyorum.Bebeginizde hatirladiginiz degisik hareketler nelerdi.nasil fark ettiniz sorunlarin??????
bebeğinizin hastalığı tam olarak ne normal bebiş hareketleri Allah şifa versin inşallah canım ❤️

Cok tedirginim bilemiyorum ozellikle gece karanlikta sesiz durmasi icimi ürpertiyor...
Sizin bir kardesiniz vardi yanilmiyorsam dogustan mi sorunu vardi yoksa sonradan mi oldu.dogustansa bebekligi nasıldı hatirlarmisiniz nasil fark edildi??yardimci olursaniz sevinirim
kardeşim doğduğunda ben 1,5 yaşındaydım. hatırlamıyorum yani bebekliğini. kalp problemi vardı doğuştan. ama 40 günlük civarıyken havale geçirmiş, geç farkedilmiş. ama annem kardeşimin bebekken çok ağladığını söylemişti. hatta çok dertli ağlıyormuş nasıl oluyorsa artık :) bence annem de sizin gibi fazla düşünüp davranışlara ekstra anlam katıyodu.
sizin bebek zaten doktor kontrolünde. ilk doktor randevusunda bu şüphelerinizden de bahsedin. içinizi anca o rahatlatır. ama dediğim gibi bana normal geldi.

kardeşim doğduğunda ben 1,5 yaşındaydım. hatırlamıyorum yani bebekliğini. kalp problemi vardı doğuştan. ama 40 günlük civarıyken havale geçirmiş, geç farkedilmiş. ama annem kardeşimin bebekken çok ağladığını söylemişti. hatta çok dertli ağlıyormuş nasıl oluyorsa artık :) bence annem de sizin gibi fazla düşünüp davranışlara ekstra anlam katıyodu.
sizin bebek zaten doktor kontrolünde. ilk doktor randevusunda bu şüphelerinizden de bahsedin. içinizi anca o rahatlatır. ama dediğim gibi bana normal geldi.
Muhtemelen kalbimde delik oldugu icin yoruluyordur aglarken onun icin dertli agliyordur.benim tedirginligim 1.derece yakin akrabalarda sorun olmasi ve bebegim dogmadan once soylenenler beni tedirgin ediyor zeka ozurlu olabilir denmisti😔

Benim buyuk kızım da gece kalkınca ağlamazdı hiç ben onun çıkardığı komik seslere uyanırdım bakardım yatakta uyanık öyle bekliyor :) bebeğinizi bir çocuk nöroloji doktoruna götürmenizi tavsiye ediyorum mr eeg vs çekilecektir zaten.

Benim buyuk kızım 19 aylıkken soğuk havale (epilepsi tarzi) nöbet geçirdi. Eeg vs çekildi en son mr istediler onu da uyutup çektiler korkmayın bence zaten anestezi doktoru görecek bebeğinizi kilosuna göre ilaç verecekler sonra mr çekilecek hemen ayılıyor zaten. Pimpirikli olmayın diyemem ama herseyin aşırısı fazla.

Benim oğlum da gece uyanınca ağlamaz, konuşur gibi sesler çıkarırdı. Ağlayan bir bebek olmadı hiçbir zaman. Diğer anlattıklarınız da gayet normal bir bebeğin davranışları gibi görünüyor.

Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda tamamen sağlığına kavuşur bebeğiniz...

Anlattığınız şeyler çok normal. Karanlıkta hepimizin gözbebekleri büyür. Memeyle oynaması vs keşfetmeye çalışmasından. Hiçbir sorun yok anlattıklarınızda merak etmeyin hepsi bu şekilde bebeklerin.

Allah şifa versin. Merak etmeyin anestezi uzmanları bilgilidir bu konuda. Öncesinde testleri olacak. Kilosuna ve hastalığına göre veriyorlar ilacı. Herkese aynı doz uygulanmıyor yani..

Yeğenim 1 yaşından bu yana aralıklarla mr için anestezi aldı. Tepeden tırnağa tarama için de baya süre uyutulurdu. Korkmayın bebekler güçlüdür..

Memeyle oynaması normal. Keşfediyor, hissediyor, tutmayı öğreniyor.

Karanlıkta her canlının gözbebekleri büyür. Net görüş için..

Ayrıca merak etmeyin her zaman böyle sakin uyanmazlar. Çığlıklarla uyandıracağı günler yakındır..

Tskler.zaten norolojiye goyi
Benim buyuk kızım da gece kalkınca ağlamazdı hiç ben onun çıkardığı komik seslere uyanırdım bakardım yatakta uyanık öyle bekliyor :) bebeğinizi bir çocuk nöroloji doktoruna götürmenizi tavsiye ediyorum mr eeg vs çekilecektir zaten.

Benim buyuk kızım 19 aylıkken soğuk havale (epilepsi tarzi) nöbet geçirdi. Eeg vs çekildi en son mr istediler onu da uyutup çektiler korkmayın bence zaten anestezi doktoru görecek bebeğinizi kilosuna göre ilaç verecekler sonra mr çekilecek hemen ayılıyor zaten. Pimpirikli olmayın diyemem ama herseyin aşırısı fazla.
Tsk ederim.norolojiye zaten goturuyoruz .Mr istedi ilk dogdugundan beri sorunu oldigunu biliyorumda bu 2-3gundur bebegimin bakislari huyu falan degisti.

Allah şifa versin. Merak etmeyin anestezi uzmanları bilgilidir bu konuda. Öncesinde testleri olacak. Kilosuna ve hastalığına göre veriyorlar ilacı. Herkese aynı doz uygulanmıyor yani..

Yeğenim 1 yaşından bu yana aralıklarla mr için anestezi aldı. Tepeden tırnağa tarama için de baya süre uyutulurdu. Korkmayın bebekler güçlüdür..

Memeyle oynaması normal. Keşfediyor, hissediyor, tutmayı öğreniyor.

Karanlıkta her canlının gözbebekleri büyür. Net görüş için..

Ayrıca merak etmeyin her zaman böyle sakin uyanmazlar. Çığlıklarla uyandıracağı günler yakındır..
Yanii zaten agliyordu bu 2-3 gune kadar da sonradan aglamamaya basladi

Zaten doktor kontrolünde olduğu için doktor önerisi anlamsız olacak. Ben hissettiklerimi yazmak istedim. Sanki bu yazdıklarıniz bana olumsuz değil olumlu gibi geldi. İyileşiyor gibi yani. Kendi çıkardığı sesler hoşuna gittiği için tekrar ediyordur. Hem açlıktan uyanmazsa ağlamaz ki zaten.

Geçmiş olsun, umarım bir an önce iyileşir bebeğiniz, ameliyatı da başariyla sonuçlanır.
Anlattıklarıniz normal geldi bana,2 çocuğum var,huyları çok çabuk değişiyor,bugün keyifli keyifli oynayan bebek,yarın çığlık çığlığa ağlayabilir. Günü gününü tutmaz yani.
Benim oğlumda sakin yapı olarak,bazen gece aynı şekilde uyanır,genelde müdahale etmiyorum kendi kendine tekrar uykuya dalar diye ama dalmazsa uyumasına yardımcı oluyorum.
Gece gündüz farkını bilmiyor henüz, uyanıp tekrar uyumakta zorlanabilir bile bu dönemde.

Cok tedirginim bilemiyorum ozellikle gece karanlikta sesiz durmasi icimi ürpertiyor...
Tam olarak korktuğunuz şey ne? Yani sanki hastalıktan değil başka bir nedenden korktuğunuz izlenimi verdiniz bana. Ufacık bebek geceyi gündüzü algıladığını sanmıyorum. Sıkılana kadar ağlamadan bakınıyordur etrafa. Karanlıkta herkesin göz bebekleri büyür ayrıca. Lütfen bebeğinizin her hareketini anormal algılamayı bırakın.

Bu söylediğiniz şeyler çok normal, hatta iyi bir şey.
Anormaliden çok uzak, gelişiminin normal ilerlediğini düşündürdü bana inşallah öyledir.
Allah kuzucuğunuza şifa versin, çok güçlü bir bebek olduğu belli.
İçinizi refah tutun, bol bol yüreğinin temiz olduğuna inandığınız insanlardan dua isteyin, ihtiyacı olanları sevindirin.

Back