Yardım ve deneyimlerinize ihtiyacım var hanımlar!!!

panik ataklı olsanız da ilacsız hamilelik düşünme zamanınız geldi mi? (bana göre cevaplarsanız :))

• evet

OY: 0 0,0%
  • hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    0
  • Anket Kapalı .

elaaa46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2014
505
259
123
Merhaba arkadaşlar. Sizlerin ve cevrenızdekılerın yasadıgı deneyimlerin bana ışık tutabileceği düşüncesiyle sizlere sorumu sormak istiyorum. Ben 2 yıl panik atak ilacı kullanmıs ve 11 aydır ılacsız geciren bir bayanım. Normalde cok sosyalken artık asosyalim. Ama durumumdan memnun değilim. ne yapacagımı da bılmıyorum. Neyse bulacagım bir sekılde .
Bu durumdayken hamilelik düşünmem beni ve bebeği zora sokar mı ? yani bir bebek düşünmek için zamanlamayı neye göre yapmalıyım. ben düzeldimmi düzelmedimmi nasıl anlayabilirim. düzelmediysem hamilelikte ne yapacağım. nasıl gececek 9 ay korkusuyla bebek calısmalarına baslayamıyorum. herkes nolcak sanki herkes dogum yapıyor dıyor. ama ben hem hamılelık korkusu hem de panık atak yasarsam ılac kullanamayacagım korkusu nedenıyle bır b planı yapamıyorum. yardımmmm lütfen.gözünü karart gir bu yola mı dersiniz yoksa bekle biraz daha güvenin gelsin öyle düşün mü diyorsunuz. Benim hayatımda vereceğim en önemli kararlardan biri oldugu için paylastım. Fikirleriniz benim için deneyimleriiniz önemli.(YAS :27 4 Yıllık evliyim)

Sannırım kimse deneyimlerini paylasmak istemiyor.saolun yine de.

Psikolojide tamamen iyileşme diye bir durum yoktur. Siz nasıl başa çıkacağınızı öğrenmişsiniz anladığım kadarıyla.
Bu sorularınızı kendi doktorunuza sormanız daha iyi olacaktır. Önceki durumunuzu bilen , tedaviyi uygulayan kişi sizi tanıyor.Böylesine önemli bir kararı sizi tanımayan kişilere göre almamalısınız.

Haklısinız ancak benim durumumda olup hamile kalanlarin tavsiyeleri olacaktir diye boyle bir konu actim.tedavim 2 yil ilac kullandim.biraktim ve simdi eskiye donmemek icin terapi aliyorum.cok masrafli ve 6 seans olmasina ragmen bir rahatlama hissetmedim.rahatlama derken yani hamilelik fobimi takintilarimda ise yaramadi simdilik.tesekkurler yorumunuz icin.

6 seansta bir etkisini goremediyseniz terapistinizi değiştirin derdim ama sizin beklentilerinizin yüksek olması ihtimalini göz önüne alarak diyemiyorum. Eğer tamamen hiç bir şey yokmuş gibi bir etkiden bahsediyorsaniz , bu mümkün değil. Günlük yasantinizi çok etkilemiyor ise ve ataklarla başa cikabiliyorsaniz , tedavinizin olumlu gittiğini söyleyebilirim.Panik atak ömür boyu geçmez. Ataklarla başa çıkmayı ogrendiginiz an iyileşmiş olarak sayabilirsiniz kendinizi. Şeker hastalığı gibi düşünün , diyetinize uydugunuz zaman sıkıntı yasamazsiniz. Bununla başa çıkmayı ogreneceksiniz.
Hamilelikle ilgili söyleyebileceğim şey (tamamen mantıken); yasiniz 27 . Eğer ileri bir zamana ertelerseniz 30 lu yaşlarda vücut yorgunlugunuz daha fazla olacaktır ve atak gecirirseniz onlar da agirlasacaktir. Kendinizi daha çabuk toplama adına ertelememeniz faydaniza.Daha fazla zorlanabilirsiniz.
Lütfen yüz yüze bir doktorla görüşün , uzaktan , tanımadan yanlış yönlendirmek istemem.
Devlet hastanelerine gidebilirsiniz . Psikiyatri ile görüşüp , psikologa yonlendirmesini isterseniz , psikolog ile görüşmenizi sağlayacaktır.
Geçmiş olsun.

özel hastanelerde psikologlar var. Yine hemen hemen aynı ucrete tekabul ettiğini gördüm. 6 seans sadece beni,yasam biçimimi,ailemi ve cevremı anlatmamı istedi psikoloğum. Bir tane de kişilik testi yaptı. kendısı hıcbır yorum yapmadan hep bana sorular sordu. haftaya bilgilendirme ve terapiye baslayacagını nasıl bir yol izleyecegimizle ilgili konusacagını söyledi.bırakmayı dusundum.ama sanırım önumuzdekı 2 seans ıcınde kesin kararımı verecegim bırakıp bırakmama konusunda.
Haklısınız 30 lu yaslardan sonra daha da zor olacaktır. Kimse benım derdimi anlamıyor. ben cocukları cok sevıyorum. Cocugum olsun istiyorum. tek sorunum 9 ayın nasıl gececegi korkusu. Ama cevremdekıler benı hic anlamıyor.sureklı evlat guzel sey soyle boyle dıyorlar. Ve sokaktakı esnaftan tutun da cevremdekı herkes cocuk dusunmuyormusunuz sız daha gıbı sorular yoneltıyorlar.eskıden hıc takmıyordum. ama artık cok uzuluyorum bu soruları bana yönelttiklerinde. Ben de istiyorum. Umarım en kısa zamanda cesaret edebilirim.
son olarak cocuga cesaret edemedıgım ıcın kendımı sucluyorum korkaksın dıyorum kendıme.içimde bir savas verıyorum.kızıyorum kendıme. bu yuzden cok strese sokuyorum kendımı. Yani sızın de dedıgınız gıbı basa cıkma yöntemı buna cesaret etmemle son bulacak ve belkı de hamıle kaldıgım zaman bak sen cesursun hayatından kaçmıyorsun artık dıyebılecegım ve sorun kökten cozulecegıne ınanıyorum. sanırım benım sorunum iş bulamadıgım için ev hanımlıgının da kabullenemedıgımden kendimi zaman öldüren biri olarak görmem.Ve en önemlisi de arkadas bulabılmek ıcın bir ortam yaratamamıs olmak yani yalnızlık.dertlesecek hiç kimsem yok koskoca sehırde.(eşimden baska)
yorumlarınız ıcın tesekkürler. Bir gün buraya ben de hamileyim ve panik atagın çözümünü buldum diye konu acacagım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…