Haklısinız ancak benim durumumda olup hamile kalanlarin tavsiyeleri olacaktir diye boyle bir konu actim.tedavim 2 yil ilac kullandim.biraktim ve simdi eskiye donmemek icin terapi aliyorum.cok masrafli ve 6 seans olmasina ragmen bir rahatlama hissetmedim.rahatlama derken yani hamilelik fobimi takintilarimda ise yaramadi simdilik.tesekkurler yorumunuz icin.Psikolojide tamamen iyileşme diye bir durum yoktur. Siz nasıl başa çıkacağınızı öğrenmişsiniz anladığım kadarıyla.
Bu sorularınızı kendi doktorunuza sormanız daha iyi olacaktır. Önceki durumunuzu bilen , tedaviyi uygulayan kişi sizi tanıyor.Böylesine önemli bir kararı sizi tanımayan kişilere göre almamalısınız.
6 seansta bir etkisini goremediyseniz terapistinizi değiştirin derdim ama sizin beklentilerinizin yüksek olması ihtimalini göz önüne alarak diyemiyorum. Eğer tamamen hiç bir şey yokmuş gibi bir etkiden bahsediyorsaniz , bu mümkün değil. Günlük yasantinizi çok etkilemiyor ise ve ataklarla başa cikabiliyorsaniz , tedavinizin olumlu gittiğini söyleyebilirim.Panik atak ömür boyu geçmez. Ataklarla başa çıkmayı ogrendiginiz an iyileşmiş olarak sayabilirsiniz kendinizi. Şeker hastalığı gibi düşünün , diyetinize uydugunuz zaman sıkıntı yasamazsiniz. Bununla başa çıkmayı ogreneceksiniz.Haklısinız ancak benim durumumda olup hamile kalanlarin tavsiyeleri olacaktir diye boyle bir konu actim.tedavim 2 yil ilac kullandim.biraktim ve simdi eskiye donmemek icin terapi aliyorum.cok masrafli ve 6 seans olmasina ragmen bir rahatlama hissetmedim.rahatlama derken yani hamilelik fobimi takintilarimda ise yaramadi simdilik.tesekkurler yorumunuz icin.
özel hastanelerde psikologlar var. Yine hemen hemen aynı ucrete tekabul ettiğini gördüm. 6 seans sadece beni,yasam biçimimi,ailemi ve cevremı anlatmamı istedi psikoloğum. Bir tane de kişilik testi yaptı. kendısı hıcbır yorum yapmadan hep bana sorular sordu. haftaya bilgilendirme ve terapiye baslayacagını nasıl bir yol izleyecegimizle ilgili konusacagını söyledi.bırakmayı dusundum.ama sanırım önumuzdekı 2 seans ıcınde kesin kararımı verecegim bırakıp bırakmama konusunda.6 seansta bir etkisini goremediyseniz terapistinizi değiştirin derdim ama sizin beklentilerinizin yüksek olması ihtimalini göz önüne alarak diyemiyorum. Eğer tamamen hiç bir şey yokmuş gibi bir etkiden bahsediyorsaniz , bu mümkün değil. Günlük yasantinizi çok etkilemiyor ise ve ataklarla başa cikabiliyorsaniz , tedavinizin olumlu gittiğini söyleyebilirim.Panik atak ömür boyu geçmez. Ataklarla başa çıkmayı ogrendiginiz an iyileşmiş olarak sayabilirsiniz kendinizi. Şeker hastalığı gibi düşünün , diyetinize uydugunuz zaman sıkıntı yasamazsiniz. Bununla başa çıkmayı ogreneceksiniz.
Hamilelikle ilgili söyleyebileceğim şey (tamamen mantıken); yasiniz 27 . Eğer ileri bir zamana ertelerseniz 30 lu yaşlarda vücut yorgunlugunuz daha fazla olacaktır ve atak gecirirseniz onlar da agirlasacaktir. Kendinizi daha çabuk toplama adına ertelememeniz faydaniza.Daha fazla zorlanabilirsiniz.
Lütfen yüz yüze bir doktorla görüşün , uzaktan , tanımadan yanlış yönlendirmek istemem.
Devlet hastanelerine gidebilirsiniz . Psikiyatri ile görüşüp , psikologa yonlendirmesini isterseniz , psikolog ile görüşmenizi sağlayacaktır.
Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?