• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım: Tüylerimden kurtulmak için lokantadan kül aldım. Nasıl kullanacağım ??

BerguzarK

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2013
56
0
6
34
İstanbul
Herkese merhaba kızlarr..

Forumda okuduğum notlara göre eskiler vücudundaki kıllardan odun külleri sayesinde kurtulmuşlar. Bidaha da çıkmamış. Benim fikrime göre külün sıcaklığı kıl kökleri tahribata uğramış ve bidaha da çıkmamasını sağlamıştır.

Ben ise bu bilgilerden hareketle bugun bi lokantaya gittim. Lokanta odunla pişirmeler yapan bi et lokantası. Kül istiyorum dedim. Onlarda hazır birikmiş küllerinden verdiler. Kül soğuktu. Eve geldim ve elekten geçirdim. Şimdi öylecenek duruyor.

Aklımda bi soru var : Eskiden anneanne yada babaanneler odun külünü sıcakken vücuduna uygulayıp kıllarından kurtulmuşlar. Benim alıp geldiğim kül ise soğuk. Acaba aynı sonucu alır mıyım ?? Lütfen yardım edin bıktım şu tüy - kıl meselelerinden

Yardımlarınızı bekleyeceğimm..

Merhaba, bu anlattığınız şeylerle tüylerden kurtulacağınızı sanmıyorum. Biraz tuhaf geldi. İlla külü sıcak uygulamak gerekiyorsa tavaya dökün külü ısıtın. Öyle deneyin. Ama bu tür uygulamalarla tüylerden kurtulma olmaz. sir ağdaya başlayın en azından kıl kökleri zayıflayıp azalabilir. Birde si ağdaya başladıktan sonra hiçbir zaman teninize jilet kullanmayın zamanla kıllarınız azalır.

Son düzenleme:

Forumda okuduğum notlara göre eskiler vücudundaki kıllardan odun külleri sayesinde kurtulmuşlar. Bidaha da çıkmamış. Benim fikrime göre külün sıcaklığı kıl kökleri tahribata uğramış ve bidaha da çıkmamasını sağlamıştır.

Ben ise bu bilgilerden hareketle bugun bi lokantaya gittim. Lokanta odunla pişirmeler yapan bi et lokantası. Kül istiyorum dedim. Onlarda hazır birikmiş küllerinden verdiler. Kül soğuktu. Eve geldim ve elekten geçirdim. Şimdi öylecenek duruyor.

Aklımda bi soru var : Eskiden anneanne yada babaanneler odun külünü sıcakken vücuduna uygulayıp kıllarından kurtulmuşlar. Benim alıp geldiğim kül ise soğuk. Acaba aynı sonucu alır mıyım ?? Lütfen yardım edin bıktım şu tüy - kıl meselelerinden

sıcak olsa cildinizi yakar ya...

Merhaba, bu anlattığınız şeylerle tüylerden kurtulacağınızı sanmıyorum. Biraz tuhaf geldi. İlla külü sıcak uygulamak gerekiyorsa tavaya dökün kile ısıtın. Öyle deneyin. Ama bu tür uygulamalarla tüylerden kurtulma olmaz. sir ağdaya başlayın en azından kıl kökleri zayoflayıp azalabilir. Birde si ağdaya başladıktan sonra hiçbir zaman teninize jilet kullanmayın zamanla kıllarınız azalır.

Mesela odun yanıpta son demlerini yaşarken elini yakmayacak sıcaklığa geldiğinde alıp bacaklarına uygulayınca kıl kökleri yanarmış. Zaten lazer epilasyonun mantığı da böyle kıl köklerini yakmak.

O zaman dediğim gibi canım sen tavaya koy külü istenilen sıcaklığa getir ve tavanın üzerine bir kapak koy yere bir gazete ser. eldivenle ya da elini yapmaması için bir bez yardımıyla al hemen bacaklarına sür. Dene bakalım inşallah istediğin sonucu alırsın. Bacaklarında dene sonuç alırsan diğer bölgelerde de denersin.

Son düzenleme:
ben de forumdan okudum az önce ve evdeki sigara külüyle bir deneme yapayım dedim. Malum odun külü yok. Aldım külü sürdüm ovaladım ovaladım. Sonra baktım ki gerçekten elle çekince bile geliyor kıllar. hiç acı yok. :46:Sanki hani lazer yaptıranlar bilir lazerden sonra kıllar dökülürya öyle oldu valla:53: çok şaşırdım ama artık bu yntemi uyguluycam galiba. dolunay+kül+limontuz diyorum ben. deney tahtasına döndük valla

şaşırdım valla ilk defa duyuyorum halbuki kıl tüy işleriyle çok haşı neşirim :52:
kül kokmaz mı yahu hele ki sigara..ben limon-tuz yapıyorum bu ara baya da işe yaradı :nazar:
bakalım belki sonra küle sıra gelir kıl çok :1:

şaşırdım valla ilk defa duyuyorum halbuki kıl tüy işleriyle çok haşı neşirim :52:
kül kokmaz mı yahu hele ki sigara..ben limon-tuz yapıyorum bu ara baya da işe yaradı :nazar:
bakalım belki sonra küle sıra gelir kıl çok :1:

canım zaten burda duydum deneme maksadıyla küçük bir bölgede denedim sadece. Odun külü çok daha etkili olur kanımca. Sigara külü elbette ki kötü ve uygulanmamalı. dediğim gibi ben denemek için yaptım o bile etkili oldu yani

ben de forumdan okudum az önce ve evdeki sigara külüyle bir deneme yapayım dedim. Malum odun külü yok. Aldım külü sürdüm ovaladım ovaladım. Sonra baktım ki gerçekten elle çekince bile geliyor kıllar. Hiç acı yok. :46:sanki hani lazer yaptıranlar bilir lazerden sonra kıllar dökülürya öyle oldu valla:53: çok şaşırdım ama artık bu yntemi uyguluycam galiba. Dolunay+kül+limontuz diyorum ben. Deney tahtasına döndük valla

Kül kokmaz mı yahu hele ki sigara..ben limon-tuz yapıyorum bu ara baya da işe yaradı :nazar:
Bakalım belki sonra küle sıra gelir kıl çok :1:

hadi kızlar örgütlenip şu yöntemi detaylarıyla paylaşırsak hiçbirimizin kıl - tüy sorunu kalmaz. Inanıyorum ben bu yönteme. Ben detaylı bilmiyorum bilen varsa söylesin allah rızası için..

benim bir arkadaşım köyde yaşıyordu. Çok sık görüşmüyorduk ve samimi değildik çok fazla ama bir sohbet sırasında kül ve çam reçinesinden bahsetmişti. Aklıma o geldi buradaki yazıyı görünce. O söylediği zaman hadi canım olur mu öyle şey demiştim. Birkaç kişiden daha duymuştum ama öyle olsa ve bu kadar basit olsa herkes bilir diye düşünmüştüm. Bu yazıyı güncelleyen arkadaştan allah razı olsun diyorum şimdi. :)))

valla kızlar konuyu görünce şaşırdım çünkü bikaç gün önce komşularımdan duydum oralı olmadım geneli köyden gelmiş ve orada meşe odunu külü ile tüylerini alırlarmış yani kılın üzerine sürüp yani ovalayıp kılları çekerlermiş ve kıllar kendiliğinden koparmış öyle dediler bi komşuda ben size kül getireyim köye gidince dedi gülüştük doğrudur yani

evet eskiler hep bu yöntemi uygularmış annem hhep kül ile almış vücudunu ve şimdi tertemiz.annem külü eline alıp yolarmış tüyleri yanliş hatırlamıyorsam

Walla ilk defa duydum bende, cok sasirdim. Bu killar tuyler bize neler yaptiracak daha. Umarim faydasi vardir, takip edicem konuyu.

Ben Bioder Epiten Vücut için ağda bantlarını kullanıyorum. hem diğerlerine nazaran daha az acımasını sağlıyor. Arrıca sürekli kullanımda tüylerin köklerini etkisiz hale getirerek tüylerin azalmasını da sağlıyor.

Merabalar aradan 7 yıl geçmiş.tüylerinize uygulamış mıydınız ne durumda

İlk kez duyuyorum .lütfen her gördüğünüzü duyduğunuzu yapmayın ya daha beter olursa ya iz kalırsa Allah korusun .Kelin ilacı olsa başına sürer.öyle olsa niye herkes epilasyona lazere yöneliyor .diyelim ki eskilemiz öyle yapmış onlar yokluktan yapmışlar ve sağlıklılar biz hormonlu şeyler yiye yiye hormonlandık maalesef . 😒

Annem anlatır, anneannem yaparmış ama yeni çıkmaya başlayan tüylerde işe yarıyormuş tabi ne kadar doğru bilemem.
Ben de uzun araştırma sonucunda sir ağda peşine karınca yumurta yağı aldım kullanıcam umarım işe yarar.

Back