Yardim.. Tiroid eksikliği yaşayan var mi

fenci25

Kun fe yekün
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
332
257
34
Arkadaslar bugün sonucumda tiroit hormonumun. .(TSH) 0.27 olduğunu minimum 0.35 olmasi gerektiğini öğrendim. Doktorum çok düşük değil deyip Önemsemedi. Ben netten araştırdım tiroit eksikliği bebekte zeka geriliğine sebeb olabiliyormus. Aynı durumu yasayan ya da fikir verebilecek olan var mı

Bende de ayni sıkıntı var t3 t4 yuksek tsh dusuk ogrendigimde 9 hafta lik falandim.bende tedirginim inşallah bir sıkıntı oluşturmamıştir ama içimizi ferah tutmalı nasip neyse artık. Ben iki kere ilaç alıyorum t3 t4 nornale geldu tsh hala 0.09 bende gitcem bakalım ilacın dozunu degistir belki dahiliyeci.

Sizin hormonlarınız fazla çalışıyor gözüküyor. Eksik değil hormonunuz. Benim doktorum fazla olması problem değil 0 bile çıksın sorun olmaz demişti. Ama tiroid yetmezliği yani hamilelikte belirlenen değerin üstünde çıkması sıkıntı. Normal insanlarda sınır 4.5 iken hamilelikte en fazla 2.5 istiyorlar. Değer yukarı büyüdükçe hormonlar çalışmıyor demek, yani hipotiroidi. Sizin ise fazla çalışıyor. Doktorunuz güzel şeyler söyleyecektir merak etmeyin.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattı niz. . Doktorum tiroid biraz düşük dedi onu neye göre dedi o zaman tam anlayamadım.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattı niz. . Doktorum tiroid biraz düşük dedi onu neye göre dedi o zaman tam anlayamadım.

Şöyle söyleyeyim, tiroid düşük derken sayısal değerini söylemiştir çünkü 0.27 gibi bir şey yazmıştınız. Evet çok düşük bu çok çalıştığını gösteriyor. Ters işliyor tiroidde durum. Bildiğim kadarıyla bunun çok fazla zararı yok. Hipertiroidi gibi gözüküyorsunuz. Yine de 1.5 2 gibi bir değeri istiyorlar. Eğer 2'nin üstüne çıkarsa sorun olabilir derler ki zaten konularda yazılı olanları gördüyseniz bunda bile içimizi rahat tutmamız gerekir. Yukarı çıktıkça değer, tirodlerinizin çalışması azalıyor.
Hastaneye gidecektiniz. Ne oldu sonuç?

EVET hastaneye gittim hem dahiliye hem kadın doğuma ikisi de sizin söylediğinizi söyledi. Netten okuduğum için yanlış anlamışım buyutulecek bir durum yokmuş . Allah hepimize Bebeklerimizi sağlıcakla kucağımiza almayi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…