• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım sütüm kesildi

tugbacozar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2011
520
2
66
Burdur
arkadaslar 4,5ay az cok emdı 5. ayın ıcındeyız. dogumdan berı sutum cok azdı arada artıyordu . yemedıgım içmedıgım bısey kalmadı.şimdi ise 2 haftadır yok.süt akmadıkca bebgımde emmıuor sınırlenıyor bagırıyor. bırıkmıs sütüm var gögüsümde.onu sagıpta tekrar emzırsem bebgımı olurmu bır bılgınız varmı. eşimlede bu yuzde aramız bozuk nasıl sutun olmaz falan dıe.yapabılecegım bıseyde yok artık

arkadaslar 4,5ay az cok emdı 5. ayın ıcındeyız. dogumdan berı sutum cok azdı arada artıyordu . yemedıgım içmedıgım bısey kalmadı.şimdi ise 2 haftadır yok.süt akmadıkca bebgımde emmıuor sınırlenıyor bagırıyor. bırıkmıs sütüm var gögüsümde.onu sagıpta tekrar emzırsem bebgımı olurmu bır bılgınız varmı. eşimlede bu yuzde aramız bozuk nasıl sutun olmaz falan dıe.yapabılecegım bıseyde yok artık

göğsünüzdeki birikmiş sütü neden sağıyorsunuz ki..direk verin bebeğinize o emsin boşaltsın...

sütünüzün artması için bir tencere kuruincir kayısı ve üzüm karışık bir tencere komposto yapın...suyunu için...ayrıca bol su içmeye çalışın...ayrıca hergün yatmadan süt için pekmezle karıştırıp..sütünüz mutlaka artacaktır...

göğsünüzdeki birikmiş sütü neden sağıyorsunuz ki..direk verin bebeğinize o emsin boşaltsın...

sütünüzün artması için bir tencere kuruincir kayısı ve üzüm karışık bir tencere komposto yapın...suyunu için...ayrıca bol su içmeye çalışın...ayrıca hergün yatmadan süt için pekmezle karıştırıp..sütünüz mutlaka artacaktır...

tşk edderıımm cevap yazdıgınız için

çocuğun sık emmiyosa sütünü sağmalısın ama birikmiş sütü neden sağacaksın ben de anlamadım. bebek emsin emdikçe beyne uyaı gider ihtiyaç artar sütte artar.. yani inş... ben çalıştığım için sütüm zamanla azaldı ama ucunda ölüm yok eşinin gereksiz baskısını dert edip de sütün daha da fazla azalmasın.

Bence zorlada olsa emzirin, eminim sutunuz gelecektir baska birsey vermeyin,bakin gorun acikinca nasil emecek bol,bol sivi tuketin..

Sakin olun,hic caninizi sikmayin stres yaptikca sutunuz iyice gitmesin....

bu tur esleride hic anlamiyorum,destek olacagi yere kostek oluyor...

bol sutlu gunler dilerim...

Son düzenleme:
selam, umarım bu arada sütünüz artmıştır, ama eğer azalma varsa bol bol et, baklagil ve komposto türüşeyler yiyip içmelisiniz. Yani bol su içmeyi de unutmayın.Ha eğer göğsünüz de çok dolar ve sertleştiği için çocuk emmez ise o zaman biraz sağıp tekrar vermelisiniz.

eger azda olsa süt geliyorsa bu yöntemler bir miktar artıracaktır.
bol sıvı şeyler mesela az şekerli komposto rezene çayı hatta eczanelerde satılan anne çayları var onlarda işe yararacaktır.

Herkesin sütü 2 bebeğe yetecek kadardır diye okumuştum bir yerde. İnsan vücudu öyle mucizevi ki doğum sırasında nasıl herşeyi biliyo, uyguluyo ve doğum olayı gerçekleşiyorsa sonrasında da bebeğine yetecek besini kendisi sağlıyor.
" Sütüm yetmiyor; sütüm kesildi" gibi söylemler yalnızca çevrenin etkisiyle ve inançla oluşuyor. Herkesin sütü bebeğine yeter. Ama herşeyin başı huzur,inanç, uyku ve mutluluk..
4 aylık bir kızım var. O kadar çok okudum ki sütüm kesildi, sütüm yetmedi vs. diye. Malum ilk aylardaki koşuşturma,yorgunluk, ve okudum yazıların etkisiyle 3. ay döneminde sütüm hakikaten azaldı.Normalde 100-130 ml sağardım, sağdım sağdım 80 i bulmadı.E tabi direk psikolojik çöküntü , sütüm azaldı düşüncesi herşeyi etkiledi..
Sonra harika doğum doktorumun yukarıda yazdığım sözleri aklıma geldi tekrar tekrar konuştum ve inandım..
Sütüm tekrar eski haline döndü,sağdıkça yetti,arttı..
Benim kızım emmiyor,benim hatam..İlk haftalarda yara olunca kolaya kaçtım belki ve sağıp biberonla verdim.Şu an mememi yalnızca uyku arasında o da çok nadir alıyor.Ama ben yine de kızımı kendi sütümle besliyorum..Bu bana yetiyor..
Dediğim gibi sadece sütünüze ve kendinize inanın,güvenin.Yeterli uyuyun,su için.Huzur=süt
Psikoloji herşeyi etkiliyor.
Bol sütlü günler....

sütünüzün çoğalmasını istiyorsanız 2 kural var en az 2.5 lt su ve sık sık emzirmek.

bebeğiniz açken ilk önce emzirin bazı bebekler memeden emmeye isteksiz olabiliyo bizimkide öyleydi gerçi benim göğüs ucum çıkık değildi... ama aç kalınca öle yapıştıkı 1 ay sonra o hiç olmayan göğüs uçlarım çıktı...

açken emzirdikten sonra hala göğsünüzde süt kalıyosa bunuda sağın ve dondurucuya koyun bebek doyuyosa vermenize gerek yok. çünkü göğüsünüzden nekadar süt çıkarsa yerine okadar süt göndermek için beyninz emir veriyo.

öle süt yapıyo diye şunu bunu yerseniz sadece kilo aldığınızla kalırsınız. süt arttıran yiyicek yoktur tatlı, soğan, bulgur pilavı falan derler bunlarında süt arttırma nedeni bizi susatması ve bol su içmemizdir. fakat süt kalitesi için bir bebek hemşiresi bana boza ve dere otu ,evde kendinizn hazırladığı taze meyve suyu tavsiye etmişti.

kaygılanmayın özellikle bebeğinizi emzirirken sütün yok senin falan diyen varsa o kişilerin yanındada emzirip moralinizi bozmayın.

doğum öncesi kaygılarımdan dolayı danıştığım doktorun söylediğine göre bir annenin vücudunda tıbbi bir özür yoksa her annenin sütü bebeğine yeter. yeteri kadar sıklıkta emzirdiği ve sıvı aldığı taktirde tabiki.

2,5 lt su bunun yanında rezene ve bolca bulgur pilavı :D vede akşamları yatmadan salata yemelisin.Asla suyu ihmal etmemeilsn birde sütüm yok diye düşünmemelisin .

Back