Herkesin sütü 2 bebeğe yetecek kadardır diye okumuştum bir yerde. İnsan vücudu öyle mucizevi ki doğum sırasında nasıl herşeyi biliyo, uyguluyo ve doğum olayı gerçekleşiyorsa sonrasında da bebeğine yetecek besini kendisi sağlıyor.
" Sütüm yetmiyor; sütüm kesildi" gibi söylemler yalnızca çevrenin etkisiyle ve inançla oluşuyor. Herkesin sütü bebeğine yeter. Ama herşeyin başı huzur,inanç, uyku ve mutluluk..
4 aylık bir kızım var. O kadar çok okudum ki sütüm kesildi, sütüm yetmedi vs. diye. Malum ilk aylardaki koşuşturma,yorgunluk, ve okudum yazıların etkisiyle 3. ay döneminde sütüm hakikaten azaldı.Normalde 100-130 ml sağardım, sağdım sağdım 80 i bulmadı.E tabi direk psikolojik çöküntü , sütüm azaldı düşüncesi herşeyi etkiledi..
Sonra harika doğum doktorumun yukarıda yazdığım sözleri aklıma geldi tekrar tekrar konuştum ve inandım..
Sütüm tekrar eski haline döndü,sağdıkça yetti,arttı..
Benim kızım emmiyor,benim hatam..İlk haftalarda yara olunca kolaya kaçtım belki ve sağıp biberonla verdim.Şu an mememi yalnızca uyku arasında o da çok nadir alıyor.Ama ben yine de kızımı kendi sütümle besliyorum..Bu bana yetiyor..
Dediğim gibi sadece sütünüze ve kendinize inanın,güvenin.Yeterli uyuyun,su için.Huzur=süt
Psikoloji herşeyi etkiliyor.
Bol sütlü günler....