Bebek Beslenmesi yardım(süt azlığı ve süt pompası)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rosebud35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
137
7
116
İzmir
1.5 aylık bir kızım var. daha 10 günlükken mama takviyesine başladık. Sütümü 3-4 saatte bir sağıyorum ve hep 30cc kadar çıkıyor. kızım göğüs uçlarım içe dönük olduğu için ememedi. bende sürekli sağıyorum. Sütüm hiç artmadığı gb azalmayada başladı artık. medela lactina diye bir pompa kiraladık ayrıca medela mini elektriklide var. Ama ne fayda sütüm hiç artmıyor. bitki çayları, still tea bu sitede ne önerildiyse denedim. benim gibi sürekli sütünü sağıp, sütü bol olan ve artan var mı? Hangi marka pompa kullanıyorsunuz? gerekirse pompayı değiştiricem. bebek emince kahverengi kısmınıda ağzına aldığı için süt artıyormuş diye duymuştum. pompa sadece ucunu uyarıyor tabi.. ondan olduğunu düşünmeye başladım..

canım benimki doğru düzgün emmiyor. Ben pompayla arttırdım sütümü

Benimkiside ememiyor,göğüs ucum yok..sütü sağıp veriyorum..ama bizimkisi daha 12 günlük,doktorumuz 15. gün biberonu kesip atacaksın ki emsin dedi..sarılık olmaması için biberonu kullanmama izin verdi..süt göğüslerden tam boşalmadığı için süt bezleri çalışmaz ve süt azalırmış bilginize..

bebeğim 7 aylık doğduğundan beri sağarak veriyorum.makine süt azaltmıyor ama düzenli sağacaksın.

Benimde gögüs ucum olmadıgı için medelanın elektriklisini kullandım, çokta memnun kaldım tıpkı bebeğin emişi gibi ayarlanmış,zamanla gögüs ucumu çıkardı makina, bende sağmayı bıraktım.Sütü azaltmıyor,ama düzenli olarak en az 2 saatte bir sağ ve arada da bebeğin emsin diye ugraş,benim kızımda tutamadı 40 gün ugraştım sonunda zafer benim oldu :) Allahım yardımcın olsun.sağlıkla büyüt yavrunu.

bende medelanın ev tipi vardı, sonra hastane tipinide kiralamıştım. Dün ameda ev tipi aldım. çift göğüs aynı anda sağıyor, ayrıca bi msj başlığı gb bişi aldım, sütü artırıormuş. 3 saatte bir 15 dk ikisini aynı anda sağıyorum. göğüs ucum çıkarmı bilmiyorum ama çıksada emer mi onu hiç bilmiyorum.umarım sütümü brz artırır tüm bu çabalar..

Kraft ya da Avent in pompasını öneririm.Ben kraft kullanıyorum. Bol su ve süt içmeniz de sütü arttırır.Bebeğinizden önce siz kendinize dikkat edin. Psikolojinizi bozmayın.Bu da sütü azaltır.

Bende aynı sorunu yaşadım.Göğüs ucum azdı.Ama önce silikon göğüs ucuyla emzirdim biraz sonra ucu çıktı şimdi normal emziriyorum.Sürekli sağmak yetmez bence emmeside gerekiyo.Ben sadece süt akmaya başladığında bebeğim uyuyosa sağıyorum

Benim emzirme sorunum yok ama çalışmaya başlayınca kızım biberondan emmeye alışsın diye pompa aldım. Avent manuel saklama sistemli daha dün elime geçti. 2.5 saatte bir sağıyorum ve sütümün baya arttığını gördüm. 2 sağmada 140 ml süt çıktı bugün.Slikon masaj başlığı göğsün koyu kısmını uyarıyor ve bebek emiyormuş gibi acı vermeden sağılıyor. Güzelmiş benim hoşluma gitti.

benim bebeğimde 3 gün emmedi..pompayla sağdım ama oda çok acıttı canımı göğüs ucumu yara yaptı. sonra silikon meme ucu aldım öyle öyle öğrendi. aç kaldığı için daha çok hırslandı ve sonunda tuttu şükür...

Avent elektrikli pompa kullanıyorum. UgurZ'nin dediği gibi silikon başlık çok faydalı. Onunla sağınca kesinlikle daha çok çıkıyor. Ama ben önce manuelini alıp onunla beceremeyenlerdenim. Elektriklisini daha kullanışlı buldum. Bir de ikisini aynı anda sağınca daha çok fışkırıyor. Sağarken su vb içmek, mutlu olmak, süt az olsa da umutsuzluğa kapılmamak, sağarken bebeğe veya resmine bakmak ayrıca tavsiye edilir.

amedanın da msj başlığı gb bişi var, onuda aldım ben ve sütüm brz olsun arttı gb.. bakalım yeterli seviyeye ulaşabilecek mi? ama süreklidüzenli sağıyorum, düzenli sağmak gerçekten çok faydalıymış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…