• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama yardım!saçım boya tutmuyor !!!!!

aknzcn

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
118
3
318
Diğer
slm! saçım boya tutmuyor boyasamda 1 hafta içinde hemen akıyor ne yapmam lazım önerilerinizi bekliyorum

açık renklere mi boyuyosun?

canım saçlarına yoğun bakım uygulamalısın. çünkü yıpranmış, tellerinin pulcuk yapısı bozulmuş saç boya tutmaz. benim de böyle her ay komple boyamaktan sıkıldım artık. sadece dip boyası yapmak istiyorum ama kulak hizasından sonraki kısımlardan hemen akıyor boya çirkin duruyor. kulak hizasından sonraki saçlarımda altta röfle vardı ve çok yıpranmıştı. bu yüzden akıyor. 6 ay yoğun bakım uygularsan daha iyi sonuçlar elde edersin. ama bunun dışında kuaförler kolay akmasın boya iyice saç teline işlesin diye bazı maddeler ekliyorlar boyaya. güvendiğin bir kuaföre gidip boyanın saçından hemen aktığını söylersen buna uygun bir işlem uygulayabilir. en azından 2-3 ayda bir komple boyarsın.

ilginize teşekkür ederim arkadaşlar boya markası belli bir şey kullanmıyorum ne o an denk gelirse onu ama evdede boyasam kuaförede boyatsam aynısı oluyor genelde saçımı kızıl tonlarında boyatıyordum sırf bu akma mevzusundan vazgectim ve kestane boyattım ama o da hemen aktı gecen hafta akaju kestane boyadım o da 1 haftada aktı özellikle önerdiğiniz bi boya markası var mı bir de onu deneyeyim

saçın yıpranmış cancazım ondan boya tutmuyor. bence bakım yap saçına

adet döneminde tutmuyor benim bildiğim birde saç çok yıpranmış ve bozulmuşssa tutmaz. yada senin saç yapınla alakalı da olabilir. saçına boya yaparken üşümeyeceğin gibi ve özellikle ayaklarını yanmayacak derece sıcak sudayken boya belki vücüt sıcaklığın yeterli olmuyordur.

bencede bi bakım olayına gir forumda cok bakım kürleri var ordan arastırabilirsin a.s
sonrada bi teline denersin tutup tutmayacagını

buarada hangi renk sacın ve sen hangi renge boyadın ?

hepinize teşekkür ediyorum sanırım benim saç yapımla ilgili ama yinede bakım kürü uygulayacagım saçım koyu kahveydi kuaför en son açtı ve üstüne kestane tonu bir renk attı ama boya hemen 1 haftada akınca bende üstüne akaju kestane diye bir renk boyadım

Kızlar aynı problem bendede var, bende bundan 5-6 ay öncesi çok yoğun ve sık bir röfle yaptırmıştım sanırım saç tellerim çok yıprandı. O zamandan belli kapatmaya çalışıyorum olmuyor, dipdeki sağlıklı saçlar boyayı tutuyor fakat aynen kulak hizasını altındaki kısım 2. yıkayama kalmadan akıp gidiyor hatta ilk yıkamada bile bariz belli oluyor. İlk başlarda defalarca kuaföre boyattım olmadı, kızdım kuaförlere beceremiyolar diye ama bende boyadığımda sonuç aynı oluyor. Saçım yanık kırık değil ama pigmentleri işte o pulcuklar denilen şeyleri gitmiş ve ne yaparsam olmuyor. Bu dönemde 3 kez kestirmek zorunda kaldım saç kalmadı resmen ama hala o renk almayan saçlardan var kafamda. Her boyamada hayal kırıklığı yaşıyorum. En son gittiğim kuaför bu saçı siyaha boyasak bile başka renk çıkar dedi :53: Geçengünde ne alakaysa gidip kızıl alıp boyadım, dipler tuttu ama istediğim renk değildi sadece bakırı rengi oturtamadığım için ani bi kararla almıştım bu rengi. Sabah akşam yıkadım zaten uçlar boya atmaya meraklı hemen gitti boya ama uçlar kaldı şimdi diplerdeki kızılla uçlara napıcağımın çaresizliğindeyim dışarı çıkmak gelmiyor içimden ve her çıktığımda boya alıp gelip kullanıp tekrar hayal kırıklığı yaşıyorum.
Çok uzattım kısacası boya tutmamasının nedeni pigmentleri ölmüş saçlar ve bu saçlara yapılacak pek bişey olduğunu düşünmüyorum. Bakım bile almıyo uçları ama yinede yapıyorum. Şu açıcıları mümkün olduğunca kullanmamak lazım :43:

Son düzenleme:
merhaba ben saçımı çok sık bıyuyan biri değilim saçlarımınn durumu ii olduğunu sölemişti gititğim kuaför ama saçımı son zaman mora boyamaya karar verdim ve 3 gün snra aktı boya bunun üzerine 15 gün snra tekarar mora boyadık gene aktı aradan 2 ay snra gene boyadım hene aktı :d istediim renge boyayamıorum saçım siyah açtık saçımı ama gene olmuor akıor devamlı bakım yaptırmama gerek olmadığını ama kuru saçlarım olduğunu sölemişlerdi bu durumda yapabileceğim bir şey varmı bir öneriniz fikriniz varmı yardımcı olursanız sevinirm biraz fikre ihtiyacım var Tşkler:43:

Back