• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama yardım:saç diplerim yara oldu!

cottonheart

Zeynebin annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
750
14
118
40
İstanbul
ben 2 aydır paletteyle boyuyorum ama bana boya yarmıyor sanırım saç diplerimde aşırı kaşıntı ve yer yer pul pul dökülme var bazı yerlerde kanıyor acaba boya bana alarjimi yaptı yoksa diplerimi tahrişmi etti ben yıllardır röfle kullanıyordum 2 aydır kendim evde boyuyorum ama bundan bir 8 yıl öncede kolestonla boyuyordum ozamanda bir ara böyle yara olmuştu dr.a gitmiştim şimdi yıllar sonra yine aynı sorun oldu acaba amonyaksız boya alsam böyle sorun olurmu aranızda böyle olan varmı arkadaşlar

ayyyy sakınn bence bu boyama işinden vazgeçin yada iyice görünün bir uzmana eğer sorun boyadaysa boyamayın, öyle bir haber vardı saç boyası yüzünden bir kızcağızın yüzü gözü şişmiş saçları dökülmüştü ,Allah korusun ,müdahale etmeyin yeni bir boya ile

ya canım daha öncede olduğunda doktor bir müddet boyama ama bu ilacıda kullan demişti yine yenilerse bu önemli bir sorun ihmal etme demişti ozmanlar vıcık vıcık yara olmuştu resmen 8 yıldırda hiç olmadı herhalde boyadan oluyor çünki röfle yaparken böyle sorun olmadı acaba amonyaksız alsam böyle sorun olurmu eşim boyamamı istemiyor zaten korkudan boyadanda oldu diyemiyorum sen bilirsin canım lorealın amonyaksız serisinde sarı varmı ben bu ara sarıya taktım başıma bir iş gelicek ama dur bakalım

serisini bilsem bile amonyak mı zarar veriyor saç diplerine biliyormusun ya değilse ,risk alma bence boşver hem zaten uzun zamandır röfle kullanıyormuşsun demekki yakışıyor devam et bence [ hem laf aramızda erkeklerde bayılıyor o saça] yada [ belki yaptırmışsındır ama] alerji testi yaptırarak boyanın hangi maddesinin sana zarar verdiğini tespit etsen daha emin adımlar atardın

bende en son bi kutu vitalle paletteyi karıştırıp boyamıştım..normalde palette bende kaşıntı.alerji fln hiç yapmaz ama o vital mahvetti beni ya veya ikisi etkileşim göstermiş de olabilir...saç diplerim nasıl kaşındı dedim heralde diplerim yancak..allahtan öyle bişey olmadı bi daha da vital kullanmam!size de palette aynı etkiyi gösterdiyse kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederimkaydirigubbakcemile5

ya amonyaksız boyalardada olurmu acaba sende başka boya kullanınca yine aynı sorun oldumu benim acaba boyadanmı oluyor yoksa palettemi alerji yaptı anlamadım lorealdede sarı yok amonyaksız seride ne yapıcam bilmiyorum

serisini bilsem bile amonyak mı zarar veriyor saç diplerine biliyormusun ya değilse ,risk alma bence boşver hem zaten uzun zamandır röfle kullanıyormuşsun demekki yakışıyor devam et bence [ hem laf aramızda erkeklerde bayılıyor o saça] yada [ belki yaptırmışsındır ama] alerji testi yaptırarak boyanın hangi maddesinin sana zarar verdiğini tespit etsen daha emin adımlar atardın

canım dedimya ben yıllarca röfle yaptırdım ama herkes benim saçlarımı konuşuyordu birde sık sık attırıyordum sapsarı saçlarım vardı evlenince hiç istermi eşler böyle dikkat çeken saç bende ne yapayım bari yavaş yavaş açarım kızmaz dedim zaten hamileliktede boyamamıştım uçlarda röfleler vardı bende üzerine kumral boyadım geçen ayda bir ton daha açılsın diye açık kumral boyadım ama bana yetmedi tabi:) şimdide sarı istiyorum

inan pek emin olmamakla beraber örneğin bir kişinin birşeye alerjisi var ama tam neye belli değil ne olduğunu bulmak için ,şüphelenilen madde vucuda veriliyor ve takip ediliyor ,öyle öyle bulunuyor diye biliyorum [ ama besin maddelerine karşın alerjilerde duydum bunu ,kimyasallarda ,cildin alerjisini nasıl tespit ederler inan bilemeyeceğim)

evet ya bende okadar saç boyadım.ilk kez paletle boyadığımda saç derim yandı kabuk kabuk yara oldu.kuaför saç diblerinmi kaşınıyor dedi hayır boyadan dedim.temiz saça uygulamıştım ondanmış.yani saç temizken boyanmayacakmış.

bnde çok temizken boyadım canım ondanmı oldu acaba demekki o saçtaki yağlı tabaka boyadan koruyor cildi aklımda olsun birdaha yağlıyken boyucam

bende de oldu son zamanlarda palette kullanıyorum ve son 3-4 aydır falan sık sık boyadım yani 3 hafada bir .hızlı uzamaya başladı ve de beyazlarım vvar mecburen...hiç aklıma gelmemişti paletteden olabileceği tabi sık boyamam da etkendır belki

Seçtiğiniz boya yüzünüzü şişirebilir, derinizde yaralar açabilir. Lois Queen'in başına gelenler, sadece bir kutu boyayla oldu

13 yaşındaki Lois Queen sadece saçını boyamak istemişti.Dünyaca ünlü bir markanın boyasını alan Lois, saçını boyamakla kalmadı, yüzünü mahvetti.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, Londra'da yaşayan çocuk yaştaki kız, saçlarının rengini değiştirmek istiyordu. Girdiği bir marketten L'oreal marka 'çikolata kahve' rengi boyayı alan Queen, 14'üncü yaş günü şerefine saçını boyamak çin eve gitti.

Ancak değişiklik neredeyse hayatına mal oluyordu.

Kutudaki boya talimatlarını bir bir yerine getiren ve saçını boyayan küçük kız, 48 saatlik alerji testini de dikkate alarak işlemi gerçekleştirdi.

Üç gün sonra yüzü gözü şişmeye başladı. Durumdan korkan annesi kızını hastaneye götürdü ve doktorlar Lois'e çeşitli alerji testleri uyguladı.

Lois yüzündeki acıyı şöyle tanımlıyor "Önce gözlerim kızardı ve yanmaya başladı. Ardından şişti. Ertesi gün gözlerimi zar zor açabiliyordum. Çok acı vericiydi. Kör olacağımı sandım. Babam bir uzaylıya benzediğimi söyledi"

Sadece güzel görünmek isterken yaratığa dönüştüğünü belirten Lois, bütün bir hafta okula gidememiş, yemek bile yiyememiş. Lois Queen'in annesi kızının bir daha saçını boyamak istemediğini ve gerçekten de çok korktuğunu söylüyor.

L'oreal firmasının daha önce de karşılaştığı bu durum, yetkilileri ayağa kaldıracak gibi görünüyor

(alıntıdır.)

olabilir canım ama biz boyamayı sevdiğimiz için böyle binde bir çıkan şeyler bizi pek korkutmuyor anca bizim başımıza gelicek öyle bırakıyoruz yapmayı benim dipler geçti gibi ama bu ay kolestonla boyucam bakalım onda da aynı sorunu yaşarsam benim saç derim hassas sanırım

kıslar ,ben 3 hafta önce loreal castıngle eltime boyattım saçımı,
saçımı yıkadım ,eltimin yanına geldim gözlerimde birden yanma başladı,
şakır şakır yaşlar akıyo falan
bi süre gözlerimi açamadım,sona hafifleyip geçti,ben o gün ellerime krem sürmüştüm heralde kremli ellerimi gözlerime sürdüm diye yordum ama,
daha sonraki günlerde 5 yada 6 yıkamada her seferinde,gözlerim hafif yanıp geçti,
şimdi bu yazıyı okuyunca anladım,boyanın zararından olduğunu:((

benimdeşimdi aklıma geldi bendede gözlerimde yanmada olmuştu hatta içine sabun kaçmış gibi kan çanağı oldu gözlerim bize boya yaramıyor galiba geçen gün orielle açarkende hafifi gözümün kenarına sıçradı aynı şey oldu Aman kızlar çok dikkat edin yaparken kim vurduya gitmeyelim güzelleşicez derken

Back