Yardım-Pilates seti(top,lastik,mat) tavsiyesi olan var mı?

sevalkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
221
29
Ben voit marka kullanıyorum Boyner'den almıştım memnunum...

Set olarak almadım, ayrı ayrı aldım... Zaten top ve bant gerekli, gerisinin pek bir önemi yok.

Ölçüsüne gelince, boyunuza göre seçiyorsunuz.

Boyunuzu söylerseniz yardımcı olabilirim.

150 - 165 cm boy - 55 cm top
165 - 180 cm boy - 65 cm top
180 - 190 cm boy - 75 cm top alabilirsiniz.

eğer pilates topunu hesaplı markalardan alacaksanız ''et kalınlığı'' yeterli olmayacağından boyunuza göre biraz daha büyük bir top almanız gerekir. çünkü ağırlığınızla bir miktar çökecektir. bu da bazı egzersizleri doğru yapamamanıza sebep olabilir, kendinize zarar verebilirsiniz

150 - 165 cm boy - 55 cm top
165 - 180 cm boy - 65 cm top
180 - 190 cm boy - 75 cm top alabilirsiniz.

eğer pilates topunu hesaplı markalardan alacaksanız ''et kalınlığı'' yeterli olmayacağından boyunuza göre biraz daha büyük bir top almanız gerekir. çünkü ağırlığınızla bir miktar çökecektir. bu da bazı egzersizleri doğru yapamamanıza sebep olabilir, kendinize zarar verebilirsiniz

ben de yeni başladım . 75cm almıştım topu boyum 1.74. ebru şallı sitesine göre dogru ama yabancıların yaptıgı videolara bakınca benim topum daha büyük gibi duruyor yani top yerdryken yaklasık dizlerine gelmiş benim topum bayagı üstünde. o açıdan emin olamayıp 65 ile değiştirdim sizce doğru mu yaptım acaba??
önceki 75cm lik top oturunca bayagı yayıldıgı için videolardakine göre daha geniş ten teması kuruyor biraz da o açıdan küçük top aldım