Tuvalet Eğitimi yardim oglum atina yapiyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

perimasali73

Guru
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
12
1
286
- Yurtdışı
selam kizlar ben yeni bir uyeyim biraz acemiyim yani
benim oglum 8 yasinda ilk okul 2 sinifa gidiyor.2 ysina geldiginde tamamen temizlenmistik yani hem gunduz hem gece bez derdimiz yoktu sonra birden gece altini islatmaya basladi denemedigim sey kalmadi ama pek bir ise yaramadi gece en az 3 defa cise kaldiriyoruz ama nafile bir firsatini bulup hallediyor bir bilgisi yada yardimi olabilecek varmi simdiden cok tesekurler
sevil CADIARZU

canım bu yaşta altına yapan çocukların mutlaka bi dr a götürülmesi lazım... önce tuvaletini tutamamasına sebep olabilecek herhangi fiziksel şikayetinin olup olmadığı kontrol ettirilir daha son bişey çıkmazsa psikolojik nedenler araştırılır...
çünkü çocuklar bastırılmış duygularını bu şekilde ortaya çıkarıyorlar... dikkat çekmeye de çalışıyo olabilir ama mutlaka sebeinin araştırılması lazım...
bir de 2 yaşından evvel baskıyla tuvalet eğitiminin okul zamanı sorumluluk almaya başladığı zaman tekrar sorun yarattığını okumuştum... bu senin için geçerli olmayabilir ben konunuzu okumaya gelecek yeni tuvalet eğitimine başlayacak arkadaşlar için söylüyorum..

canim doktorlar ileri yaslarda birden ortaya cikan alt islatmalari icin mutlaka tetkikler yaptirmayi uygun goruyorlar. bence gec kalmadan hemen uzman bi hekime gotur tum testlerini yaptir fizikse bi sorunmu var arastirin .ilk tuvalet egitiminde zorlamalarin olmasi,yeni bi kardes gelmesi, ilgi cekmek istemesi...vs nedenlerde tekrar altini islatmasina neden olabiliyor Allah kolaylik versin

tesekurler ilgiliniz icin
tuvalet aliskanligina kendisi alisti abla ile birlikte yani baski yoktu ama benim calismaya baslamam galiba onu sarsti cunku tum arastirmalar yapildi kan tahlili idrar tahlili beden kontrolu hersey yolunda yanliz oglum hiperaktiv belki bununla baglantili da olabilir hicbir sey yapamiyorum ve cok uzuluyorum onun ici cunku arkadaslarinda yatili kalmak istiyor ama bu su an mumkun degil

aynı sey ablamın oğlundada var oda aynı yasta kardesi olduktan sonra o kadar özen göstermelerine rağmen önceleri çişle basladı ardından kakasınıda yapıyordu.çoçuk pskoloğundan çocuk nöroloğuna kadar her yere basvurdular tamamen psikolojik tanısı kondu.şuan terapi görüyor.biraz iyileşme var gibi ama henüz tam olarak atlatamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…