• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardim! normal dogum yapanlar

lupinus

bir melek var tam şuramda
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2014
606
48
73
Merhaba herkese. Ben bir konuyu cok merak ediyorum normal dogum yapabilnek icin herhangi kilo siniri var mi? Aranizda normal dogum yapanlar kac kiloyla doguma girdi? 76 kiloyla hamile kaldim ve su anda 80 kiloyum ve onumde daha cok yolum var. Normal dogum yapmayi cok istiyorum fakat kilodan dolayi yapamazsam diye de cok korkuyorum.

yengem yaptı 82 kiloydu bir sorun olmamıştı ama doktoruna sormalısın tabiki........

Tesekkurler :) Tabi ilerleyen donemde doktorumla konusup uygunluguna gore karar vericem ama doktorum kiloya takintili birisi oldugu icin surekli baski yapıyor ve ben resmen korkuyorum ya kilo alirsam diye...

kilona dikkat etmelisin bence benim akrabam hamilelikte çok kilo almıştı dikişleri yağdan çıkmıştı tekrar dikiş falan atılmıştı dikişler atılıp tekrar yırtılabilir kilodan canım

kilona dikkat etmelisin bence benim akrabam hamilelikte çok kilo almıştı dikişleri yağdan çıkmıştı tekrar dikiş falan atılmıştı dikişler atılıp tekrar yırtılabilir kilodan canım

Normal dogum yapti da oyle mi dikisleri acildi. Ya cok sikinti cok... insaallah daha fazla kilo almam

Çok kafana takma sıtresten daha çok alırsın ben 63 le hamile kaldım 81 le normal doğum yaptım dikişlerim falan hiç sıkıntı olmadı herkesinki aynı olucak diye bişey yok iyi düşün ki iyi geçsin hem önemli olan bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alman ne şekilde aldığın önemli değil

Kilolu hastalarda normal doğum tercih edilir çünkü sezaryen hem zor olur hem sonrasında karındaki dikişler ve yara yeri zor iyileşir enfeksiyona yatkın olur
Sana kilon var normal doğum olmaz diyen doktor olursa şayet koşarak uzaklaşmanı tavsiye ederim

Son düzenleme:
Kilolu hastalarda normal doğum tercih edilir çünkü sezaryen hem zor olur hem sonrasında karındaki dikişler ve yara yeri zor iyileşir enfeksiyona yatkın olur
Sana kilon var normal doğum olmaz diyen doktor olursa şayet koşarak uzaklaşmanı tavsiye ederim

Yok yok şükür öyle demedi doktorum ama tabi cevreden herkes agzini acmasiyla beraber ileride karsilasabilecegim ne kadar olumsuz durum varsa siraladigi ve dogumun rahat olmaz da bunlardan biri oldugu icin tedirginim biraz. Doktorum kilo kemik rahim yapisi gibi etkenlere bakiliyormus daha erken sanirim buna bakmak icin insaallah saglikla kucagima alirim bebegimi bazen sezeryana bile razi oluyorum. Suyumda artma olmustu da.

Çok kafana takma sıtresten daha çok alırsın ben 63 le hamile kaldım 81 le normal doğum yaptım dikişlerim falan hiç sıkıntı olmadı herkesinki aynı olucak diye bişey yok iyi düşün ki iyi geçsin hem önemli olan bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alman ne şekilde aldığın önemli değil

Gecen hafta suyumun arttigini öğrendim o zamanki psikolojiden sonra evet normal dogum daha guzel daha saglikli ama bebegimi normal saglikli bir sekilde kucagima alayim da dogum bicimim artik pek onemli degil. Aynen senin dedigin gibi...

Aslında hamile kalmak isteyenler ilk önce kilo vermek gerekiyor bence.hamilelik daha kolay geçer ve normal doğum yapma şansınız daha yüksek olur

Aslında hamile kalmak isteyenler ilk önce kilo vermek gerekiyor bence.hamilelik daha kolay geçer ve normal doğum yapma şansınız daha yüksek olur

cevabınızı yeni görüyorum. ben zayıflamaya çalışıyordum zaten hamile kalmadan önce. hatta spora gidiyordum rejim yapıyordum doktorum zayıflamazsan hamile kalamazsın dediği için korunmayı bıraktık ve ertesi ay hamile kaldım elimde olan bir şey değil herkez kilosu olmadan hamile kalmak ister ama maalesef olmuyo bazen işte Rabbime cok sukur ki bebeğim sağlıklı ve benim bir sıkıntım yok şimdilik... ama dediğin doğru korunuyorlarsa ve ya çok kilolularsa bence de zayıflamaya çalışıp sonra hamile kalmalı insanlar o zaman çok dert edecek bir şeyleri olmaz...

83 kilo ile hamile kaldım 89.6 ile doğum yaptım ne doğumda ne de dikişlerde sorun yaşadım. hatta sezeryan doğuma göre daha rahat bence. en iyisini doktorun bilir tabi. herkesin tecrübesi farklı çünkü

Tesekkurler :) Tabi ilerleyen donemde doktorumla konusup uygunluguna gore karar vericem ama doktorum kiloya takintili birisi oldugu icin surekli baski yapıyor ve ben resmen korkuyorum ya kilo alirsam diye...

63 kiloyla hamile kaldim su an 71 kiloyum ve son ayim dikkat edersen hersey oluyor ve bebegimin de cok saglikli oldgunu soyluyor dr kilosu falan da iyi ama cok sut ve sut utunleri tukettim bunkara dikkat et derim..gelisim olarak 2 hafta ileri bebek su an da

63 kiloyla hamile kaldim su an 71 kiloyum ve son ayim dikkat edersen hersey oluyor ve bebegimin de cok saglikli oldgunu soyluyor dr kilosu falan da iyi ama cok sut ve sut utunleri tukettim bunkara dikkat et derim..gelisim olarak 2 hafta ileri bebek su an da

tesekkur ederim canim toplamda 13 kilo alarak ortalama iki ay önce kizimi dunyaya getirdim cok şükür. Simdi emzirdigim icin yediklerimden kisamiyorum. Devam et bu sekilde ama son ay cok aldim ben kilo. Insaallah sen almazsin bebegin turp gibi dogar simdiden hayirli dogumlar...

Kizlar belki konuyla alakasi yok ama bem normal dogum yaptim iki ay oldu ve her wc den sonra hala bation kullaniorum dikis yerim mikrop kapmasin diye ne olur ne olmaz die siz ne.zaman kullanmayi biraktiniz

Kizlar belki konuyla alakasi yok ama bem normal dogum yaptim iki ay oldu ve her wc den sonra hala bation kullaniorum dikis yerim mikrop kapmasin diye ne olur ne olmaz die siz ne.zaman kullanmayi biraktiniz

batikon kullanmayı artık bırakmalısın bence. ben doğum yapmadım ama dış gebelik geçirip karnımda 1 aya yakın batikon kullandım. sağlık ocağında pansuman yaptırmaya gittiğimde doktor batikonu olması gerekenden daha uzun süre kulandığınız için dikişleriniz düşmemiş dedi. sanırım dikiş aralarında kalıntı bırakmış ve iyileşme sürecini geciktirmiş. bence doktorunuza danışmalısınız.

Back