Örgü Yardım!Nası örücem?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
C

ccerence

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi ccerence
image1xxl.jpg

annem uzakta oldugu için ondan yardım alamıcam onun yerine siz yardım eder misiniz bana.Bu hırkadan örmek istiyorum ama nasıl öreceğim;

1.ip ne almalıyım kaç numara şişle örmeliyim?bilenler tanır hemen...

2.kırçıllı ip mi alttaki yoksa üstteki beyazla siyah beraber mi örülmüş?

3.kırçıllı yerde örgü üstteki gibi düz örgü mü?

4.cep nasıl konulur? (çok fazla terim kullanmadan anlatırsanız iyi olur)

5.size anne diyebilir miyim Şeniz

6.ve sizce bu hırkanın arkası ön gibi yarım yarım mı olmalı yoksa sade krem ya da sade kırçıllı mı olmalı? mirmirmirmir

• Konu Sahibi ccerence
cevap veriyorum, hazırını al..
Valla süper bayıldım.. Hangi markanın ürünü acaba biliyor musun?

• Konu Sahibi ccerence
cevap veriyorum, hazırını al..
Valla süper bayıldım.. Hangi markanın ürünü acaba biliyor musun?

aaa aşk olsun ben kendim örmek istiyorum amaaa senağlama
kolay duruyor düz örgü bir nevi...bilenler anlatırsa sevinirm.

resmi ortaya karışık bölümünde biri eklemiş o arkadaşa sor istersen görürsün konuyu zaten...ortaya karışık'ta anırım moda başlıgı falan olsa gerek...

• Konu Sahibi ccerence
örgüye baktım senin için düz örgü desen yok siyah beyaz kısmında bir siyah bir beyaz alınmış cebe gelince benim bildiğim cep tarafından kesiliyordu daha sonra kesilen yerden ip takıp içe doğru örülüyordu inş yardımcı olmuşumdur

• Konu Sahibi ccerence
bak kolu atladım düşük kol yapılmış yani kol oyuntusu bırakmadan düz örülüyor

• Konu Sahibi ccerence
kırçıllı gibi duran yerde bi siyahı bi beyazı örmüş yani di mi?

anladıgım kadarıyla anlatıyım bi sen de yanlış varsa düzelt olur mu arkadaşım;

ön ve arkaya ; normal başlıyorum.kırçıllı duran yerde 2ip şeklinde...lastik duran yerleri örmüştüm daha önce hatırlarım elime alınca onları da geç.
ön ve arkada kol kısmına gelince oyuntu vermicem bunu diyorsun...
yanaın bülülen yerinde de sanrıım örgüden kesip lastikten artırmış..

bi de bunun görüntüsü gibi ve yumuşak olması için neyle kaç numarayla örmem lazım ve pamuklanma sarkmama dagılmama için hangi marka neyle örmeliyim bi çok çeşidi var iplerin alize şu bu türleri bilmiyorum neyle ne örülür..

• Konu Sahibi ccerence
kırçıllı gibi duran yerde bi siyahı bi beyazı örmüş yani di mi?

anladıgım kadarıyla anlatıyım bi sen de yanlış varsa düzelt olur mu arkadaşım;

ön ve arkaya ; normal başlıyorum.kırçıllı duran yerde 2ip şeklinde...lastik duran yerleri örmüştüm daha önce hatırlarım elime alınca onları da geç.
ön ve arkada kol kısmına gelince oyuntu vermicem bunu diyorsun...
yanaın bülülen yerinde de sanrıım örgüden kesip lastikten artırmış..

bi de bunun görüntüsü gibi ve yumuşak olması için neyle kaç numarayla örmem lazım ve pamuklanma sarkmama dagılmama için hangi marka neyle örmeliyim bi çok çeşidi var iplerin alize şu bu türleri bilmiyorum neyle ne örülür..

şimdi canım lastiğini yapıyorsun dediğim gibi bir beyaz bir siyah örüyorsun tabi lastikten sonra bir kaç kere arttırıp ör yoksa düz olur dökümlü olmaz o sana bağlı yani çok dökümlü istiyorsan çok arttıracan az istiyorsan az artıracan ön ve arkayı düz ör kol kesintisi verme koldada aynı şekilde kesinti yapmadan düz örüyorsun ipe gelincede kilo işi olandan al sana onlar yardımcı olurlar şimdi resimdeki ip nasıl onu bilemiyorum ipine göre şiş veriyorlar canım

• Konu Sahibi ccerence
hırkan bittiğinde önde duran lastik kısımlarına gelince oralardan şişle ilmik alıp örüyorsun zaten kendini gösteriyor canım üst kısımdaki beyaz yerde kesinti yapmış onun için yaka geniş ona dikkat et canım

• Konu Sahibi ccerence
CADIARZUçok zor be güzelim lastik örgüyü bile yaparken hatırlarım diyosun:roflol:bence hiç örgü örmediysen zor olcek ama illa örecem diyosan cep yapma bari onda çok zorlanırsın bence düşük kola benzio ama sanki yandanda az bi kesilmiş yaka ve alt lastiği sanırım daha ince şişle örmen gerekir o iki renk kısmı örerkende elini ne çok sık (çünkü büzüşür)nede çok serbest bırak (delik delik olmasın)hadi koley gessin bitir resmninide görelim sen yapabilirsen bende başlarıma.s.aa sakın bu arada sakın kızma hani öremezsin dedim die usta işi birazda hani bende cesaret edemem sonra beğenmeyip girmez mazallah bende kafasına geçiririm hırkayı:tomato:

örgü konusunda bilgin yoksa ve yakınında sana anlatabilcek bir kişi yoksa zoru başarmaya çalışıyorsun bence evet kırçıllı ip değil 1 siyah 1 beyaz düz örgü örülmüş. arkasınıda 2 renk yapma bence onuda bir siyah bir beyaz düz örgü ör. kol için kesim yapmıyorsun,cepler konusunda benimde çok bilgim yok genelde kitaplara dergilerden yardım alıyorum ihtiyacım olduğunda model çok güzelmiş. resmi aldığın arkadaşa sorsan anlatımı varsa ilgili sitede onu takip ederek yapman çok ii olur senin için
ya da bu modele benzeyen anlatımlı model bul ordanda aklına takılanlar konusunda yardım alalbilirsin cnm
kolay gelsin.

ayy süper yaa ben atkı örmek istiyordum ama dur bakayım sararsa örgü örmek bu modeli de örmeye çalışayım kış günlerinde sıcacık olsun gözümün nuru.
canım ben anneme sorayım o örgü bilir ama inşallah hırkanın modelinin çıkartabilir. eğer çıkartabilirse hemen yazarım.

CADIARZUçok zor be güzelim lastik örgüyü bile yaparken hatırlarım diyosun:roflol:bence hiç örgü örmediysen zor olcek ama illa örecem diyosan cep yapma bari onda çok zorlanırsın bence düşük kola benzio ama sanki yandanda az bi kesilmiş yaka ve alt lastiği sanırım daha ince şişle örmen gerekir o iki renk kısmı örerkende elini ne çok sık (çünkü büzüşür)nede çok serbest bırak (delik delik olmasın)hadi koley gessin bitir resmninide görelim sen yapabilirsen bende başlarıma.s.aa sakın bu arada sakın kızma hani öremezsin dedim die usta işi birazda hani bende cesaret edemem sonra beğenmeyip girmez mazallah bende kafasına geçiririm hırkayı:tomato:

örersem koyarım resmini...lastik örgüyü yaparken hatırlarım dedim çünkü hafızam çok iyi değil o yüzden hani şimdi nası örülüyo desen düzü bile anlatamam elime alınca hatırlarım o yüzden öyle dedim bilmedigimden değil.
yok kızmadım estafirullah.

örgü konusunda bilgin yoksa ve yakınında sana anlatabilcek bir kişi yoksa zoru başarmaya çalışıyorsun bence evet kırçıllı ip değil 1 siyah 1 beyaz düz örgü örülmüş. arkasınıda 2 renk yapma bence onuda bir siyah bir beyaz düz örgü ör. kol için kesim yapmıyorsun,cepler konusunda benimde çok bilgim yok genelde kitaplara dergilerden yardım alıyorum ihtiyacım olduğunda model çok güzelmiş. resmi aldığın arkadaşa sorsan anlatımı varsa ilgili sitede onu takip ederek yapman çok ii olur senin için
ya da bu modele benzeyen anlatımlı model bul ordanda aklına takılanlar konusunda yardım alalbilirsin cnm
kolay gelsin.

örgü konusunda az çok bilgim var kendime hırka örmüştüm düz örgüden ve lastikler falan işte...kolları kesmede annem vardı onla hallettim.neyse annemle konuştum akşam msni açıcak ordan atıcam örnegi de anlatıcak.teşekkür ederim sizlere..
bu dergileden ben de almak sitiyorum nerelerden alınır ya da tavsiye ettğin var mı

ahhh hiç örğü örmediğyes cok zor bir model seçmişin özellikle yaka ama cok istiyosan yapmak tarif edeyim yardımcı olmaya çalısalım
1 ince ,iple 3.5 gibi bir şişle örmen ğerek
2 . evet iki ip aynı anda örülmüş ve bir beyaz bir siyah 2 sıra sonra tam renklerin tersine yani beyazın üzerine siyah siyahın üzerine beyaz
3 cep her sırada tek tek kesiceksin tabi dönüceksin cebin yanından yani önü komple örmiyicen ve cep boyu yeterli olunca sişe kaç ilmek kestiysen cebi açarken artırıcaksın
4 arkada bence örneklidir düz olursa salar arka çünkü o örnek toplayan bir örnektir
5 insallah anlatabilidm sorun olursa yazarsın ama o yaka yı yapmak denk ğetirmek cok zor bu kadar emek insallah ğüzel olur ben de cok beyendim yapabilirim

:1shok:walla ben anneme sordum çok zor o sen öremezsin dedi anlatmadı da yaw sen önce atkını ör dedi dalgageçti benimlen resmen :kızgın:benneyaptımki

X