Yardım lütfen :(

Yelizyldzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
22
1
39
Merhabalar benim 19 aylık kızım var işe gitmek istiyorum fakat annem ve kv çok sosyal insanlar devamlı işleri oluyor. Eve baglı değiller sürekli. Ben iş teklifi aldım diş hekimi asistanı olarak sabah 8 akşam 8. Sadece c. Tesi tatil ve asgari ücret. Sizce çocugumu bırakıp gitmeye değermi o zebil olacak diye çok korkuyorum fikirlerinize ihtiyacım var

çalışıp çalışmaman maddi durumuna bağlı...

idare ediyorsan biraz daha bekle...ama maddi yönden kötüyseniz çalışıcan yapacak başka birşey yok..

19 aylık küçük değil ama bakabilecek biri olsa olabilirdi.
Şuan kreşe versen bile aldığın para oraya gidecek.
Diğer yandan sadece maddi anlamda değil senin sosyal ortamının ve nefes payının olması adına olabilir.
Kızın da yaşıtlarıyla sosyalleşebilir.

Çok mu ihtiyacınız var?

Sabah 7 de çıkıp akşam 9 da anca evde olursun. Pazarda çalıcaksın. Tüm gün ayakta, asgari ücrete, bebişini yalnız bırakıp.

Çok zorda değilsen değmez gibi. Evde çocuk bak o kadar süre, aynı ücreti zaten alırsın.

ben sizin yeriniz de olmuş olsam en azından 4 5 yaşına kadar kendim bakardım ondan sonra kreşe gönderirdim şuan onun en güzel zamanlarıdır asgari ücretle aldığınız paradan bin kat değerlidir madem idare etmişsiniz şimdiye kadar 2 sene 3 sene daha idare edin sonra çalışırsınız 12 saat için asgari ücret oldukça az

Sabah 8, akşam 8 çalışıp mesai almadan asgari ücretle çalışmak kanunlara aykırıdır.

Çalışmayın, en önemli neden çocuğunuz sizi çok çok uzun saatler göremeyecek eve gidince de onunla vakit dahi geçiremeyceksiniz yorgunluktan, hadi iş yapayım, şunu halledeyim sonra uyku vakti. Normal çalışma saatleri olsa 6 gibi evde olurdunuz da çocuğunuza da yeterdiniz.

Bence çalışmamanız için ikinci neden ise insanları böyle sömüren bir yerde kwndinizi kullandırmayın. Bir diş doktorunun kazancı bir insana mesai veremeyecek kadar az değil, çalışan değil köle arıyor terbiyesiz. Bir de eğitimli doktor dersin.

Bence daha iyi bir iş bakın, asgari ücretle de olsa daha insani koşullarda olsun...

degmez gıtme derım...bende meslegıme ara vermıstım..kızıma bakan yoktu krese verecektım...2 yasında oldu sımdı ama hep asgarı ucret teklıf ettıler gıtmedım....ama annem baksa gıderdım...sızınkı bakacak mesela ama nasıl bakacak çoçuk ordan oraya sefıl olmasın ...1 sene daha bekleyın derım

Bence daha iyi bir iş bakın, asgari ücretle de olsa daha insani koşullarda olsun..bak bu sözün altına imza atarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…