• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardım lütfen!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevgiyle

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
221
2
296
Ankara
arkadaşlar 1 aylık oğlum gündüz hiç uyumuyor meme emerken kucağımda uyuyoryerine yatıdırğımda hemen uyanıyor normalmi bu yada ne kadar böyle devam edecek bütün gün kucağımda memede bi işime bakamıyorum

ya tatlım ben bekarım anlamam ama diger üyeleri kınıyorum neden yardımcı olmuyorlar umarım yardımcı olan bulunur

merhaba canim benimde kizim 1 aylik bir hafta önceye kadar oda aynisini yapiyordu emerken uyuya kaliyordu bende acemiyim zannediyordumki doydu yerine koyuyordum bes dakika sonra tekrar uyanik.....böyle sürdü biraz ama simdi mümkün oldugu kadar onu uyanik tutmaya calisiyorum ...yanagiyla oynuyorum,hafif kolunu hareket ettiriyorum ,birde avuc icinde parmagini gezdir uykuya dalacagi zaman.....eger yine uykuya dalip uyanirsa gazindan dolayida uyuyamiyor olabilir canim umarim isine yarar tavsiyelerim

rosacım dedikllerini yapıyorum ayrıca sütüm yemediği için ek olarakta mama veriyorum karnı doyuyor gzaınıda çıkarıyorum ama malesef gündüz uyumuyor umarım dediğin gibi geçer bu durum mamasını yiyor hemen memeye ve sürekli memede kalmak istiyor

canım tartısı iyiyse doyuyordur aksi halde doymuyor olabilir ya da gazı vardır onu rahatsız eden dilini dışarı çıkarıp kıvranıyorsa gaz midesinde dilini çıkarmadan kıvranıyorsa barsandaoluyor benimkinin . bi de memedeyken uyumaması için görebileceği bir yere renkli bi örtü ört dikkatini çeker yada omzuna dokun uyanır. sevgiler...kolay gelsin

rosacım dedikllerini yapıyorum ayrıca sütüm yemediği için ek olarakta mama veriyorum karnı doyuyor gzaınıda çıkarıyorum ama malesef gündüz uyumuyor umarım dediğin gibi geçer bu durum mamasını yiyor hemen memeye ve sürekli memede kalmak istiyor

benim oglum dogdu doğalı gündüz uyumuyor sabah 5 te bi kalkıyoruz yatana kadar uyumuyo salladıgım sürece anca uyuyor çok aksi şimdiden:) şaka maka biyana cok yordu beni hamileyken 12 saat uyuyan ben şimdi 5 6 saat uykuya doyamıyorum

emzik kullaniyormusun peki benimkide uyuyacagi zaman meme istiyor hep emzik kullaniyorum uyuduktan sonra agzindan aliyorum yoksa annenin memesini doyduktan sonra oyuncak gibi agizda tutmak istiyor yaramazlar.....yada senin sicakligini istiyor annesi.......

canım benimde oğlum 1 aylık . Uyku düzenimiz bozuldu gündüzleri uyumaz oldu . tabi haliyle büyüyorlar yavaş yavaş huyları değişmeye başladı . sallanan ana kucağımız var onun içine koyup sallıyorum bazen elimle bazen ayağımla ancak o zaman oturup yemeğimi falan yiyorum oyalıyorum :)) Birde doğduğundan beri gaz problemimiz yoktu birden gazlandı benim oğlan , ağlaya ağlaya çıkarıyor bende bacaklarıyla karnına yavaşça bastırıp çıkarmasına yardımcı oluyorum . Zinco kullanıyorum ve rezene çayı içiriyorum günde 100 ml. bölüyorum sabah ve akşam 50 ml. olmak üzere içiriyorum biraz rahatlatsın diye. 2 gündür emdiğini hep çıkardı acaba midesi mi ekşidi diye düşündüm nane - limon kaynattım çok az şeker kattım birkaç çay kaşığı içirdim faydası oldu heralde dün akşam ve sabah kusmadı . Emzirdikten sonra ağzına emzik takıyorum . İşte bizde böyle uğraşıyoruz arkadaşım ne yapalım :)) ama tavsiyem göğsünde uyutmamaya çalış , kullanmıyorsan eğer emziğe alıştırmaya çabala emzirdikten sonra onunla avunur o .

nilmısracım benimkide 3-4 gündür kusuyor gaz problemi bizde yaşamadık hatta bazen sırtını ovalamadan bile gazını kendi çıkarıyordu kusması devam ederse dr a götüreceğim rezene çayını da hemen deneyeceğim nane limon bende 1-2 kere kaynattım verdim daha çok küçük olduğu için fazla ek bişeyde vermek istemiyorum dokunur diye tavsiyelerin için çok sağol canım

merak etme canım gecer ınsallah bendde uykuya hasret kalanlardanım bebegım 1.5 aylık henuz,sıksık uyanıyor emzırıyorum yerıne yatırıyorum en fazla yaım saat bazene oda olmuyo,sabredelım duzene gıreceklerdır buyudukce,belkı doymuyo olabılır emzırıp yatırdıgında uyanıyorsa ,allah yardımcımız olsun

selam kızlar benim bebeğimde 33 günlük ve gece uykusu yok bizde rezeneyi kendiniz mi içiyorsunuz yoksa bebeğemi veriyorsunuz ölçüyü kendiniz mi belirliyorsunuz

selam kızlar benim bebeğimde 33 günlük ve gece uykusu yok bizde rezeneyi kendiniz mi içiyorsunuz yoksa bebeğemi veriyorsunuz ölçüyü kendiniz mi belirliyorsunuz

Canım ben milupanın rezene çayını kullanıyorum düzenli olarak hergün. Kullanılışı günde 1 tatlı kaşığı rezene yi 100 ml suda kaynatıp karıştırıp ılıştırıp içiriyorsun biberonla . ben bu ölçüyü ikiye böldüm 50 ml sabah 50 ml akşam içiriyorum ayarlayıp.

kızlar benımde bebegım 33gunluk ıkı-uc gun sureklı cıkardı yedıgını bunun dısında yemek ve uyumak dısında sureklı aglıyordu.uyumakta zorlanıyordu.doktora goturdum orta kulak ıltıhabı olmus yavrum.o kadar uzuldumkı canım gunler can acısından aglamıs bende gazdandır dıye ustune dusmemıstım.sızde uzun sure aglıyor ve sureklı kusuyorsa aman hemen doktora goturun ıcınız rahat etsın

arkadaşlar 1 aylık oğlum gündüz hiç uyumuyor meme emerken kucağımda uyuyoryerine yatıdırğımda hemen uyanıyor normalmi bu yada ne kadar böyle devam edecek bütün gün kucağımda memede bi işime bakamıyorum

merhaba,
benim oğlum şu anda tam 40 günlük. 22 günlük olduğundan beri gündüzleri hiç uyumuyor. akşam en erken 16'da uyuyor, bazen saat 18, 19'u buluyor. gece uykuları düzenli ve günde iki kere mama takviyemiz var. siz gündüz uyumama sorununu nasıl çözdünüz. yardımcı olur musunuz?

Back