• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardim Lutfen!!!14 haftalik hamileyim ve hala zayifliyorum.

Melisa2017

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
25
8
16
38
Kizlar merhaba,

Ben 14 haftalik hamileyim ve 56 kilodan 49'a dustum. Ilaclar sayesinde kusmalarim azaldi ama hala pek bsey yiyemiyorum.12.haftada ultrasona girdigimde her sey normal demislerdi ama bundan sonrasi icin endiseliyim.Bebegimin yeterince beslenememesinden cok korkuyorum.Benim gibi bir durumda olan varsa tecrube ve fikirlerini paylasabilir mi lutfen ?

Sevgiler

Ayni durumdayiz. Bende 13 egirecegim 6 7 arasi kilo verdim hala yiyemiyorum ve kusuyorum. Iyi dusunmek zorundayiz. Yapabilecegimiz baska bisey yok. Belki senin bu hafta biter.

insallah canim ikimizin de biter.Ben raziyim ama bebegim beslenemezse diye korkuyorum ayrica su da yeterince icemiyorum.

insallah canim ikimizin de biter.Ben raziyim ama bebegim beslenemezse diye korkuyorum ayrica su da yeterince icemiyorum.
Ben de icemiyorum su. Iyice midemi bulandiriyo. O yuzden ilaci alinca bi sure iyi hissediyorum ya hemen o zaman yarim litre falan su iciyorum. Tum gun o kadar. Bisey isteyebilir miyim? Lutfen bulantin gecince buraya yaz. Yaz ki ben de bunun bi gun bitecegini anlayayim.

Bende 17. haftama kadar hep kustum 5 kilo verdim sonra hafifledi simdi 27. haftadayim hala o verdigim kilolari alamadim -2 deyim yani. bebegin gelisimi iyiyse biraz sabredin ilerleyen haftalarda gececektir

Kizlar merhaba,

Ben 14 haftalik hamileyim ve 56 kilodan 49'a dustum. Ilaclar sayesinde kusmalarim azaldi ama hala pek bsey yiyemiyorum.12.haftada ultrasona girdigimde her sey normal demislerdi ama bundan sonrasi icin endiseliyim.Bebegimin yeterince beslenememesinden cok korkuyorum.Benim gibi bir durumda olan varsa tecrube ve fikirlerini paylasabilir mi lutfen ?

Sevgiler
Canim benimde oyleydi, o kadar kilo vermemistim ben ama 15 den sonra ufak ufak almaya basladim.
sikinti yapma ama bence doktora danis bulanti icin,bu kadar agirsa bulanti ilac verebilir. duzenelene kadar en azindan. saglikla gelsin bebisin...

Kussan bile yemek mutlaka ye. Ben kusacağımı bildiğim halde yerdim gider kusardım hepsini. Doktor midende iki dk dursa o yemekler yine bebeğine faydası olur demişti. Kızımı 7 kg verip doğurdum. Boyu kilosu sağlığı iyiydi şükür

Bende 9 haftadayim 4 kilo vermişim halada veriyorum bende endiseleniyorum sanki hiç alamayacakmisim gibi geliyor inşallah bi sıkıntı olmaz

Ben de icemiyorum su. Iyice midemi bulandiriyo. O yuzden ilaci alinca bi sure iyi hissediyorum ya hemen o zaman yarim litre falan su iciyorum. Tum gun o kadar. Bisey isteyebilir miyim? Lutfen bulantin gecince buraya yaz. Yaz ki ben de bunun bi gun bitecegini anlayayim.

Canim,

Aslinda benim mide bulantilarim oldukca azaldi. Sabahlari midem bosken kusardim artik o olmuyor ayrica gunde neredeyse 10 defa kusardim ama 12.haftadan sonra 5,3 sonra 2ye kadar dustu hatta bazen hic kusmadan gunu bitirdigim oluyor, ama hala yiyebildigim seyler cok kisitli ve surekli degisiyor,mesela 12.haftaya kadar portakal yiyebiliyordum simdi ondan da tiksindim, gerci bu sefer de kivi yiyebilmeye basladim. Demek istedigim azaliyor,eminim senin de azalacak.Ben ilk baslarda surekli acile gidiyordum.Artik cok sukur ona da gitmiyorum. Benim derdim kusmalarim azaldi ama hala istahim yok ama yukarda arkadaslari okuyunca icim rahatladi biraz.Bizim gibi cok hamile varmis.Bu sekilde hamilelik gecirip saglikli bebekler dogurduklarini duyunca cok cok seviniyorum icim rahatliyor.

Bu arada ben Amerikada yasiyorum ve bu donemde burada yasamanin bazi arti ve eksileri oldugunu gordum.Doktorum bana bir ilac verdi(sanirim bu ucuncu ilacti denedigim) o ilac bana cok iyi geldi, hatta ondan sonra hic acillik olmadim. Turkiye'de var mi bilmiyorum ama belki ayni icerikte olup markasi, adi degisik olanlari olabilir.Adini paylasayim belki bir ise yarar."""Diclegis"" ilacin adi.Bir de ek olarak mide asiditesini dusurmek icin Pepsit hapi verdi.Onun da faydasi oluyor.

Ayrica bir sey daha paylasmak istiyorum bir kac gun once 2 aylik bebegi olan ve hamileligini bizim gibi cok zor geciren bir arkadasimin tavsiyesiyle mide bulantisina iyi gelen bir kol bandi aldim. Onun da faydasi oldu.Simdi internetten baktim Turkiyede'de var.Denediniz mi bilmiyorum ama belki faydasi olur.Linkini gonderdim.

http://www.eczane.com.tr/sea-band-yetiskin-bulanti-bandi

Rabbim kolayliklar nasip etsin insallah.

Canim benimde oyleydi, o kadar kilo vermemistim ben ama 15 den sonra ufak ufak almaya basladim.
sikinti yapma ama bence doktora danis bulanti icin,bu kadar agirsa bulanti ilac verebilir. duzenelene kadar en azindan. saglikla gelsin bebisin...

Canim,

Ilac kullaniyorum kusmalari azaltti ama maalesef hala istahim yok pek yiyemiyorum.Simdi yukarda yazilanlari okuyunca icim rahatladi biraz benim gibi cok hamile bayan varmis.
Insallah sonunda benim de bebisim saglikli dogar.

Cok tesekkurler ilgin icin canim.
Sevgiler:)

Bende 9 haftadayim 4 kilo vermişim halada veriyorum bende endiseleniyorum sanki hiç alamayacakmisim gibi geliyor inşallah bi sıkıntı olmaz

Canim,

kilo alir miyiz bilemiyorum ama, kusmalarin bir kac haftaya gecebilir,ben 14.haftadayim kusmalar azaldi bayagi ama maalesef hala istahim yok.Insallah o da gelir ne diyeyim,buna da sukur.

Rabbim sifa versin insallah.

Canim,

Aslinda benim mide bulantilarim oldukca azaldi. Sabahlari midem bosken kusardim artik o olmuyor ayrica gunde neredeyse 10 defa kusardim ama 12.haftadan sonra 5,3 sonra 2ye kadar dustu hatta bazen hic kusmadan gunu bitirdigim oluyor, ama hala yiyebildigim seyler cok kisitli ve surekli degisiyor,mesela 12.haftaya kadar portakal yiyebiliyordum simdi ondan da tiksindim, gerci bu sefer de kivi yiyebilmeye basladim. Demek istedigim azaliyor,eminim senin de azalacak.Ben ilk baslarda surekli acile gidiyordum.Artik cok sukur ona da gitmiyorum. Benim derdim kusmalarim azaldi ama hala istahim yok ama yukarda arkadaslari okuyunca icim rahatladi biraz.Bizim gibi cok hamile varmis.Bu sekilde hamilelik gecirip saglikli bebekler dogurduklarini duyunca cok cok seviniyorum icim rahatliyor.

Bu arada ben Amerikada yasiyorum ve bu donemde burada yasamanin bazi arti ve eksileri oldugunu gordum.Doktorum bana bir ilac verdi(sanirim bu ucuncu ilacti denedigim) o ilac bana cok iyi geldi, hatta ondan sonra hic acillik olmadim. Turkiye'de var mi bilmiyorum ama belki ayni icerikte olup markasi, adi degisik olanlari olabilir.Adini paylasayim belki bir ise yarar."""Diclegis"" ilacin adi.Bir de ek olarak mide asiditesini dusurmek icin Pepsit hapi verdi.Onun da faydasi oluyor.

Ayrica bir sey daha paylasmak istiyorum bir kac gun once 2 aylik bebegi olan ve hamileligini bizim gibi cok zor geciren bir arkadasimin tavsiyesiyle mide bulantisina iyi gelen bir kol bandi aldim. Onun da faydasi oldu.Simdi internetten baktim Turkiyede'de var.Denediniz mi bilmiyorum ama belki faydasi olur.Linkini gonderdim.

http://www.eczane.com.tr/sea-band-yetiskin-bulanti-bandi

Rabbim kolayliklar nasip etsin insallah.
Canim o ilac turkiye de yok. Ama yabanci yazilarda hep zofranla karsilastirmislar. Benzer bisey sanirim. Doktorum bulanti ilacini cok uzun sure kullanmami onermiyor. Sana bi sinir koymadi mi?

Evet Zofrani da duydum ,doktorum onun icin cok uzun yillar o ilaci verdiklerinden, ama yeni bir arastirmada ileride bebekler icin tehlike olusturma riski olasiligindan bahsetti.
En son doktora ne zamana kadar kullanayim diye sordugumda ,mide bulantilarin gecene kadar dedi.Yani tam bir sinir koymadi. Kendimi birazcik iyi hissetmeye basladigiktan 2 gun sonra(12.hafta icinde) ilaci birakayim heralde gecti artik kusmalarim diye dusundum ve bir gun icmedim ama inan ertesi gun 9 kes kustum ve gercekten cok kotuydum.Dolayisiyla tekrar almaya devam ettim hala da aliyorum. Bir de 4.ay icerisinde birakmayi denicem.Ben de surekli kullanmak istemiyorum. Cunku Tip bilimi de surekli gelisiyor ve degisiyor da ,bugun bebege bir zarari yok denilen ilac icin yeni bir arastirma sonucu yarin ,bebege zarari var denilmeyeceginin garantisi yok maalesef. Ama bu donemlerde ilaci da icmesem zaten hastanelik oluyorum orda da bir suru ilac veriyorlar ayni kapiya cikiyor,ustelik hic bsey de yiyemiyorum.

Merhaba..ben de 13 haftalık hamileyim.malesef ben de mide bulantısı yaşıyorum.iştahım yok yediğimi anında çıkarıyorum.bulantı için ilaç kullanmak istemiyorum açıkcası.bebeğin beslenemedğini düşünüyorum çok üzülüyorum.umarım en kısa zamanda geçer.sabredin kızlar allah yardımcımız olsun

kızlar panik yok bu her gebelikte olmasa da sık karşılaşılan bir durummuş. benim yeğenimde yoğun kusmalardan gözünü açamazdı. 5. ayda falan anca geçmişti kusmaları. ve o zamana kadar 8 kilo vermişti. doğurduğunda hamile kalmadan öncesinden daha zayıftı. ama tontişimizin maşallahı var. siz sadece kusma riskinize rağmen düzenli yemek yemeye çalışın. haftada bir kez balığınızı ihmal etmeyin. yeğenim kıvırcıkların arasına saklar bir elinde limon bir elinde çatal öyle yerdi. yarım saat midesinde dursun diye hemen gider yatardı ama sonuç tabiki lavaboda sonlanırdı. geçmişler olsun hepinize. bu arada vitaminli bi mide bulantı ilacı vermişlerdi. tam ters etki yapıyor bilginize bıraktığında daha rahat hissetmişti. sağlıkla alın bebişlerinizi kucağınıza inşallah

Back