meriy selam, sizede çok geçmiş olsun. Yeni üye olduğum için mesaj yollayamıyorum. Ben size baştan yaşadıklarımı anlatayım en iyisi, bu şekilde belki bir faydam olur. Geçtiğimiz temmuz ayında birden bire sağ gözüm kızarmaya, bir süre sonra yaşarmaya başladı. 1-2 saat içinde ışığa karşı çok hassaslaştım, ışığa bakamıyordum, gözüm kapalıyken dahi canım yanıyordu. Bir göz hastanesinin aciline gittim, antibiyotik bir damla, bir göz merhemi, bir de göz nemlendirici bir damla verildi, 2 saatte bir kullanın dendi, sancım geçmeyince ertesi gün kornea üzerine uzmanlaşmış bir doktora gittim, uzun bir muayene sonucunda 2 saatte bir kullanımın yeterli gelmeyeceğini, çünkü korneamdaki ülserin çok derin olduğunu söyledi. Dendiği gibi 1 saatte ilaçlarımı kullandım ve 2 hafta göz bandıyla gözümü kapatarak gezdim, karanlıkta yani göz kapalıyken kornea daha çabuk iyileşirmiş. Gün aşırı muayeneye gittim ve son muayenemde görüşümü etkilemeyecek şekilde bir leke kaldığını ve hastalığın tekrarlamaması için lens kullanmamam gerektiği söylendi. Hastalığın başlangıcından bugüne dek gözlük kullandım, önümüzdeki günlerde burun ameliyatı olacağım ve gözlüğü 1 yıl kadar kullanmamam gerekiyor. Bunun için geçtiğimiz hafta doktora gittim ve gözümdeki leke neredeyse kaybolmuş! Oksijen geçirgenliği çok yüksek olan bir lens önerildi, onu kullanacağım. Ne kadar sevinmiş olduğumu tahmin edersiniz.
Benim geçirdiğim kornea ülseri, siz herpes keratit demişsiniz. Bir farkı var mı, aynı mı bilmiyorum ama araştıracağım. Umarım anlattıklarımın faydası olur, bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.