Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Yardım! Keratit geçirdikten sonra lens kullanımı hakkında bilgisi olan?

ozgei

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2009
27
0
Yaklaşık 11 yıldır lens kullanıyordum ve geçtiğimiz yaz Ağustos ayında keratit geçirdim, yaklaşık 3 hafta boyunca, yanlış hatırlamıyorsam Exocin diye bir damla ve teramisin kullandım. Doktorum gün aşırı kontrole gelmemi istemişti, çünkü keratitim çok derinmiş, bende çok endişelenmiştim. Çok şükür 3 haftada geçti, ama korneamda küçük bir leke kalmış, neyse ki görüşümü etkileyecek bir yerde değil.
Keratit sonrasında lens kullanırsam hastalığın tekrar etme riski yüksekmiş, onun için mecburen gözlük kullanıyorum. Lazeri düşündüm bir ara, çok araştırdım ve olası riskler gözümü korkuttu, en azından lazer ameliyatı başarılı geçse dahi, yaşlandığımda gözlerime nasıl bir etkisi olacağını kimse kestiremediği için vazgeçtim ondanda.
Sorunum, bu ay burun ameliyatı olmayı planlıyorum ve yanılmıyorsam 6 ay kadar bir süre gözlük kullanmamam gerekiyormuş. Evdeyken problem değil ama gözlerim ileri derecede bozuk olduğu için işteylen çok kötü oluyor. Keratit sonrasında lens kullanmıyla ilgili bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim.

özgei merhabalar
oncelıkle gecmıs olsun
ben göz hastanesınde tıbbı sekreterım
senın gıbı hastalarımız cok oluyor canım
evet keratıt gecırdıkten sonra lens kullanımı rısk faktorunu bır haylı arttırıyor
tekrar nuks etmesıne sebep olabılıyor
sana en ıyı cevabı yıne de kendı doktorun soyleyecektır
zorunlu bır durum dıyorsun ama yıne de bılemıyorum canım
lazerı ıse sakın sakın dusunme
elımden daha fazlası gelse ne sevınırdım

Aydasu cevabın için çoook sağol. Lazeri asla düşünmüyorum, hani kör kalacak olurum tek çarem lazer olur ancak o zaman lazer olabilirm. Hangi göz doktoruna gitsem neden lazeri düşünmüyorsun diye başlıyorlar anlatmaya, benim göz sağlığımı değil de, kazançlarını düşünüyorlar, onun için bu konuda kime güvenebilirim bilemiyorum.

Aydasu cevabın için çoook sağol. Lazeri asla düşünmüyorum, hani kör kalacak olurum tek çarem lazer olur ancak o zaman lazer olabilirm. Hangi göz doktoruna gitsem neden lazeri düşünmüyorsun diye başlıyorlar anlatmaya, benim göz sağlığımı değil de, kazançlarını düşünüyorlar, onun için bu konuda kime güvenebilirim bilemiyorum.

özgecım sakın ha bak bakalım var mı kendı gözlüklerı bunu dıyen doktorların
lazer aslında bızım dusundugumuz gıbı ısın mısın degıl canım bıldıgın tıraslama ıslemı bu yuzden kornea kalınlıgı falan soruluyor gozu traslıyorlar ve boylece goz kuresı one dogru cıkıyor uzun vadade goz kuruluguna neden oluyor dusunsene kapak acılıp kapandıkca yanma batma oluyor, ılerıde olası bır goz tansıyonu yanı glokom dusumunda ıse tespıtı guclestırıyor
doktorumun bı sozu var benı cok etlıler her zaman
lazerde amelıayın sorunsuz gecme oranı yuzde 95 tır, rısk yuzde 5 tır ama o yuzde 5lık kısım senın basına gelırse senın ıcın yuzde yuzdur...

Doğru diyorsun aydasucum, keratit olduğum gün acıdan kıvranarak adını vermeyim şimdi, bir göz hastanesinin aciline gittim, gözüme müdaheleyi değilde lazer olur musunuz ne düşünüyrsunuz diye sordular, sinirden deli oldum, neye uğradığımı şaşırdım. Sonra keratitim geçti, lensi bıraktım, bir ara düşündüm lazer olsam mı diye, çünkü gözlük takmaktan hiç mi hiç hoşlanmıyorum, ama araştırdıkça vazgeçtim. Etrafımdaki kimseyede tavsiye etmiyorum. ışte bu burun ameliyatı ve belli bir süre gözlük takmama mecburiyeti olunca ne yaparım diye düşünüyorum. Cevapların içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum:)

3.5 astigmatım var, 2.25 miyop :KK43: gözlüksüz inanılmaz zorlanıyorum, lens takarken görüş kalitem gözlüğe oranla çok daha iyi oluyordu ama şimdi mecburen gözlük takıyorum dediğim gibi cnm.

özgecım haklısın 6 ay gıbı bır sure gozluk takmazsan cok zorlanırsın canım hakkından hayırlısı olsun ınsallah numaraların yuksekmıs benımde ole rabbım dermansız dert vermesın

Saol canım amin tabi dermansız dert vermesin Allahım kimseye, bakalım bu hafta başka bi doktora gidip danışmayı düşünüyorum. Eski filmlerde olur ya yüze takılmayıp, elde tutulan gözlükler, gözlüğün sağından ya da solundan bi tutacak olur, bilmiyorum tarif edebildim mi, komik olacak ama en kötü öyle bir şey kullanırım diye düşünmeye başladım :)

meriy selam, sizede çok geçmiş olsun. Yeni üye olduğum için mesaj yollayamıyorum. Ben size baştan yaşadıklarımı anlatayım en iyisi, bu şekilde belki bir faydam olur. Geçtiğimiz temmuz ayında birden bire sağ gözüm kızarmaya, bir süre sonra yaşarmaya başladı. 1-2 saat içinde ışığa karşı çok hassaslaştım, ışığa bakamıyordum, gözüm kapalıyken dahi canım yanıyordu. Bir göz hastanesinin aciline gittim, antibiyotik bir damla, bir göz merhemi, bir de göz nemlendirici bir damla verildi, 2 saatte bir kullanın dendi, sancım geçmeyince ertesi gün kornea üzerine uzmanlaşmış bir doktora gittim, uzun bir muayene sonucunda 2 saatte bir kullanımın yeterli gelmeyeceğini, çünkü korneamdaki ülserin çok derin olduğunu söyledi. Dendiği gibi 1 saatte ilaçlarımı kullandım ve 2 hafta göz bandıyla gözümü kapatarak gezdim, karanlıkta yani göz kapalıyken kornea daha çabuk iyileşirmiş. Gün aşırı muayeneye gittim ve son muayenemde görüşümü etkilemeyecek şekilde bir leke kaldığını ve hastalığın tekrarlamaması için lens kullanmamam gerektiği söylendi. Hastalığın başlangıcından bugüne dek gözlük kullandım, önümüzdeki günlerde burun ameliyatı olacağım ve gözlüğü 1 yıl kadar kullanmamam gerekiyor. Bunun için geçtiğimiz hafta doktora gittim ve gözümdeki leke neredeyse kaybolmuş! Oksijen geçirgenliği çok yüksek olan bir lens önerildi, onu kullanacağım. Ne kadar sevinmiş olduğumu tahmin edersiniz.
Benim geçirdiğim kornea ülseri, siz herpes keratit demişsiniz. Bir farkı var mı, aynı mı bilmiyorum ama araştıracağım. Umarım anlattıklarımın faydası olur, bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.

hastalığınızın iyileştiğine gerçekten çok sevindim. Allah tekrar yaşatmasın. ne kötüdür ki benim göz rahatsızlığım sürekli tekrar ediyor. vücut direncim düştüğü zaman,bağışıklık sistemim zayıfladığı,uykusuz, stresli dönemler geçirdiğim zaman hastalık tekrar nüksediyor. virüs kaynaklı bir hastalık olması dolayısyla virüsler vücudumdan tamamen yok edilemiyor , sinire yerleşiyor , kullandığım ilaçlar sadece virüsü uyutuyor, sıkıntılı bir durumumda virüs yeniden aktif hale geliyor. yaklaşık bir yıldır bu hastalıkla ve de tedavisiyle uğraşıyorum , bunun için zovirax merhem,asiviral tabletler ve kornea da oluşan lekeyi biraz olsun silikleştirmek için ise FML damla kullanıyorum, fakat bu tedavi süresi bir kaç hafta deil aylarca sürüyor , ilaçları bırakınca da bi kaç hafta sonra tekrar nüksediyor ve son nüksetmesinde gözümdeki leke iki tane oldu ( yani bir di iki oldu) doktorum kendime dikkat etmezsem diğer gözümde de çıkma riskinin çok yüksek olduğunu söylüyor. ben şuan konya da özel bi merkezde tedavimi devam ettiriyorum fakat hastalığımın her nüksetmesi doktoruma olan güvenimi kaybetmeme neden oluyor. şuan tedavim devam etmesine rağmen gözümde hiç bir rahatlama yok bu durumda yine doktorumu değiştirmeme sebeb olacağına benziyor. profilinizde ankara da yaşadığınız yazmakta. eğer ankara yaşıyor iseniz sizden ricam, bana ankarada önerebileceğiniz bir göz merkezi,ya da bi göz doktoru ya da bi hastane konusunda yardımcı olmanız. tekrar geçmiş olsun. sağlıklı günler dileğiyle...

inanın durumunuza çok üzüldüm, acil şifalar diliyorum. benim keratit tedavimi prof.dr.güngör sobacı yaptı, kızılayda muayenehanesi, kendisi GATAda doktor. kornea üzerine ihtisas yapmış, insan olarakta doktor olarakta dört dörtlük bir insan. bir de ankara dünya göz de prof.dr.ahmet hamdi bilge'yi tavsiye edebilirim,güngör bey ankarada değilken ahmet bey'e gitmiştim, ben gözümle ilgili birşey demeden güngör bey'le aynı şeyleri demişti.o da kornea üzerine ihtisas yapmış. inşallah bir faydam dokunur, güzel haberlerinizi bekliyorum.

merrycim ne zaman ki yardım edebilirim, lütfen çekinme, yaz. ve tabikide anlatacaksın, bende yaşadım göz hastalığı cidden çok can sıkıcı, hayat kalitesini düşürüyor. benden tavsiye vücüt bağışıklığını yüksek tut, mevsime uygun meyve sebze bol ye, bir de mümkün oldukça hamsi tüket, omegayı bol barındırması bakımından göze çok faydalıymış, bunları yeni öğrendim. inşallah bir an önce iyileşirsin, durumundan haberdar et beni lütfen, görüşmek üzere...

X