• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yardım istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

canan_cc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
404
Puanlar
103
Kızlar dün doktora gittim yumurtlama dönemim için doktor sağ yumurtalık büyük görünüyor büyük ihtimal sağdan gebe kalıcaksın adet bitiminin 4.günü başlayabilirsin gün aşırı yap dedi. Ama çatlama dönemimi söylemedi. 5 haziran başladı 10 haziran bitti adetim. Adet döngümüde sormadı normalde 2 gün gecikir örneğin 4 mayısta oldum 9 mayıs bitti 10unda temizlendim. Sonra bu ay 5 haziranda oldum 10 da bitti 11inde temizlendim.. kusura bakmayın kafam çok karıştı yardımcı olabilecek var mı

Kızlar dün doktora gittim yumurtlama dönemim için doktor sağ yumurtalık büyük görünüyor büyük ihtimal sağdan gebe kalıcaksın adet bitiminin 4.günü başlayabilirsin gün aşırı yap dedi. Ama çatlama dönemimi söylemedi. 5 haziran başladı 10 haziran bitti adetim. Adet döngümüde sormadı normalde 2 gün gecikir örneğin 4 mayısta oldum 9 mayıs bitti 10unda temizlendim. Sonra bu ay 5 haziranda oldum 10 da bitti 11inde temizlendim.. kusura bakmayın kafam çok karıştı yardımcı olabilecek var mı
ben hic duymadm boyle bise. Normalde adet biter 10 ila 15 gun aralarinda yumurta olusur oda sana der bi kac gunu degerlendr diye. O sana genel soylemis canim yumurtlama gununu tam ogren bence. Her ay degisebilir hangi taraftan yumurtlıcan canim.

Mesela benimki 2 3 gune kontrol ediyo kac mm oldgnu soyluyo. Catlicagi gunude tahmin ediyo ultrasonla bakip catlamis diyor yani. Sende tam gununu ogrenirsen kafan rahat olur atladim mi tuttu mu gecti mi acaba diye kafana takilmaz.

Alttan muayene etti beni bu ay için söyledi ve gelmene gerek yok her adet bitimininden 4. Günü yapabilrisin 1 hafta boyu dedi. Arkadaşa sordum yumurtaların erken çatlama olabilir o yzden demiştir doktor dedi anlamadım bende :(

herhangi bir sorun yok, eğer yumurtalıklarında sorun olsaydı zaten ilaç tedavisine başlatırdı ama doktorun çok fazla bilgilendirmemiş seni. çatlama gününü kolayca öğrenebilirsin can sıkacak bir durum gözükmüyor oratada

Alttan muayene etti beni bu ay için söyledi ve gelmene gerek yok her adet bitimininden 4. Günü yapabilrisin 1 hafta boyu dedi. Arkadaşa sordum yumurtaların erken çatlama olabilir o yzden demiştir doktor dedi anlamadım bende :KK43:
ama her ay o hafta catladgini nerden bilceksn degiskenlik gosterebiliyor stresten falan ya da ovulasyon testi al canim oyle de rahatca bulursun gununu.

Öyle yapayım ozaman hesaplayayım hem test yapayım hayırlısı olsun Bide kızlar bişi daha sorucaktım mesela benim çatlama dönemim 23 haziran ben 21 haziran birlikte olsam gebe kalma olasılığım yüksek oluyor mu yumurta çatlayınca 24 saatlik ömrü varmış sperm de 3 gün canlı durabiliyormuş vücudda bu doğru mu? Gün aşırı yapın demeleri bundan mı kaynaklanıyor?

Öyle yapayım ozaman hesaplayayım hem test yapayım hayırlısı olsun Bide kızlar bişi daha sorucaktım mesela benim çatlama dönemim 23 haziran ben 21 haziran birlikte olsam gebe kalma olasılığım yüksek oluyor mu yumurta çatlayınca 24 saatlik ömrü varmış sperm de 3 gün canlı durabiliyormuş vücudda bu doğru mu? Gün aşırı yapın demeleri bundan mı kaynaklanıyor?
evet canim :)mesela benimki 19unda catladi 17sini ve 19unu degerlendrmstik tutmustu. Spermin kalitesi icinde diyolar 2 gune daha iyi oluyomus.

Çok teşekkür ederim canım eda3883 cevap verdiğin in Rabbim bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin ☺️ Darısı tez zamanda benim ve bekleyenlerin başına

Çok teşekkür ederim canım eda3883 cevap verdiğin in Rabbim bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin ☺️ Darısı tez zamanda benim ve bekleyenlerin başına
bebegim malesef düstü canim :) insallah yeni bir bebis nasip eder banada , sanada :* rica ederim ne demek bende bilmedigm bir cok seyi burdan ogreniyorm :)

İnşallah tez zamanda bebişin olur canım Rabbim nasip eder inşallah sanada dua edeceğim :* bende yeni üye oldum bilgileniyorum iyi oldu ☺️

Back