Yardim Istiyorum Elimde sürekli egzama

GIRESUNLU28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
18
5
Iyi Aksamlar Yurt Disindan yaziyorum Malesef iki yildir sürekli ellerimde iltihapli egzama cikiyor ici sivi dolu, hangi doktora gittiysem kortizon verip dikkat etmemi söyledi , ellerimi korumam gerektigini vesaire.
Bunlarin hepsini yaptigim halde hala ara sira cikiyor ve neden ciktigini bilemiyorum.
Artik yeri geliyor cortison bile ise yaramiyor
Sirf el üstünde cikiyor, vucüdümün baska hicbiryerinde yok.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    137 KB · Görüntüleme: 31
Mayali yiyecekler domates gibi asitli yiyecekler arttırabilir diye biliyorum uzun bir diyet listesi var. İçten tedavi etmezseniz krem ise yaramaz

Ellerimde egzama var yıllardır alerji testi yaptırdım doktorumun isteği ile nikel cobalt paraben alerjim çıktı malesef benim için çok zor ama belki sizde uzak durabileceğiniz bişeydir

Bendede var yıllardır eldiven kullanıyorum sürekli çok yoğun olduğu dönemlerde bulaşık eldiveni içine ekstra pamuklu eldiven giyiyordum. Asla deterjana dokunmam, travozol travocort gibi kremler hafifletiyor biraz.

Ellerimde egzama var yıllardır alerji testi yaptırdım doktorumun isteği ile nikel cobalt paraben alerjim çıktı malesef benim için çok zor ama belki sizde uzak durabileceğiniz bişeydir
Nikel bendede cikti öyle alerjilerim var dikkatli oluyorum da illa bi hafta cikmasa diger hafta cikiyor yipratici ne yanlis yaptim diye arayip duruyorum :S

Bendede var yıllardır eldiven kullanıyorum sürekli çok yoğun olduğu dönemlerde bulaşık eldiveni içine ekstra pamuklu eldiven giyiyordum. Asla deterjana dokunmam, travozol travocort gibi kremler hafifletiyor biraz.
Aynen bende dokunmyorum camasirlardada kullanmiyorum elimi mümkün derece yikamiyorum ama cocuklu olunca cok zor

Aynen bende dokunmyorum camasirlardada kullanmiyorum elimi mümkün derece yikamiyorum ama cocuklu olunca cok zor
Benim en çokta oğlum bebekken artmıştı. Islak mendil tetikliyor olabilir demişti doktor ama günde 10 kez bez değiştirdiğim için bi çaresi yoktu. Tuvalet eğitimiyle birlikte ıslak mendil azaldı ve egzamada azaldı cidden.

Nikel bendede cikti öyle alerjilerim var dikkatli oluyorum da illa bi hafta cikmasa diger hafta cikiyor yipratici ne yanlis yaptim diye arayip duruyorum :S
Başka bişey aramanıza gerek yok nikel her yerde var sadece metal olarak düşünmeyin dikkat etmeniz gereken gidalarda var ben bulamadım çözüm

Başka bişey aramanıza gerek yok nikel her yerde var sadece metal olarak düşünmeyin dikkat etmeniz gereken gidalarda var ben bulamadım çözüm
:S cok yipratici sükür halim iki sene öncesine nazaran iyi ama nedenini tam olarak bulamamak kötü ve en kötüsü anlasilamamak baskalarina göre kücük bir kizarik ama kasintisi cok kötü oluyor

Nikel İçeriği Yüksek Olan Besinler​

• Süt ve Süt Ürünleri: Beyaz peynir, eritme peyniri ve bazı peynir çeşitleri.
  • Et ve Et Ürünleri: Sakatatlar, ciğer, böbrek ve sucuk, salam gibi işlenmiş etler.
  • Balık ve Balık Ürünleri: Ton balığı, ıstakoz, sardalya ve midye gibi bazı deniz ürünleri.
  • Şekerlemeler: Her türlü çikolata, meyve özlü tatlılar, fıstıklı tatlılar, badem, fındık, acı badem, gofretler, nugat ve meyan kökü gibi işlenmiş gıdalar.
  • İçecekler: Siyah çay, kakao ürünleri ve alkollü içecekler.
  • Tahıl ve Tahıl Ürünleri: Tam tahıl ekmekleri, karabuğday ekmekleri, kepek ekmekleri, arpa ile yapılan ekmekler, tam tahıl buğdayı ve hazır müsli
  • Sebzeler: Fasulye, mercimek, bezelye, soya fasulyesi, brokoli, ıspanak, lahana, kuşkonmaz ve maydanoz.
  • Meyveler: Muz, kiraz ve erik gibi bazı meyveler.
  • Kuru Yemişler: Kaju, fındık, badem, çam fıstığı ve ceviz gibi bazı kuru yemişler.
Bunları nikel alerjisi teşhisinde söylemişlerdir ama yazmak istedim sizi iyi anlıyorum

X