yardım etsenıız kızlaar çok kararsız kaldıım

ceren3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
56
0
36
İstanbul
Sıralamam 123 bin kızlar namık kemal makıne müh,gıda müh,zonguldak karaelmaz makine müh,konya selçuk kimya müh,inşaat,gıda,makine atatürk üni makine,inşaat,gıda tutuyoor ve onların dışında gazi matematikte tutuyor benim aklımda gazi matematik var ama onun sıralama 139 bin geride benden.bunlar arasından hangisini yazayım yada istanbulda özel fsm üniversitesinde biyomedikal mühendisliği ve bilg.mühendis var hngsini yazayım bilmiyorum yada seneye mi kalsaam??

Bak güzelim 42 yaşında üniversite mezunu anne olarak çok hayat tecrübeme dayanarak Allahaşkına inşaat, makine mühendisliklerini düşünme bile. Feministliğe gerek yok. Çünkü sektör erkeklerin. Şantiyede amelelere kimse bayan mühendis almaz. Masada oturtmaz. Mühendis işçi gibidir gençken full sahada amele gibi çalışır. Ya fabrikada ya sahada. Gıda mühendisleri aç, en yakın arkadaşım işsiz çok zor ve komik paraya iş buluyorsun. yemek fabrikasında asgari ücrete o da bulursan tabii. Peki nolucaz. Hastanede çalışmış biri olarak sana yemin ederim biyomedikal mühendisliği çok yeni bir dal oku kendini geliştir çok ekmek var. Hastanede ve amelitahanede kullanılan cihazlarla ilgileniyorsun. Bir kere sektör çok aç. En önemlisi inanılmaz geniş iş sahası kimya mühendisliği. Daha yeni arkadaşımın kızı torpilsiz ilaç sektöründe araştırma bölümünde 2500 tl ya işe girdi. İlk kimya mühendisliği, sonra biyomedikal yaz nolursun abla olarak söylüyorum. Ama bu iki mühendislikte de iyi derece ingilizce bileceksin. Sakın bunu unutma. okulundaki ingilizce yetmezse poponu sallamayıp kursa gidecek ve çok çalışacaksın. Hadi bu kıyağımı unutma tatlım yolun açık olsun.

Ben namık kemal üniversitesnde okudum inşaat muhendisği sana sadece sunu dyeblrm sakın ama sakın otrdgn il dışına cıkma cok pısman olursun ki ben oldum yurda cıksan onlarla anlasblckmsn hadi dyelm ev tttun onla olcakmı kaldıki nküde geçme notu 60 oldu ki artk geçmek inanlmz zor çan eğrsi olan bi ünivrste olblr snn için ama benm smdki aklm olsa hçç dsnmdn istnblda vrsa gdrdm özel fln cnkü sehr dsnda harcadgn parann aynsı gdyo canm emn ol en azndn evndsn anlsma gibi bi problmn olcak gençler yanı bnde hep snu dusnrz gdnce rahtlcz işte ohh falan ama bu rhatlk vizeler baslyna kadar notlr bı ktu gldmı kalmıyo o rahtlk

Farklı şehirde okumak zor da olsa sana deneyim kazandırır. Mesela her türlü sorumluluğu kendin alırsın. Harçlığınla 1 ay geçinmeyi öğrenirsin. Bu sebeple evinin yanıda olur. Başka şehirde olur. Bunun bir önemi yok. Her durumunda artısı ve eksisi var.

Babanın ya da akrabalarının tanıdığı varsa özel sektörde rahat iş bulursun. Yoksa işler tabi ki zor. Bu durumda kpss ile devlette mühendis olmak istersin. Benim arkadaşlarımdan adnan menderes gıda mühendisliğinden mezun olup kpss ile mühendis olan, özel sektörde 1500 tl ye çalışan, üniversite de araştırma görevlisi olan, bankada çalışan da var. Ayrıca iş bulamayanda var, o sana kalmış. Sorun aslında özel sektörde iş bulamamak değil komik maaşlara insan çalıştırıyorlar sorun da budur. Bu kadar sene bunun için mi okudum duygusuna kapılıyor insan.

Buna karar vermek için aşağıdaki sitelerden tahmini neler yapabileceğine sen karar ver.

Eğer devlette mühendis olacaksan KPSS ile atanabileceğin bölümler yazabilirsin.
Buradan hangi bölümlerden alınmış bakabilirsin.
KPSS 2013/1 Tercih Rehberi - Memurlar.Net
Buradan da taban puanlara bakabilirsin.
KPSS 2013/1 Sonuç Rehberi - Memurlar.Net
Bütün arşiv için
KPSS Tercih Rehberi - Memurlar.Net
KPSSde ygs türkçe ve matematiği, inkilap tarihi, anayasa ve genel kültür soruları sorulur. ve aşağıdaki linkten soruların nasıl olduğuna bakarsın.
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Buradan da tahmini kaç puan alabileceğini hesaplayabilirsin. sonra da ben bu puanı alabilirim diyorsan sorun da yoktur.
2013 KPSS PUANI HESAPLAMA (LİSANS), KPSS3 Puan Hesaplama, KPSS10 Puan Hesaplama (hesabı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…