• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları yardım endeskopi tanı kısmında intestinal metaplazi ?

hale-16

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2008
1.767
84
358
9B7043D4-E4C6-49D9-8D66-9A2C80F262C7.jpeg
merhaba arkadaslar ben mide ve karın agrılarım yuzunden endeskopi kolonoskopi oldum bazen cok sıddetlı mıde agrılarım oluyo dayanamaıcak kadar endeskopi sonucumda doktorum bana gastrıt dedı onemlı bısey yok dedı ama biz her ihtimale karsı parca alıyoruz dedi biopsiye gönderildi kolonoskopimde temiz cıktı ibs dendi eve geldikten sonra tanı kosmına baktın intestinal metaplazi ? soru isaretiyle bu sekilde yazılıydı bende googlede arattım pek hos seyler görmedım ama benim doktorum herseyın normal oldugunu soyledı bana pekı tanı kısmına neden bunu yazı kendısıne sordum bunu bana cevabı biz her ihtimale karsı alıyoruz parca oldu ama ben hala ayfınlanmadım ve endeskopiden sonra mıde agrım sankı bıraz daha cogaldı bu arada genel karın agrımda var taporu buraya eklıcem Allah ıcın bırı bısey desın panık atagım tututo biyopsi haftaya cıkacak fakat ben cok karamsarım bu arada h plori denen bakteri negati f cıktıı.

Yapılan biyopsi sonucunda belli olacak teshistir önemli bişey değil. İntestinal metaplazi mide dokusunun bir şekilde duedonuma geçmesi orada lokal bir alanda gorulmesidir. Soru işareti de onun için.
İç bölge dokuları görünüş ve hücre yapisi bakımından farklılık gösterir herkes kırmızı doku görürken işin ehli kişiler farklı dokuları fark edebilir

ben mide ve karın agrılarım yuzunden endeskopi kolonoskopi oldum bazen cok sıddetlı mıde agrılarım oluyo dayanamaıcak kadar endeskopi sonucumda doktorum bana gastrıt dedı onemlı bısey yok dedı ama biz her ihtimale karsı parca alıyor
Eki Görüntüle 2172700 merhaba arkadaslar ben mide ve karın agrılarım yuzunden endeskopi kolonoskopi oldum bazen cok sıddetlı mıde agrılarım oluyo dayanamaıcak kadar endeskopi sonucumda doktorum bana gastrıt dedı onemlı bısey yok dedı ama biz her ihtimale karsı parca alıyoruz dedi biopsiye gönderildi kolonoskopimde temiz cıktı ibs dendi eve geldikten sonra tanı kosmına baktın intestinal metaplazi ? soru isaretiyle bu sekilde yazılıydı bende googlede arattım pek hos seyler görmedım ama benim doktorum herseyın normal oldugunu soyledı bana pekı tanı kısmına neden bunu yazı kendısıne sordum bunu bana cevabı biz her ihtimale karsı alıyoruz parca oldu ama ben hala ayfınlanmadım ve endeskopiden sonra mıde agrım sankı bıraz daha cogaldı bu arada genel karın agrımda var taporu buraya eklıcem Allah ıcın bırı bısey desın panık atagım tututo biyopsi haftaya cıkacak fakat ben cok karamsarım bu arada h plori denen bakteri negati f cıktıı.

Öncelikle geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin, bende de intestinal metaplazi var. dikkat edin kendinize sağlıklı yaşam birinci basamak olmalı. geçmiş olsun.

Selamün aleyküm arkadaşlar benim sonuçlarım + + çıktı doktora gitmeme daha çok var bu pozitif işaretidir sonucumu anlayan arkadaşlar lütfen soylermisiniz babamı mide ve akciğer kanserinden kaybetin iki sene oldu ailede kardeşlerime genetik demişler bende mide rahatsızlığından dolayı gitim endoskopi yapıldı ve sonucum bu ama ++ olanları anlayamadım
Screenshot_2020-01-04-04-31-01-984_com.google.android.apps.docs.jpg

Selamün aleyküm arkadaşlar benim sonuçlarım + + çıktı doktora gitmeme daha çok var bu pozitif işaretidir sonucumu anlayan arkadaşlar lütfen soylermisiniz babamı mide ve akciğer kanserinden kaybetin iki sene oldu ailede kardeşlerime genetik demişler bende mide rahatsızlığından dolayı gitim endoskopi yapıldı ve sonucum bu ama ++ olanları anlayamadım Eki Görüntüle 2572412
Pozitif ana ne anlama gelir

Helycobakter pozitif çıkmış. Ciddi bir sorun yok.

Öncelikle geçmiş olsun ve aramıza hoşgeldin, bende de intestinal metaplazi var. dikkat edin kendinize sağlıklı yaşam birinci basamak olmalı. geçmiş olsun.
Esimde de ayni durum var. Onerilerinzi paylasirsaniz sevinirim

Back