- 1 Ocak 2022
- 3.631
- 12.845
-
- Konu Sahibi birboslukta
Benim annem yıllardır şeker hastası surat asıklığı hiç görmedim ,şeker yükselince ve ya düşünce fenalasiyor,asık surat değil hasta insan suratı oluyor o da.Avm de gezerken şeker oynadiysa eliniz ayağınız titrer fenalasirsiniz,asık suratla reyonları gezmezsiniz..Önce bunda anlaşalım,sürekli hastalık bahane eden her şeye onu ileri süren,ama kendi tarafi mevzu olunca hastayım demeden koştur koştur iş yapmaya giden kadın - erkek hiç çekilmez......arkadaşlar merhaba bunu yazarken utanıyorum, öfkeleniyorum, kinleniyorum,üzülüyorum ama evliliğim hiç beklediğim gibi olmadı. Daha bir buçuk yıl oldu zamanla oturur mu bilmiyorum saçma sapan konulardan eşimle kavga ediyoruz ama büyüyor da büyüyor. Mesela ben şeker hastasıyım durup dururken bi gerginlik surat asıklığı vs yaşayabiliyorum hastalığın verdiği bi zorluk var tanıyanlar az çok biliyor beni ama, diyelim avm çıktık yürürken farketmemişim yüzüm asılmış eşim bunu tüm gün söylüyor ‘seni mutlu etmek imkansız ben tüm gün çalışıyorum yürüyüş yapalım dedin suratın asık’ vs diye, özür diliyorum gezmekten çok keyif aldığımı söylüyorum hastalığımın getirdiği yaşattığı fiziksel veya duygusal şeyleri de iyi bildiği halde ‘ben kaldıramıyorum’ diyor. Ailelerimiz nedeniyle çok kavga çıkıyor birbirimizi yanlış anlıyoruz ya da mesela bi plan yapıldı misafirliğe gideceğiz ben iki saat erkenden anneme gidip yemeğe yardım etmek istedim diyelim :’niye erken gidiyorsun ki zaten hep annenle babanın ısrarıyla gidiyorsun hayır diyemiyorsun’ diyor. Sevgiliyken sanki çok daha farklıydık, çok iyi tanıdığımı tarttığımı düşünüyordum.. Bazen diyorum alttan al hiç ses çıkarma tartışma çıkınca bende bağırıyorum çünkü, böyle şeyler yaşayan var mı aranızda gerçekten artık yaşamak bile istemiyorum. Sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz bazen çok sinirlenip biz bir ömrü asla geçiremiyoruz diye düşünüyorum
Yani asıl sorunlardan biri eşinizin ailenizle olan sorunu mu? Arada mı kalıyorsunuz? Ben şunu bilir şunu söylerim. Ailem çok iyi insanlar maddi manevi çok destekler. Ama biz bişey yapıyorsak sormadıysak fikir vermezler. Yapsalar bile benim artık bi çekirdek ailem var eşim nasıl beni korumakla yükümlüyse bende eşimi korumakla yükümlüyüm. Eğer eşim görüşmek istemiyor ve rahatsızsa zorlamaya hakkım yok. Nasıl onun beni yoksa. Kaç yaşında adam biraz bu konuda esnek olsan silenle gerçekten daha az görüşse belki bişeyker daha kolsy olurTeşekkürler yorumlarınıza, tip 1 diyabet 7/24 mesaisi olan bitmeyen bir hastalık, yaşam biçimi falan değil yani, konuda öyle yazdım diye her gün surat asan biri değilim tabiki, bazen böyle oluyor ama. En ufak şeyden tartışıp hemen kavga ediyoruz şuraya erken gittin yok annenin sözünden çıkmadın yok sen orda beni korumadın bilmem ne. Sinir krizleri geçiriyorum içsel durumumda
Ayy yapmayın Allah aşkına diyabet hastalığı öyle hastalığımla ilgilensin, elimi tutsun, beni pohpohlasın bir hastalik değil. Siz dikkat edeceksiniz. O ani inip cıkmalara bir önlem alın öncelikle. İç organlarınız zarar görüyor bu şekilde. Doktorunuzla görüşün. Olmazsa başka bir doktora gidin. Dahiliyeye gidiyorsanız endoktrine gidin mesela bir de onlar baksınlar.Genelde bebek gibiyimdir işve cilve yapıyorum ama bazen böyle durduk yerde anlamsız bakışlar yüzümün düşmesi vs yaşıyorum, hemen kendine yoruyor hastalığı küçümsüyor kıyaslama yapıyor yok benimde şuyum var vs diye (ki bence diyabet çok önemli bi hastalık..) ben istiyorum ki elimi tutsun ilgi göstersin hastalığımla ilgilensin anlayışlı olsun. Çevremde yaşıtlarımın evliliklerine Kocalarına bakıyorum gördüğüm kadarıyla eşlerine çok saygılı ağızlarının içine bakıyorlar, hatta bi misafirlikte eşim kendi demişti örneğin ‘oo ahmet emine iyi dizginlemiş seni’ vb. Ben mi beceremiyorum öyle olmayı acaba yoksa her evlilik böyle midir her hafta mutlaka bi anlaşmazlık tartışma yaşıyoruz
Umarım hersey istediğiniz gibi olur siz degerlisiniz. Eşinizin huzursuz olması bir gariparkadaşlar merhaba bunu yazarken utanıyorum, öfkeleniyorum, kinleniyorum,üzülüyorum ama evliliğim hiç beklediğim gibi olmadı. Daha bir buçuk yıl oldu zamanla oturur mu bilmiyorum saçma sapan konulardan eşimle kavga ediyoruz ama büyüyor da büyüyor. Mesela ben şeker hastasıyım durup dururken bi gerginlik surat asıklığı vs yaşayabiliyorum hastalığın verdiği bi zorluk var tanıyanlar az çok biliyor beni ama, diyelim avm çıktık yürürken farketmemişim yüzüm asılmış eşim bunu tüm gün söylüyor ‘seni mutlu etmek imkansız ben tüm gün çalışıyorum yürüyüş yapalım dedin suratın asık’ vs diye, özür diliyorum gezmekten çok keyif aldığımı söylüyorum hastalığımın getirdiği yaşattığı fiziksel veya duygusal şeyleri de iyi bildiği halde ‘ben kaldıramıyorum’ diyor. Ailelerimiz nedeniyle çok kavga çıkıyor birbirimizi yanlış anlıyoruz ya da mesela bi plan yapıldı misafirliğe gideceğiz ben iki saat erkenden anneme gidip yemeğe yardım etmek istedim diyelim :’niye erken gidiyorsun ki zaten hep annenle babanın ısrarıyla gidiyorsun hayır diyemiyorsun’ diyor. Sevgiliyken sanki çok daha farklıydık, çok iyi tanıdığımı tarttığımı düşünüyordum.. Bazen diyorum alttan al hiç ses çıkarma tartışma çıkınca bende bağırıyorum çünkü, böyle şeyler yaşayan var mı aranızda gerçekten artık yaşamak bile istemiyorum. Sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz bazen çok sinirlenip biz bir ömrü asla geçiremiyoruz diye düşünüyorum
Bunun iyi insan olmakla alakası yok. Farklı karakterde insanlar anlaşamayabilir bu çok normal. Sana düşen bu dengeyi kurmak. Eşini görüşmeye zorlamak sorunu çözmez. Babanla da güzelce konuş o zaman iyi niyetli olduğunun farkındayız ama biz yetişkin insanlarız bırak biz karar verelim diye. Eşin konuşsa belki bu konuda onu haklı görücez çünkü kayın aileler farklı yapıdalar bambaşka insanlar yetişkin olarak tanıdıkların kişiler ama anne baba sayman bekleniyor. Bu kolay bişey değil. Kendi kayınvalidenden pay biç annen yerine koyup her söylediğini anttan alabilir misin?İyi de özünde iyi insanlar ama anlaşamıyorlar,görüşmesi için illa zorlamıyorum ama bazen günah alıyor diye kızıyorum, mesela babam bi patavatsızlk ediyor kabuş ediyorum ama onu bizi çok düşündüğü için yapıyor haklıyken haksız yere düşüyor işte
Siz kendinizi kandırmaya devam edin. Babanızın patavatsızlık etme hakkı var ama eşinizin bunu dinlemek istememe hakkı yok, çekecek. Niye çünkü babanızın gönlü önemli kocanızın değil. Bunu yapan adamlara ateş püskürüyoruz yazmadığımız kalmıyor. Ailesinden kopamayan adamlar evlenmesin, eşlerine hayatı zehir etmesinler diyoruz. Siz de bunun kadın versiyonusunuz. Hastalığı da babanıza kalkan olsun diye kullanıyorsunuz.İyi de özünde iyi insanlar ama anlaşamıyorlar,görüşmesi için illa zorlamıyorum ama bazen günah alıyor diye kızıyorum, mesela babam bi patavatsızlk ediyor kabuş ediyorum ama onu bizi çok düşündüğü için yapıyor haklıyken haksız yere düşüyor işte
Eşinizin ailesı bunları yapsada, olsun yapsınlar sonuçta kalpleri temiz diyebilecek misiniz ?İyi de özünde iyi insanlar ama anlaşamıyorlar,görüşmesi için illa zorlamıyorum ama bazen günah alıyor diye kızıyorum, mesela babam bi patavatsızlk ediyor kabuş ediyorum ama onu bizi çok düşündüğü için yapıyor haklıyken haksız yere düşüyor işte
İyi de özünde iyi insanlar ama anlaşamıyorlar,görüşmesi için illa zorlamıyorum ama bazen günah alıyor diye kızıyorum, mesela babam bi patavatsızlk ediyor kabuş ediyorum ama onu bizi çok düşündüğü için yapıyor haklıyken haksız yere düşüyor işte
İşte biz yaparız baba bırak diyorum yok yapıupr illa . Fazla iyilik kötülük getieiyor sanki haklıyken haksıza düşüyor patavatsızlık yanlış kelimeler çok kullanıyor vsTip 1 diyabette asabiyet olur, agresif şeker değerleri kaynaklı. Özellikle açlık söz konusu olduğunda öfke artabilir. Herkeste olacak diye bir şey yok ama bir kısım tip1 diyabet hastasında gözlemlediğimiz ve bildiğimiz şeyler.
Burada daha önemli olan ailenizle dengeyi kuramamış olmanız. Biz aynı durumda bir erkek olduğunda neler söylüyoruz bir açın okuyun konuları. Eşinizin haklı olduğu yerler fazla, evdeki tamirat işini eşiniz yapmadı diye misafirliğe gelen babanızın devralması hoş değil, bunun aslında iyi niyetli bir davranış olduğunu da anlıyorum ama antipatik müdahaleci bir davranış aslında.
İnsanların neredeyse yarısı diyabetle mücadele ediyor, çok yaygın bir hastalık. Bununla yaşamayı öğrenmeniz gerekiyor
Evet iyi niyetle yapılan şeyler ama ne yazık ki sonucu öyle olmuyor. Empati kurabilirsiniz, eşinizin annesi gelip ne zamandır geline kavurma yap diyorduk yapmadı ben yapayım bari dese nasıl hissedersiniz?İşte biz yaparız baba bırak diyorum yok yapıupr illa . Fazla iyilik kötülük getieiyor sanki haklıyken haksıza düşüyor patavatsızlık yanlış kelimeler çok kullanıyor vs
Eşiniz para istemesin ailenizde vermesin ha veriyorsa o zaman borç desin veriyorsa da başa kalkmasin aileniz haksız yine hem para veriyorlar borç değil hibe diyorlar adam evine birşey alınca başa kalkiliyor enayi gibi hissediyorum diye.Mesela şu normal mi sizce; altı yedi aydır bizim kredi borcu ödediğimiz için eşim ne kadar isterse o kadar destek para atıyorlar bunu da borç olarak vermiyoruz diye belirttiler, şimdi eşim bir aydır eve çok para harcıyor (bence) duvar çıtaları falan almış babam duydu illaki bana diyorki bizim verdiğimiz paralarla aldınz sonuçta ben enayi gibi hissedeceğim kendimi diyor, hani durumunuz yoktu demekki toparlanmışsınız diyor eşim bunu duyunca ortalık karıştı ben arada kalıyorum babamda haklı gibi
Babanızın şu lafını normal görüp tepki veren kocaniza bileniyorsaniz.Lutfen bosanin .Siz daha iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayiramiyor nalinci keseri gibi hep bana hep bana .... Eşinizin tek kabahati babanızdan para almak, bunun ilerde lafının olacağını , başa kakilacagini bilmesi gerekirdi.Mesela şu normal mi sizce; altı yedi aydır bizim kredi borcu ödediğimiz için eşim ne kadar isterse o kadar destek para atıyorlar bunu da borç olarak vermiyoruz diye belirttiler, şimdi eşim bir aydır eve çok para harcıyor (bence) duvar çıtaları falan almış babam duydu illaki bana diyorki bizim verdiğimiz paralarla aldınz sonuçta ben enayi gibi hissedeceğim kendimi diyor, hani durumunuz yoktu demekki toparlanmışsınız diyor eşim bunu duyunca ortalık karıştı ben arada kalıyorum babamda haklı gibi
Başta anlatman gerekeni sonda anlatıyorsun. İnsanlar anlattığına yorum yapıyor. Baban haklı. Para çaydan toplanmıyor. Adam size para veriyorsa üstüne neden yatiyorsunuz? Babanın borcunu ödemeyip bir üstüne eşin trip mi atıyor? Eşin de gurur olsa zaten o borcu öder. İşine gelince verin paraları işine gelmeyince baban evimize karışıyor. Önce kendi karıştırmış evine sonra baban laf söyleyince baban kötü oldu öyle mi? Demek ki yüzünüzün asik olması vs hep bu sorunlardan. Şekeri niye bahane ettiniz o zaman? Biz de sürekli eşini savunup durduk şurada. İnsan ailene buradaki insanlara laf söyletir mi? Allah aşkına ya konuyu yarım yamalak anlatıp da kimsenin hakkına girdirmeyin. Eşin gurursuz sen de ailem karışıyor deyip eşinin gurursuzluğunu örtmeye çalışıyorsun.Mesela şu normal mi sizce; altı yedi aydır bizim kredi borcu ödediğimiz için eşim ne kadar isterse o kadar destek para atıyorlar bunu da borç olarak vermiyoruz diye belirttiler, şimdi eşim bir aydır eve çok para harcıyor (bence) duvar çıtaları falan almış babam duydu illaki bana diyorki bizim verdiğimiz paralarla aldınz sonuçta ben enayi gibi hissedeceğim kendimi diyor, hani durumunuz yoktu demekki toparlanmışsınız diyor eşim bunu duyunca ortalık karıştı ben arada kalıyorum babamda haklı gibi
Bence destek değil. Konu sahibi öyle lanse ediyor. Babasının ne kadar para verdiğini bilmiyoruz. Bunu belirtmemis. Meblağ büyük olabilir. Sonuçta kredi ödemişler. Bence mevzu başka ve tam anlatmıyor.Eşiniz para istemesin ailenizde vermesin ha veriyorsa o zaman borç desin veriyorsa da başa kalkmasin aileniz haksız yine hem para veriyorlar borç değil hibe diyorlar adam evine birşey alınca başa kalkiliyor enayi gibi hissediyorum diye.