Premature Bebekler yardım edin

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yumrub

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
12
0
16
Muş
28 haftalıkken doğumum gerçekleşti.Çocuğum başka bir ilde yeni doğan ünitesinde yatıyor. Sezeryanlı olduğum için şimdilik yolculuğa, yavrumun yanına gidemiyorum.Göğüslerim çok süt doldu.Pompayla çekiyoruz ama buna rağmen süt gelmiyor.Taş gibi kocaman göğüsler oldu canımı çok yakıyor.Sezeryan ağrım bir yana göğüs ağrım bir yana perişan oldum.Bu sıkıntıları yaşayan varsa lütfen bana yazsın. Ziyarete gelen hErkes bir yorum yapıyor ama güvenemiyorum,buna rağmen yapıyorum ve canım daha fazla yanıyor.Lütfen bu sıkıntıyı yaşayanlar bana cevap yazsın ve lütfen bebeğim içinde dua edin.Daha 800 gr ve ben halen kendisini görmedim:(

benimde 24 haftalık 660 gr. bir kızım oldu dün 1 yaşına girdi.merak etme çok üzücü günlerin olsada sonu mutluluk olur inşallah göğüslerin için de ben elektrikli pompayla çekip sütlerimi süt poşetiyle dondurucuda beklettim. sonradan çok lazım oluyor.biraz acısada elektrikli pompa çekiyor.allah yardımcın olsun...

28 haftalıkken doğumum gerçekleşti.Çocuğum başka bir ilde yeni doğan ünitesinde yatıyor. Sezeryanlı olduğum için şimdilik yolculuğa, yavrumun yanına gidemiyorum.Göğüslerim çok süt doldu.Pompayla çekiyoruz ama buna rağmen süt gelmiyor.Taş gibi kocaman göğüsler oldu canımı çok yakıyor.Sezeryan ağrım bir yana göğüs ağrım bir yana perişan oldum.Bu sıkıntıları yaşayan varsa lütfen bana yazsın. Ziyarete gelen hErkes bir yorum yapıyor ama güvenemiyorum,buna rağmen yapıyorum ve canım daha fazla yanıyor.Lütfen bu sıkıntıyı yaşayanlar bana cevap yazsın ve lütfen bebeğim içinde dua edin.Daha 800 gr ve ben halen kendisini görmedim:(

Öncelikle büyük geçmiş olsun. Rabbim yavrunu sağlıkla kucağına alıp yetiştirmesi nasip etsin. Benimde iki oğlumda pramatüre doğdular. Büyük oğlumda15 ay anne sütünü sağıp verdim. Ameda marka hastane tipi elektrikli pompa kiralamıştık. Küçük oğlum hamd olsun beni daha çok emebil Di. Ondanda Ameda marka portatif elektrikli makinaya sağıyorum. Sütünü sağ ve dondur. Bebişini şu an serumla besleniyor olabilir. Sonra anne sütüne geçecekler. Eve çıkıncada verirsin.

Canım öncelikle iyi bir elektrikli pompa al. Her üç saat te bir bir göğsünü en az 20 şer dakika sağ. Her sağım sonrası lanolinli kremlerle bokca sür( ben medela marka purelan kremi kullandım. Oğlum emince daha çok tahriş oluncada garmastan pomat kullandım. İkisşde müthiş iyi geldi hiç yara olmadı. )
Eğer göğüslerin çok şişmişse sıcak kompres uygula tıkanman süt kanalları açılır. Fakat !!!!! dikkat et eğer süt çok kalıp intahap yapıyor. Ateşin varsa göğüste kızarıklık varsa sakın yapma ve hemen bi dr görün. O göğsundeki sütü sadece sağıp boşaltacaksın bebeğe verilemiyor ve belkide antibiyotik tedavşsi uygulanır. Ben hastanede yatarken hemşireler hemen sıcak su dolu torbaları yastık kılıfına sarıp getiriyorlardı. Ben patlar diye evde nuk marka göğüs rahatlatıcı ped aldım. Sıcak veya soğuk kullanıyor. Fakat işe yaramadı.

Rabbim acil şifalar versin. Tez zamanda sağlıkla yavruna kavuşmayı nasip etsin.

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun.seni o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşım.rabbim yardımcın olsun.ben de 29 haftalık bebeğimi iki saatlik uzaklıkta olan bir ilde dünyaya getirdim sezaryenle.ertesi gün minik kızımı orada bırakıp ağlayarak döndüm evime.iki ay bebeğim orada kaldı.ben bir ay sonra görmeye gidebildim.ama eşim sağdığım sütleri eritmeden götürebilmek için çok çaba sarfetti.sana en büyük tavsiyem bol dua ve sabır.inan hepsi geçecek.göğüslerindeki şikayet devam ederse ve ateşin de olursa mutlaka doktora git.ben iki defa antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.

Back