Yardım edin! Sıcak su ile elim haşlandı

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
54
Arkadaşlar dün ellerime kaynar su döküldü,hemen çeşmeye tuttum,birkaç yerde su topladı,bir dikkatsizlik sonucu da bir tanesi patladı,bu patlayan yer çok acıyor,batticon bu gibi açık yaraları kapatmada ne kadar etkili olur?Zaman zaman bepanten de sürüyorum.Ne olur tecrübelerimizi paylaşalım...

canım çok geçmiş olsun sana hemen bi tavsiye vereyim yanığa baticon kullanma sakın üstünü kapatma bepantene sürekli kullan hiç kurutma yanan yeri ilacı süreklisür aynı şey benimde başıma geldi maşşaaalah hiç iz falanda kalmadı

cnm çok geçmiş olsun bebanten sür yumuşak tutar bide zeytin yağını kireç suyu ile karıştır merhem olcak o sür yanan yere hemen iğileşiyo ama tabi bulabilirsen kireç suyu bende çok yanarım hep bunu yaparız hemen geçer iz falan da kalmıyo tavsiye ederim

çok geçmiş olsun
eczanelerde yanık için sarı su hazırlarlar hemen ondan hazırlat ve sür eline
birde silverdin diye yanık kremi var onu kullan

Ben hep bir yerimi çarptığım zaman sıyrılan,soyulan yerlere batticon sürerdim,hızlıca iyileşirdi,ama yanık yerler su toplayıpta patlayan,derisi soyulan yerlere demekki sürülmüyor,tavsiyelerinize uyucam,öff çok canım acıyor,oysa ben hiç şikayet etmem genelde.Ya birde batticon prospektüsünde yanık tedavisinde kullanılır deniyor...
senağlama

Hemen Şekrerlı su sÜr ızde kalmaz acıda bıter

Şekerlı su hem acını alır hemde cıldın karar masını Önler bende elımı yaktım anneme sordum sÖyledı ve gerÇekten ıŞe yaradı canım geÇmıŞ olsun

bende bi tarif vereyim 1 su bardağı zeytin yağı ateşte kızdırılır içine nergis çiçeğinin yaprakları atılıp kavrulur yapraklar çıtır olunca altı kapatılıp içinden yapraklar alınır 3 kibrit kutusu büyüklüğünde bal mumu koyup yavaş yavaş karıştırılır soğumaya başlayınca el dayanacak sıcaklığa gelmesi lazım 3 yumurta sarısı karıştırılarak ilave edilir soğuyunca kullanıma hazır demektir katı bir kıvamı oluyo ama mucize bir ilaçyanıklara çok iyi geliyor ve hiç iz bırakmıyor mutlaka deneyin sizde göreceksiniz.

yumurta yanık izine çok iyti geliyor derler hep, duyanınız var mı? yumurtayı kırıp tavada bekletiyomuşssunuz, ( sadece sarısı mı beyazı mı orasını bilemiyorum ama) taakiii yağ haline dönüşene kadar , oluşan yağı sürüyormuşsunuz.. iz miz kalmaz diyorlar. denemedim şahsen , ama deneyenler duydum .

bende bi tarif vereyim 1 su bardağı zeytin yağı ateşte kızdırılır içine nergis çiçeğinin yaprakları atılıp kavrulur yapraklar çıtır olunca altı kapatılıp içinden yapraklar alınır 3 kibrit kutusu büyüklüğünde bal mumu koyup yavaş yavaş karıştırılır soğumaya başlayınca el dayanacak sıcaklığa gelmesi lazım 3 yumurta sarısı karıştırılarak ilave edilir soğuyunca kullanıma hazır demektir katı bir kıvamı oluyo ama mucize bir ilaçyanıklara çok iyi geliyor ve hiç iz bırakmıyor mutlaka deneyin sizde göreceksiniz.

Tarifin için teşekkürler canım. Ben sadece silverdin kullanırdım. Bu karışımı kendin kullandın mı? Nekadar sıklıkla sürülüyor? Kokusu kötümü?

X