yardım edin lütfen suni sancı zararlımi

jiya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
263
3
48
İstanbul
Selam arkadaşlar benim günüm geçiyo ama sancim yok
Çarşamba günü suni sancı verilecek bazıları çok zararlı diyo

ben 2 dogumumuda suni sancı ile yaptım..
birini öbürünü boşverin doktorun gerek görmezse vermez zaten..
sezeryan olmakta iyi değil ancak etrafimda o kadar çok keyfi olarak yaptırmış olan var ki...suni sancidan daha hafif değil..ama yapılıyor..

kafanıza takıp bunalmayin..Önce Allah a sonra doktorunuza guvenin..hayırlı doğumlar size..

Ay canim korkutmayayim ama beni suni sanciyla oldurdu doktor.normal sancimi bekleseydi belki o kadar aci cekmezdim.2 dakkada bir sanci geliyordu.sonundada beni sezeryana aldi manyak doktor

Zararli mi degilmi bilmiyorum 2. Kizimi 10 gun once sunii sanci ile dogurdum allahin verdigi sanciyla bir degil,
Cok aci cekiyorsun,fakat dogum sonrasi toparlanma hizli oluyor sunii sanci tiparlama gorevivde goruyormus,fakat bu.nedenle dogumdan sonrada sanci cekiyorsunuz benim sancilarim 1 hafta devam etti yeni yeni geciyor..

iki hafta once suni sanciyla dogum yaptim bende tamam cok aciyor ama dogumdan sonra hicbi aci falan kalmiyor bence kafani takma herseyin hayirlisi hersey gelip geciyor bebisi kucaga aldiktan sonra ALLAH yardimcin olsun

Bildiğim kadarıyla suni sancı doğumu tetikleyici oksitosin hormonunun dışarıdan verilmelsi, ve gene yanılıyorsam düzeltin ama rahim ağzında açılma olmadan verilmiyor diye biliyorum. Yani zararlı değil zaten sen de üreteceksin. Ancak devletin sezeryana karşı olan tutumu neticesinde başlamış doğumu hızlandırıp anneyi bebeği erken kurtarmaktan çok doğumu başlatmak için kullanılıyorsa bilemem. Önemli nokta burada doktora güvenmek. Komplikasyon riski her zaman var ama bunu düşünerek strese girmek sadece seni ve bebegisıkıntıya sokar. Kafandakileri doktoruna sor ve gerisini ona bırak çünkü yapılacak en doğru şey bu.

Ne gibi bi zarari varmis merak ettim? Bende suni sanci yedim herkes ciglik atarken ben sessizce duami ediyodum. Allah biz kadinlara oyle bir guc vermiski dayaniyoruz merak etmeyin biseycikte olmuyo. Sadece nefes tekniklerine calisin cok faydasi oluyo. Burundan nefes alin ama karniniza gitsin oksijen gogsu sisirmeyin. Ben inanilmaz faydasini gordum.

hayır hiçbir sakıncası yok toplumumuzda yanlış bilinen bir bilgi duyarsınız genelde verdiler ağrım arttı verdiler mahvoldum falan filan verilen şey oksitosin hormonu ve öylede yüksek düzeyde rastgele verilmez 4guttla başlar dozu zamanına göre artırılır bu sizde varolan sancıların sıklaşmasını dolayısıyla doğumun hızlanmasını sağlar doğum sonrasındada rahimin toparlanmasına yardımcı olur yani ağrılarınız kısa bir süre sonra zaten artacak sıklığı dakikada bir süresi 30-45 saniyeye kadar artacak bu sadece bu düzeye gelene kadar 10 saat sürecekse daha kısa bir süreye indirecek
normal doğumdan toplum olarak neden bukadar korkuyoruz bilmiyorum onu korkunç hale getiren bizleriz ebeler doktorlar doğumu yaptırmıyor sen yapıyorsun onlar sadece yardımcı oluyorlar sana,diğer ülkelerde ebeler eve giderek ev ortamında iyi bir iletişim kurarak doğumu gerçekleştirirken bizle normal doğumu bile imkansız hale getiriyoruz sezeryanın emin olun riskleri daha fazla sizin için olmasada bebeğiniz için bırakalım korkuları akışına bırakalım...

10 gun once suni sanciyla dogum yaptim.. Şu an icin zararini gormedim ama gercekten o an cok aci vericiydi.. 2 dk bi sanci geliyodu son zamanlarda duvarlari tirmaladim acidan.. 1 cm acilmayla gittim tam 10 saat suni sanci yiyip doğum yaptim. 10 saatte tam acildi. Şu an alttaki dikis agrisndan bask agrim yok..

Merhaba arkadaşlar bende suni sancıyla doğum yapalı 2 ay olacak. Bende bir zararını görmedim. Benimde gunum geçmişti 41+4 te suni sancı aldım toplam 16 saat sürdü doğum süreci. 1 cm açıklık vardı hastaneye gittiğimde gece yarısı ancak doğurabildim. Acıkcasını soylemek gerekirse suni sancı gerçekten acı veriyor her 2 dkda bir geliyor kasıkların ağrıyor ama dayanılmayacak gibi değil bence. Normal sancı nasıl onu bilmiyorum tabi ama bence normal doğum istiyorsanız epidurali deneyin derim. Cünkü benim açıklığım 4 cm e ulaştıgında ağrılarım cok şiddetlenmişti ve beni epidurale aldılar sonrası ne ağrı ne sızı kalıyor. Doğum anında ıkınması biraz zor oluyor sancıyı hissetmediğiniz için ama bence güzel bi duygu ağrısız normal doğum yapmak. Fakat benim doğum sonrası 1 hafta kadar özellikle emzirirken inanılmaz kasıklarım ağrıdı bunun nedenide rahmin kasılıp kendini toplamasıymış.Gerçektende cabuk toplandım hemen emzirdim kızımı cok güzel bi duygu korkmayın suni sancıdan.

Back